Då kör vi igång, Totaal Liverpools drömdraft. Vi inleder med vänsterbackspositionen, där Christoffer lottats fram till att få inleda. Kriterierna för att bli vald är att man ska ha representerat Liverpool under 2010-talet och haft det här som sin huvudposition. Kommentera gärna våra val, hur hade ni valt? Har vi glömt någon?

Först att välja: Christoffer

Val: Andy Robertson

Motivering: Robbo är bra på det mesta, väldigt få uppenbara svagheter. Tycker i synnerhet om hans löpvilja i båda riktningar, kämpar alltid stenhårt för laget i alla situationer.

Nuvarande lag: Mv-HB, MB, MB, Andy Robertson-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Tvåa att välja: Jesper

Val: Fabio Aurelio

Motivering: När brassen väl spelade så var han en av dom jämnaste ytterbackarna i Liverpool i modern tid. Till skillnad från vissa norrmän i den röda tröjan så kunde Fabio dra både inlägg till rätt adress och frispark i mål. Vem minns exempelvis inte med värme den utsökt skruvade frisparken borta på Old Trafford?

Nuvarande lag: Mv-HB, MB, MB, Fabio Aurelio -Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Trea att välja: Tomas

Val: José Enrique

Motivering: Han hade perioder då han var en riktigt stabil vänsterback, okej offensiv och okej defensiv. Blev mot slutet av sin tid i Liverpool mer något av en sociala medier-expert och missade en hel del matcher på grund av skador, men under sin första tid i klubben kändes han som en riktigt bra värvning. Det ska väl tilläggas att det här valet säger en del om vilken kvalitet vi haft på den här positionen innan en viss skotte kom in till klubben.

Nuvarande lag: Mv-HB, MB, MB, José Enrique-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Fyra att välja: Pelle

Val: Alberto Moreno

Motivering: Med sin energi och vilja att åstadkomma någonting framåt – men med tillkortakommanden såväl defensivt som offensivt – tar Moreno plats på vänsterbackspositionen. En trevlig prick som är bra för mitt lags stämning i omklädningsrummet också.

Nuvarande lag: Mv-HB, MB, MB, Alberto Moreno-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Så, det var första draftrundan. Vi fortsätter på lördag, då ska den första mittbacken väljas in i respektive lag. Den gången är det Jespers tur att välja först, medan Christoffer får vänta till sist.

9 kommentarer
 1. Intressanta val!

  Min första tanke när ni la ut om detta i måndags var direkt Aurelio. Sällan riktigt ordinarie pga alla skador men när han väl spelade var han extremt stabil. Inga supertoppar men inte heller några dalar. Man fick det man förväntade sig av honom.
  Samma sak med Enrique som var en favorit hos mig men var också väldigt skadad.

  Tänker man på kvalité och vem som gjort mest avtryck i själva spelet måste man ta med Robertson. Helt klart viktigast när man tänker på assist och inlägg.

  Moreno är skrattretande att ens tänka på i såna här sammanhang. Så bra som han var i Sevilla, lika dålig var han i Liverpool. Tycker synd om honom för egentligen borde han passa riktigt bra i vårt spelsystem med offensiva ytterbackar men trots att offensiven är hans styrka (defensiven är ett skämt) så har han aldrig passat in ändå. Hoppas han får en nytändning i ett La Liga lag och att hans rykte återställs.

  En som jag saknar som borde få ett omnämnande är Riise. Han gjorde en del plattmatcher men var också riktigt bra i vissa matcher. Och hans vänsterbössa var inte att leka med.

  Det naturliga är att välja Robertson men min röst går till Riise. Vänsterbössan (tänker på hans kanon mot Tottenham 23/9 2006), han är skandinav, verkar vara en schysst och omtyckt kille och sen är han rödhårig precis som jag vilket gör att jag vurmar lite extra för honom.

  • Riise lämnade Liverpool 2008, så han föll precis på målsnöret, då vi kör på 2010-talet. Hade vi kört 2000-talet hade han säkerligen blivit vald, jag hade garanterat tagit honom över Enrique iaf.

  • Så går det när man inte läser ordentligt. Får skylla på sömnbrist eftersom jag har en tre månaders bebis här hemma. Tyckte det stod 2000-talet. Då lägger jag min röst på Aurelio eftersom det var det första namnet som dök upp i huvudet. Alltid stabil när han väl var skadefri.

  • Kingpin: Håller med om din kritik mot Moreno, men det var en riktig nitlott för mig att få välja sist på just vänsterbackspositionen… 🙂

 2. Roligt!

  Helt rätt val av samtliga enligt mig.
  En bubblare:

  Jon Flanagan hade några fina framträdanden 2013-14 på vänsterbacken!

  • Max: Vi kör på regler som innebär att man bara får ta en spelare på sin naturliga position, dvs fick jag inte ta varken Milner (innermitt) eller Flanagan (högerback) till vänsterbacken.

 3. Milner hade inte varit ledig när du skulle välja i sådana fall 🙂

 4. Känner mig väldigt nöjd med att jag fick välja först här. Nu sitter jag och hoppas på att grabbarna ska spara en reslig mittback till mig 😉

 5. Aurelio, otroligt duktig vänsterback. Man U matchen ja. Visst började den med att MU filmade till sig en straff sen startade Torres upphämtningen och lobben som sista mål är magisk.

Kommentarer är stängda.