Ett kryss hemma på Anfield mot ett Spartak Moskva är det som krävs för att ordna ett avancemang från gruppspelet i Champions League.

Med helgens imponerande insats mot Brighton i ryggen välkomnar Liverpool den ryska ligafyran till ett direkt avgörande möte om avancemang från gruppen. Helgens vinst till trots så kan Klopp nog känna ett visst lugn i att återigen ha Gomez och Klavan tillbaka i spel. Can och Gini stod för gedigna insaster, men det är en hel del mer på spel denna gång.

Liverpool är fortfarande obesegrade i årets upplaga av Champions League, men flera tvivelaktiga insatser har lett till onödiga poängtapp och det är något som inte kan upprepas. Spartak å sin sida har inte heller visat upp någon större jämnhet än så länge, vilket två oavgjorda matcher mot slagpåsen Maribor, men även storsegern mot Sevilla visar.

Mycket har hänt med lagen sedan mötet i Moskva, Liverpool kommer med en stark period i ryggen men det gör även Spartak som har 5 raka segrar i ligan, varav båda toppkonkurrenterna Zenit och Krasnodar avfärdats med mer än 2 måls marginal. Just offensiven är något Klopp pratar om i intervjuerna på förhand:

“It’s very important. I think we are stronger than we were when we played them, but they are stronger as well. They are in a good moment in the league, they have important players back, very important players offensive back, so it will be an exciting game and that’s how the Champions League should be.”

Varken Liverpool-länkade Quincy Promes eller Zé Luis spelade mot oss i Moskva, utan att påstå att jag vet för mycket om dessa spelare, så talar deras poängskörd ändå för att det är viktiga offensiva krafter som vi nu ställs emot.