Världens största klubblagsmatch står för dörren. Det är äntligen dags för final i Champions League!

Under lördagskvällen har Liverpoolspelarna möjligheten att bli odödliga i den röda delen av Liverpool. Mellan dem och evig ära står Real Madrid – den spanska huvudstadsklubben som vunnit tävlingen två år i följd.

Av de flesta ses det mer rutinerade Real som klara favoriter. Man har en trupp i absoluta världsklass, som både har en otrolig kvalitet, men också en imponerande bredd. I princip har Zidane vunnit tävlingen med samma manskap två säsonger i rad, och kan nu ta sin tredje titel på lika många försök.

Madrid har tagit sig till final efter att ha slagit ut några av de riktigt stora. I gruppen gick man vidare på bekostnad av Dortmund. I åttondelen slog man ut storsatsande (och favorittippade?) PSG. I kvarten avverkade man Juventus efter stor dramatik och en imponerande vändning, och i semin var det ingen mindre än den tyska giganten Bayern Munchen som skickades ut ur tävlingen.

Liverpool har haft en lättare lottning. Det ska sägas. Men man har likväl tagit sig till final (det är dessutom rätt svårt att besegra lagen man inte möter). I slutspelet har man imponerat stort, speciellt i dubbelmötenas första matcher, och har på vägen till Kiev slagit ut Porto, Man City och Roma.

Viktige James Milner uttalades under gårdagen vara fullt frisk att starta. Beskedet om att Emre Can är spelklar var också ett positivt sådant, speciellt med tanke på Liverpools avsaknad av kvalitativa alternativ bakom startelvan.

Just startelvan känns helt självskriven. Loris Karius kommer att stå. Framför honom kommer Roberston, Alexander-Arnold, van Dijk och Lovren ställa upp. James Milner, Jordan Henderson och Gini Wijnaldum kommer få springa kopiöst på mittfältet och framför trion kommer Mo Salah, Roberto Firmino och Saido Mané försöka göra kvällen dyster för spanjackerna.

Madrid har en betydligt bredare trupp, helt utan skador dessutom. Här finns det hårt konkurrens om platserna och Zidane har möjligheten att laborera med materialet och planera olika angreppsätt till matchen. Något som Jurgen Klopp får svårt för med de spelare han har att tillgå.

Att snacka om hur stor den här matchen är för Liverpool som klubb, för spelare och för fans känns rätt överflödigt. Vi alla är införstådda med vikten av den här matchen. Och av en seger…

Liverpool är åter tillbaka på den största av scener. Nu ska Ol’ Big Ears hem till Anfield!

Matchstart 20.45.