[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Chelsea – Liverpool
Plats: Stamford Bridge
Tid: 20.45
TV-sändning: TV10 (visas även på Viaplay.se, bet365 stream).

Liverpools cupdrömmar lever i allra högsta grad. På tisdagskvällen har laget möjlighet att gå till final i Capital One Cup – men först måste man slå ut Chelsea på Stamford Bridge.

Trots en miserabel säsongsinledning kan den här säsongen fortfarande bli riktig rolig. Liverpool slåss som bekant på fyra fronter: Premier League (om en placering bland de fyra främsta), FA-cupen, Capital One Cup samt Europa League.

Liverpool är som bekant framme i semifinal i Capital One Cup. Det är kanske den minst prestigefulla av cuperna, men det vore verkligen inte kattskit att vinna den! Tänk att få se Steven Gerrard lyfta ytterligare en trofé? Jag tycker att det vore en helt magisk känsla.

Jag hoppas fortfarande att Gerrard får lyfta tre troféer den här säsongen. Det är förvisso inte särskilt troligt, men det är ju inte omöjligt heller. En förutsättning för att det ska kunna ske är naturligtvis att Liverpool slår ut Chelsea på tisdagskvällen.

Chelsea är en lurig motståndare. José Mourinhos mannar har faktiskt sviktat på sistone. 2-4-förlusten mot Bradford i FA-cupen var inte direkt förtroendeingivande. Det var heller inte 5-3-förlusten mot Tottenham för mindre än två veckor sedan. Chelsea har gjort sig kända för att ha ett utstarkt försvar, men den omtalade stabiliteten verkar inte längre finnas där. Chelsea har ganska långsamma backar och de kan nog få stora problem med snabba Liverpoolomställningar.

Liverpool bör naturligtvis satsa på att vända spelet snabbt. Man har goda förutsättningar att lyckas genomföra detta på ett bra sätt; spelare som Philippe Coutinho, Raheem Sterling och Lazar Markovic ska självklart starta.

Det ska bli högintressant att se hur Chelsea tar sig an matchen. Kommer de att försöka föra spelet och riskera att bli sönderkontrade eller kommer de medvetet att ge över taktpinnen till Liverpool? Vad tror ni?

You’ll Never Walk Alone

6 kommentarer
 1. De kör nog på som vanligt, de kontrollerar matchen bakifrån och kontrar sönder oss. Tror inte Mr Mourinho vågar sig på att spela ut oss även fast de har manskapet att göra det. Tyvärr är ju han mästare på att få resultat med sitt defensiva spel och han lär ju få med sig det imorgon också är jag rädd för.

  Men optimisten i mig säger att vi vinner med 1-2.

  Efter regn kommer solsken

  • Ja, vi var solskenet senast, nu blir vi dessvärre regnet, tyvärr.

   Det finns mycket mer som talar emot oss än för men visst, mirakel sker titt som tätt…

 2. Vi skulle vunnit när vår vilja var så stark som den var sist och Chelseas inte var lika stark. Nu tror jag tyvärr att Chelsea är riktigt laddade och revanschsugna efter utspelningen av oss och förlusten mot Bradford. Mourinho kommer att köra tajt i försvaret och hålla järnkoll på Coutinho och Sterling för att stoppa vår kreativitet. Frågan är om Brendan har något i bakfickan som kan parera Mourinhos listighet.

  Hoppet är ändå det sista som sviker en och i en drömvärld blir det en tajt uddamålsvinst för L.F.C!

 3. Chelsea kommer gå stenhårt på Cou, Sterling o Markovic. Det gäller för Henderson, Lucas o Co att stötta dem. Jag tror att det finns stor risk för en brutal match o utvisningar. Men visst vinner vi!

 4. Sjukt taggad inför denna match, vill så gärna så själlösa Chelsea! Hoppas och tror spelarna känner samma och kan ge det lilla extra ikväll.

Kommentarer är stängda.