[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

TL-panelen tuffar vidare och efter ett långt(!) landslagsuppehåll är det nu äntligen dags för Liverpoolmatch igen – något som givetvis diskuteras i veckans avsnitt. Panelen består den här veckan av nykomlingen Claes som även går under alias @Rizec på Twitter samt våra kära TL-krönikörer Robin och Tomas. Varmt välkomna!

TotaalLiverpoolFB

1. Lille-utlånade Divock Origi kan vara på väg ”tillbaka” till Liverpool redan i januari, dock endast om alla tre parter kan komma överens. Hur ser du på att Brendan Rodgers skulle ta tillbaka honom i januari?

Claes: Är det något som Liverpool har ett stort behov av så är det en målskytt. Borini och Lambert har inte visat framfötterna och Balotelli behöver någon bredvid sig. Sturridge kommer ju komma tillbaka snart och förhoppningsvist hålla sig skadefri men att ha en super-sub som Divock Origi är inte helt fel. Nackdelen kan ju vara att man sätter för stor press på ett ungt löfte som aldrig spelat i det engelska ligasystemet men här litar jag på att Brendan Rodgers klarar av att matcha in honom.

Robin: Det är ju alltid svårt när man inte vet förutsättningarna för hur ett sådant återtagande kommer att se ut. Men på förhand så anser jag att det är väldigt klokt att plocka hem en spelare som uppenbarligen är bra nog för att bidra på en hög nivå. Sedan så kommer det ju handla om en ekonomisk kompensation till Lille, eftersom vi avbryter lånetiden som var en del av köpet, så först när vi får ’veta’ vad det handlar om för pengar så kan man ju uttala sig om hurvida man tycker det var klokt eller ej. Men med tanke på att Lambert sett ut att ha cement i skorna större delen av tiden han spelat, att Balotelli inte gjort mer än 1 mål, att Sturridge är skadedrabbad och att Borini helt enkelt inte är bra nog så är det klart att man vill få hem Origi redan nu och se vad han kan bidra med.

Tomas: Jag tror att det kan vara ett bra beslut att ta in Origi, vi är lite kort om folk i anfallet och blir därigenom otroligt skadekänsliga. Vi behöver bredda och alternativet skulle varit att värva en ny spelare, då skulle vi i stället vara en för mycket när Origi ansluter till sommaren. Jag har inte sett extremt mycket av Origi som spelare, men han verkar vara mer rörlig än Balotelli och det är något vi behöver, utan Sturridge har vi bara två anfallare, tre om man ska räkna in Borini, och det känns inte som att de passar speciellt bra tillsammans och de har hittills inte kunnat leda anfallslinjen på egen hand heller. Att döma av det jag läst om Origis säsong hittills kommer han till oss i bra form, med en del mål i bagaget och det är inte något alla våra anfallare kan skryta med i dagsläget. Tar vi hit Origi redan i januari kommer jag att vara mycket nöjd, lyckas vi inte få loss honom hoppas jag vi ser oss om efter ett bra anfallsalternativ.

Sterling

2. Veckans stora snackis i England har varit en trött Raheem Sterling. Vad är er syn på att Sterling berättade för Hodgson att han kände sig trött? Gjorde han rätt som var ärlig eller skulle han bitit ihop?

Claes: Han gjorde helt rätt!

Det är alltid spelaren som känner sin egen kropp bäst. Hade det varit bättre om en slutkörd Sterling åkte på en sträckning på grund av att kroppen var överbelastad? Jag har svårt att förstå skillnaden mellan att en spelare säger att han känner av en sträckning mot att man känner sig trött? Orsaken till tröttheten kan likaväl vara många matcher som att han har en influensa i kroppen. Ser hellre 11 fräscha spelare på plan än 1 spelare som uppenbarligen inte vågat tala om hur hans kropp känns bara för att han vill spela matchen. Det är lätt att ta Egots utväg och spela men Raheem gjorde något som gynnade laget – Han valde att ta bort sig själv ur ekvationen istället för att ställa till det under match.

Robin: Jag tycker att det tyder på en oerhörd mognad hos Raheem att tala om att han kände sig sliten. Jag förutsätter att de flesta tränare vill ha spelare på banen som är 100% fit och i rätt sinnesstämning, inte någon som känner att han saknar de sista 10-20% eller vad det du kan ha handlat om. Sedan kan man ju inte med säkerhet veta hur pass mycket påtryckningar han fått från Liverpool, men jag vill ju tro att det var hans eget beslut.

Tomas: Det är svårt att säga hur pass trött Sterling egentligen kände sig, jag skulle gissa att han varit mindre trött om motståndet varit lite mer spännande än Estland. Jag väljer dock att se det här som ett tecken på mognad, det finns mängder av spelare som slagit igenom tidigt, matchats hårt och fått karriärer som varit mycket skadefyllda. Allra mest tydligt brukar det vara om man ser till spelare som bygger sitt spel på snabbhet. Michael Owens karriär dalade tidigt, Torres såg ut att vara 37 när han var 27 och Theo Walcott har haft en hel del skadebekymmer, Aaron Lennon är en annan spelare man kan lägga in i det här gänget och hans skadelista är också ganska diger. Det är viktigt att Sterling är ärlig mot sig själv när det kommer till hans fysik och förhoppningsvis är det här ett tecken på att han kommer att göra det. Sterling har mängder av egenskaper som gör honom mer intressant än de flesta andra brittiska spelarna, men en förslitningsskada redan i ung ålder kan göra att han tappar delar av de spetskvaliteter som gör hans storhet och för att klara sig undan det kommer han behöva vila i perioder. Estland borta en kall oktoberkväll är ett bra tillfälle att ta en sådan viloperiod.

brendan-rodgers-post-liverpool-11

3. Om det var rätt eller fel av Hodgson att hänga ut Sterling i media tror jag vi LFC-supportrar är ganska ense om, men vad tror ni var Hodgsons syfte med att kritisera Liverpools fysschema?

Claes: Hodgson tror stenhårt på sina egna idéer och är inte rädd att säga detta. Samt om han som ledare för landslaget skulle vika sig mot Liverpool och tillåta deras spelare att vila, då skulle fler klubbar följa efter. Det är klart han vill ha 23 spelare som tränar inför matcherna, i landslaget har du inte så många tillfällen att få ihop spelsystemet. Speciellt när spelarna kommer från så många olika filosofier.

Robin: Jag är inte övertygad om att det fanns ett syfte, mitt intryck av Roy är att han inte är den vassaste kniven i lådan direkt. Han har ju haft en hel del märkligt för sig både på presskonferenser och i laguttagningar den senaste tiden. Alla minns väl dessutom hans sejour hos Liverpool som inte var en av de ljusaste tiderna i vår fina klubbs historia, även om såklart allt ansvar aldrig kan tillskrivas enbart honom med tanke på dåvarande rådande omständigheter. Jag tror helt enkelt att Roy var irriterad över att Raheem mer eller mindre plockade bort sig själv från startelvan och han visade sin frustration genom att beskylla Liverpool för skadan på Sturridge och Sterling’s utspel.

Tomas: Mitt förtroende för Hodgson är inte speciellt stort och det blir mindre och mindre för varje landslagssamling, för varje uttalande, för varje gång han syns i tv-rutan. Att han gick ut och kritiserade vårt fysschema var precis lika osmart som hans val att hänga ut Sterling från första början. Det känns som om han gör allt för att rädda sitt eget skinn i det här läget, men jag tror inte han vunnit något större förtroende från Sterling med sitt agerande. En skicklig ledare skulle inte ha satt Sterling i den här sitsen, speciellt inte i ett läge då landslaget går ganska bra resultatmässigt. Att Hodgson lyckas skapa negativa rubriker efter matcher mot San Marino och Estland är inget gott betyg. I stället för att få med sig positiva rubriker från två raka segrar ser han till att skapa en diskussion i media i onödan. Att han tränar i England under en tid då landet har många intressanta, unga spelare känns fel på väldigt många sätt.

harry

4. Till sist så måste vi såklart även snacka om nästa match, närmare bestämt den mot QPR. Vad är era förväntningar på matchen och tror ni att Rodgers slänger in någon/några av Emre Can, Joe Allen och Daniel Sturridge direkt i startelvan efter sina skadeuppehåll?

Claes: En match mot jumbon i tabellen borde ju vara uppmuntrande, men tyvärr är ju mitt kära LFC experter på att vända andras lags negativa formkurvor. En annan sak som brukar hända när Liverpool spelar är att motståndarmålvakterna helt plötsligt gör sitt livs match, men ska vi tro att Robert Green verkligen är kapabel att göra detta? Jag hoppas att jag har fel och att Couthino lobbar in bollen från halva plan på honom. Jag överger de negativa tankarna och tänker den positiva tanken att någon spelare kör en nutmeg på Rio Ferdinand och matchen slutar 1-3.

Jag är fundersam på vilken uppställning Rodgers kommer att köra med. Med tanke på skador känns det som att det blir Skrtl och Kolo i försvaret. Möjligtvis flyttar en alltmer defensiv Steven Gerrard nedåt och finner sig stå som libero snart. Om nu inte Rodgers har fått ett uppvaknande efter senaste matchen och flyttar upp honom (Håller tummarna!). Har sett folk som vill ha Emre Can som mittback men det känns ju inte som att vi ska exprimentera så mycket.
Om jag fick bestämma och de spelare som nämns i frågan är 100% friska så in med Allen och Sturridge. Vi behöver få igång ett Sturridge-Mario partnerskap och Allen behövs istället för Gerrard. Jag har inget emot om Gerrard får en mer offensiv roll som inhoppare i andra men skulle resultatet vara bra så spar honom inför kommande möte med Real. Sterling vilar vi efter att han haft en pressad vecka.

Min startelva: Mignolet, Manquillo,Skrtel, Toure,Moreno, Allen,Henderson,Coutinho, Lallana, Balotelli, Sturridge

Robin: Mina förväntningar är 3 poäng. En vinst helt enkelt. Ful, vacker, tråkig, lyckosam, ja näst intill smutsig till och med. Vi är i ett kritiskt läge men ändå med mycket potential om ni förstår vad jag menar. Vi har inte långt upp till topp fyra, men vid poängtapp kan det kännas som att det helt plötsligt blir långt upp. Tappar vi poäng ökar pressen och vi får börja jaga, med tanke på hur vårt spel hackat så känner jag att vi verkligen inte behöver hamna i den sitsen. QPR är dessutom ett lag som jag tycker att ett lag som hör hemma i topp fyra kan förvänta sig 6 poäng mot över två matcher. När det gäller skadorna så har jag svårt att tro att fler än en spelare startar matchen, om ens någon. Även om spelarna är skadefria så är ingen i matchform och det vore kanske lite väl riskabelt att starta både Joe Allen och Daniel Sturridge som jag bedömer har största chans att starta. Min gissning är att Sturridge startar och att Allen spelar 20-30 minuter.

Tomas: Förutsatt att de är friska förväntar jag mig en startplats för Sturridge, han behövs verkligen i offensiven och mot QPR:s stabbiga försvar känns han klart mer farlig än Balotelli och Lambert. I min värld är Joe Allen alltid en startspelare för oss och det hoppas jag att han kommer att vara även på söndag, vi har saknat hans bollsäkerhet och presspel under den tiden han varit borta och jag tror hans återkomst kommer att vara viktig. Förhoppningsvis får de vara hela ett tag nu, så att vi kan spela ihop laget ordentligt och hitta en uppställning som fungerar över en längre period. Can återkomst är såklart också välkommen, helt plötsligt får vi alternativ på mitten och det är något jag saknat de senaste veckorna.
Jag förväntar mig att se ett laddat lag på söndag, med flera spelare tillbaka ökar konkurrensen om platserna. QPR är i stort behov av poäng, så det kommer att bli en tuff match. Får vi ordning på vår offensiv ska de inte ha något att säga till om, men om vi fortsätter med vårt slappa försvar på fasta situationer kan det bli en jobbig match. Allt annat än tre poäng är en missräkning, inget snack om den saken, men med årets lag vågar jag aldrig ta ut en seger i förskott.

1 kommentar
  1. Helt rätt av Sterling att säg nej och att tidningarna hånar honom för detta är ju bara skamligt.

    Med Sturridge på topp får vi in en striker i laget och med Allen en press vi saknat så dessa herrar hoppas jag verkligen startar. Kan inte Allen spela så får man väl hoppas på att Can eller Lallana kan fylla den positionen.

Kommentarer är stängda.