[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Liverpool – Crystal Palace (2015-05-16)
Plats: Anfield
Tid: 18.30
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Allt förhandssnack handlar om Steven Gerrard när Crystal Palace gästar Anfield i Premier Leagues 37:e omgång.

I en idealisk värld hade den här införrapporten handlat om ett titelrace där Liverpool varit inblandade och där Stevie G skulle kunna få ta sin efterlängtade ligatitel. Istället är matchen mer eller mindre meningslös är tabellaspekt; Liverpool bör rimligtvis sluta säsongen som ligafemma. På förhand ligger fokus helt på att Steven Gerrard gör sin sista match på Anfield. Den legendariska klubbikonen lämnar som bekant Liverpool för spel i MLS nästa säsong. Han förtjänar alla de många och fina hyllningarna som han kommer att få motta.

Det kommer säkerligen att bli emotionellt för både Gerrard och hemmapubliken. På presskonferensen inför matchen pratade en frispråkig Gerrard om avslutet på Anfield. Han berättade exempelvis att grämer sig över att aldrig ha vunnit Premier League och att han har planer på att inta en ledarroll efter spelarkarriären.

Brendan Rodgers har å sin sida öppnat för en framtida ledarroll för Gerrard: – Steven är absolut någon som jag skulle älska att jobba med sedan. Att coacha är totalt annorlunda jämfört med att spela, men möjligheten att komma tillbaka kommer alltid att finnas så länge jag är kvar, sa Rodgers på presskonferensen inför matchen.

– Om coachning är den vägen han vill ta när han slutar i USA är det absolut något som vi får prata mer detaljerat om. Men han vill fortfarande spela varje minut hela matcherna, han jobbar hårt under veckorna… När tiden är inne och han lämnar kommer vi, tack vare vår relation, givetvis att hålla kontakten och det kommer kanske att öppna dörren för de kommande åren, fortsatte Rodgers.

4 kommentarer
  1. SG i all ära men lite för mycket focus kring hans avsked samt sagan om Sterling har nog satt sina spår senaste månaderna i lagets form ….

    • Helt klart. Sterling har ju varit snudd på urusel efter intervjun och han gör verkligen ingen spelare som gör lagkamraterna bättre. Hans idiotiska intervju var verkligen just idiotisk.

  2. Imorgon blir det att gå runt i matchtröjan med Gerrards namn på baksida.
    Glöm snorvalpen och fokusera på legendaren istället.
    Han ska hyllas hela dagen!!

    • Idag menar jag så klart!

Kommentarer är stängda.