[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Brendan Rodgers har en lista på 14 spelare som kan säljas i sommar. Dessa kan inbringa £30 miljoner i övergångssummor. Daniel Agger och Lucas Leiva är de mest ’high-profile’ av de som kanske lämnar, och Liverpool förväntar sig att få mer än £12 miljoner för Agger, medan Pepe Reina kommer lämna på permanent basis. Iago Aspas och Luis Alberto är tillgänga för transfers, medan varken Victor Moses eller Aly Cissokho kommer att köpa loss. Vidare kan den utlånade duon Fabio Borini och Oussama Assaidi inbringa mer än £10 miljoner, samtidigt som Liverpool kommer att låta de egna produkterna Jack Robinson, Martin Kelly och Conor Coady lämna om man mottar rätt bud (The Telegraph).

Rodgers vill signa en mittback. Steven Caulker är en kandidat (The Telegraph).

* * *

Hela 15 spelare kan komma att lämna Liverpool i sommar. Den spelaren som klubben håller hårdast i är Luis Suarez, som nyligen förnekade att hans kontrakt innehåller en utköpsklausul som kan aktiveras av Barcelona eller Real Madrid. Dessutom har Suarez anmält sin dotter Delfina till en skola på Merseyside för den kommande terminen (The Times).

Brendan Rodgers gör ingen hemlighet av att Liverpool är ute efter kvalitet framför kvantitet. Samtidigt försöker klubben anpassa sig efter Financial Fair Play och vill därför inte ha högavlönade spelare som inte platsar i startelvan. De mest etablerade spelarna som kan offras är troligtvis Daniel Agger och Lucas Leiva. Vidare har Rodgers redan avslutat Pepe Reinas LFC-karriär och han förväntas lämna permanent i sommar. Varken Aly Cissokho eller Victor Moses kommer att köpas loss, medan både Iago Aspas och Luis Alberto förväntas återvända till Spanien. Dessutom vill Kolo Touré bli lovad speltid för att stanna. Oussama Assaidi kommer att säljas till Stoke om klubbarna kommer överens om en övergångssumma, samtidigt som varken Fabio Borini eller Suso är garanterade platser i nästa säsongs LFC-trupp. Även de både talangerna Jack Robinson och Conor Coady förväntas säljas, och Sebastian Coates kommer att flytta vidare så fort han har återhämtat sig från sin jobbiga knäskada (The Times).

Rodgers vill rekrytera en dominant mittback och en ung defensiv mittfältare som kan supporta Steven Gerrard, vilket förstärker bilden av att Agger och Lucas är på väg bort. Av de 8 spelarna som Liverpool värvade förra sommaren är endast 3 – Simon Mignolet, Mamadou Sakho och Tiago Ilori – garanterade att få stanna (The Times).

* * *

Real Madrid kommer att göra stora anstängningar att signa Luis Suarez i sommar och är beredda att offra Karim Benzema för att kunna signa Liverpools superstjärna. Det är Carlo Ancelotti som vill ha Suarez, trots att klubbens president Florentino Perez tros föredra Sergio Agüero. Liverpool tror att man kommer att kunna behålla Suarez, men Real Madrid har förhoppningar om att kunna köpa honom för £70 miljoner (The Mirror).

Liverpool har scoutat Antoine Griezmann, som även är intressant för Arsenal, PSG och Monaco (The Mirror).

* * *

Brendan Rodgers är beredd att sälja Iago Aspas, Luis Alberto och kanske även Kolo Touré, trots att de bara har varit i Liverpool under ett års tid. Liverpool är även öppna på förslag för José Reina, Fabio Borini, Oussama Assaidi, Suso och Sebastian Coates. Det är oklart vad status är för Daniel Agger och Martin Kelly, men Liverpool kommer i varje fall välja att inte köpa loss varken Aly Cissokho eller Victor Moses (The Guardian).

* * *

Liverpool vill signa en vänsterback i sommar. Den som toppar önskelistan är Sevillas 21-åring Alberto Moreno, som skulle gå på £15 miljoner, men dessvärre är Chelsea och ett antal andra klubbar också intresserade av att rekrytera honom. Andra vänsterbackar som Liverpool överväger är Guilherme Siqueira och Ryan Bertrand, som ju båda ryktades till Liverpool under förra sommaren. Siqueira är utlånad till Benfica, som har möjlighet att köpa loss honom för en fastställd summa, men Liverpool och AC Milan är intresserade av hans tjänster. Beträffande Bertrand, är han en spelare som Rodgers känner väl, och han skulle gärna flytta till Liverpool. Problemet är att Liverpools starka säsong gör att Chelsea numera betraktar Liverpool som konkurrenter och därför inte vill sälja honom till LFC (The Liverpool Echo).

Liverpool befinner sig alltjämt i förhandlingar med Southampton. Man vill förstås förhandla fram övergångsvillkoren för Adam Lallana (The Liverpool Echo).

Jon Flanagan kommer att bli erbjuden ett nytt kontrakt i sommar (The Liverpool Echo).

Liverpool är inte intresserade av Ashley Cole. Det finns heller ingen sanning i de rykten som gör gällande att Javier Mascherano kan vara på väg tillbaka till Liverpool (The Liverpool Echo).

Liverpool är ute efter en ny mittback. Steven Caulker är ett namn som övervägs (The Liverpool Echo).

* * *

Manchester City och Chelsea är de senaste klubbarna att visa intresse för MK Dons tonårsmittfältare Dele Alli. Sedan tidigare ryktas Alli till Liverpool och Arsenal (Sky Sports).

* * *

Liverpool, Everton, Newcastle och Borussia Dortmund är intresserade av Montpelliers Benjamin Stambouli (France Football).

* * *

Liverpool skickade en scout för att kolla på Valencia-mittfältaren Dani Parejo mot Granada. Därefter har Liverpool intensifierat sitt intresse och är kanske rent av villiga att betala utköpsklausulen på 25 miljoner euro. Även om LFC skulle matcha utköpsklausulen betyder inte detta att en övergång blir av. Valencias inställning är att de är villiga att lyssna på bud, men de kommer att hålla hårt i honom. Parejo å sin sida vet att han är en viktig del av Valencia och trivs i omklädningsrummet, och det är därför inte säkert att han skulle vilja lämna om tillfälle ges. Tidigare var Liverpool intresserade av Ivan Rakitic, men nu verkar det vara Parejo som man är ute efter (SuperDeporte).

* * *

Luis Suarez är ett hett alternativ för Real Madrid. Uruguayanen har en utköpsklausul på 70 miljoner euro i sitt kontrakt (El Confidencial).

7 kommentarer
  1. Jag måste berömma den här sidan, ni är verkligen uppdaterade.
    BR gör helt rätt om han ska rensa upp i spelartruppen, vi har alldeles för många medelmåttor i laget.

  2. Sant,smart att ränsa truppen men jag själv tycker vi borde köpa lallana,moreno och en bra mittback inte caluker jag tror inte han kmr hålla i CL. Nu på slutet har jag inte hört något om någon ytter och finns det någon som skulle passa i Liverpool ?

  3. Bra inlägg, som alltid.

    Vad tror ni om några kommentarer angående träningsmatchen som spelades igår? Koffe gjorde ju sin A-lagsdebut.

  4. Härligt jobb med sajten! Är inne flera gånger om dagen och läser nyheter om transferrykten 🙂

    Tittade på finalen av EL igår, gillade väldigt mycket det jag såg av både Guilherme Siqueira och Ivan Rakitic. Siqueria var ofta med uppe i anfallet och även stabil bakåt. Rakitic var otroligt snabb med bollen, bra med one touchspel och även en vass frisparksfot. Hade inte blivit ledsen ifall dessa anslöt till vår fina trupp.

  5. Ja jag såg med EL finalen igår men blev verkligen inte impad av Moreno. Tyckte han gick bort sig alldeles för enkelt vid ett flertal tillfällen.
    Där emot håller jag med om att Rakitic var riktigt bra.
    Gaitan som det också har spekulerats i, var helt ok men inte så bra som jag trott han skulle va.

  6. Har också sett Rakitic några gånger. Tycker han har en riktigt fin fot och bra blick för spelet. Det jag känner är att han kanske är lite långsam för PL?

    Sen har jag ingen bra känsla över att Madrid rycker i SuareZ, känslan säger att det kan nog bli verklighet……

  7. Om Suarez har en klausul på 70milj så är det konstigt att inte fler klubbar är intresserade. Liverpool blir ju rånade om de måste sälja till det priset.

Kommentarer är stängda.