Lagen börjar ta form och nu är det dags att fylla på mittfältspositionerna med ytterligare spelare.

Först att välja: Tomas

Val: Jordan Henderson

Motivering: Vår nuvarande kapten har haft en fantastisk säsong och nämns som en av huvudkandidaterna att bli korad till årets spelare, men det är såklart inte bara den här säsongen jag har i åtanke när jag plockar in honom i mitt lag. Han har haft svackor under sin tid i Liverpool, men alltid kommit tillbaka lite starkare. Han fick ersätta Steven Gerrard som kapten och känns efter några säsongers inkörning självklar i rollen, inte bara för att han, likt sin företrädare, fått lyfta CL-bucklan, utan också för att han driver på laget och höja spelarna kring sig. Tillsammans med James Milner kommer han att springa sönder allt motstånd som mitt lag ställs mot.

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-James Milner, Jordan Henderson, Mf-Sadio Mané, Daniel Sturridge, Anf
Tränare: Pep Lijnders

Tvåa att välja: Pelle

Val: Fabinho

Motivering: Varje lag behöver en defensiv mittfältare som stänger ytan framför backlinjen. Fabinho är världsklass på att göra just det och besitter dessutom ett underskattat passnings och luftspel. Eftersom min elva är offensivt lagd behövs han extra mycket.

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Philippe Coutinho, Fabinho, Mf-Luis Suarez, Raheem Sterling, Anf
Tränare: Jürgen Klopp

Trea att välja: Christoffer

Val: Gini Wijnaldum

Motivering: otroligt underskattad mittfältare, den mittfältaren som huserat mest frekvent under vår framgångsrika period under Klopp. Behåller bollen helt magiskt hur pressad han än blir. Urstark. Sedan är han en riktig matchvinnare, frälste oss mot Barca vilket lade grunden för CL segern förra säsongen.

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Steven Gerrard, Gini Wijnaldum, Mf-Mohamed Salah, Dirk Kuyt, Anf
Tränare: Brendan Rodgers

Fyra att välja: Jesper

Val: Alex Oxlade-Chamberlain

Motivering: Det behövdes en joker i laget och vem är då ett bättre val än Ox? Ser till att laget alltid kommer till jobbet med ett leende på läpparna och gör så dom släpper loss. Lägg därtill att han bidrar med offensiv kraft och en rejäl bössa som kan avlossas närsomhelst i utkanten av straffområdet. Med Oxlade på mittfältet kan inte motståndarförsvaret slappna av och sjunka ner djupt med laget, vilket kommer ge ytor till mina vassa anfallare i djupled.

Nuvarande lag: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Javier Mascherano, Alex Oxlade-Chamberlain, Mf-Fernando Torres, Roberto Firmino, Anf
Tränare: Kenny Dalglish

Inte många platser kvar att fylla i lagen nu, nästa gång är det högerbacksplatsen som ska lösas. Kan det månne vara en ung scouser som väljs först?

2 kommentarer
  1. Jag skulle på ett sätt vilja ha in Aquilani eftersom de få gånger han var skadefri och presterade på sin högsta nivå så var han grymt bra. Fantastisk split vision och fina djupledsbollar som penetrerade de tätaste försvar. Men hur många gånger fick man se honom på planen? Och hur många gånger var han i den formen? Det går nog att räkna på handens fingrar. När han inte hängde hos läkaren så såg han oftast seg ut och vilsen. Tempot var alldeles för högt för honom.
    Sen finns det två spelare till som lockar att tas ut och det är Mascherano och Henderson. Den förstnämnda fungerade väldigt bra som städgumma på mitten och även som mittback. Den andra tog tid på sig men har vuxit till en av de absolut bästa mittfältarna i världen.
    Men min röst läggs på Lucas Leiva. När han kom sågs han som en stor talang. En offensiv innermittfältare som var duktig på att sätta anfallarna i bra lägen. Men det utnyttjade man inte utan istället skulle han skolas om till defensiv innermittfältare. Det gick väldigt dåligt i början måste man erkänna. Så bespottad han var. Men den tränaren som såg hans potential och skolade om honom måste vara ett geni! Minns inte vem det var, kan det ha varit Benitez mån tro?
    För gud vad bra han blev och vad viktig han var för oss! Det var med sorg i hjärtat som han lämnade oss men han lämnade i rätt tid då han började få problem med tempot på slutet.

    • Kingpin: Håller med om att Aquilani var en duktig spelare i grund och botten. Det gäller även t.ex Alberto och Aspas som ju verkligen visade framfötterna både före och efter deras sejour i Liverpool. Aspas hade nog kunna varit riktigt bra under Klopp. Däremot var både Albert och Aquilani temposvaga, men skicklighet och spelsinne i massor fanns definitivt där. Det kändes som att Roy Hodgson inte var ett dugg intresserad av att ge Aquilani chansen i LFC.

Kommentarer är stängda.