Dags för traditionsenlig säsongsavslutning där vi ska summera säsongen 19/20. Nedan kan ni läsa vilka betygskriterier vi gått efter, följt av en motivering av betyget tre olika TL-skribenter. Betygen är högst personliga och kan givetvis diskuteras nedan.

* * *

Vi bedömer insatserna i Premier League, UEFA Champions League, FA-cupen samt EFL Cup (ligacupen). Eventuella insatser i reserv- eller U21-lag inkluderas inte i bedömningarna.

Statistiken är hämtad från transfermarkt.com.

* * *

Betygsförklaring:

5 – Världsklass.

4 – Hög PL-klass.

3 – Väl godkänd säsong.

2 – Godkänd säsong.

1 – Underkänd säsong.

Målvakter

Alisson Becker
Premier League: 2545 minuter / 23 insläppta mål
Champions League: 450 minuter / 4 inläppta mål
Johannes kommentar: En av fotbollsvärldens bästa målvakter och en solklar nyckelspelare för Liverpool. Stått för några misstag som lett till målchanser, men helhetsintrycket av Alissons andra säsong på Merseyside är att det finns få – om ens någon – burväktare som är bättre än Brasiliens nummer ett. Alisson gör kanske inte en bättre säsong än sin första, men han har trots det levererat på en nivå som få andra målvakter kan matcha.
Betyg: 5

* * *

Adrian
Premier League: 873 spelade minuter / 10 insläppta mål
Champions League: 300 spelade minuter / 8 insläppta mål
FA-cupen: 270 spelade minuter / 4 insläppta mål
VM för klubblag: 120 spelade minuter / 4 insläppta mål
Tomas kommentar: Fick spela mer än det var tänkt, då Alisson inledde säsongen med att dra på sig en skada. Adrian kom dock in och gjorde det bra när han fick chansen, det hade ingen inverkan på vår ligasäsong att vår ordinarie målvakt skadade sig och det ska ersättaren ha beröm för. Tyvärr blev det sista minnet av Adrian den här säsongen insatsen mot Atletico Madrid i Champions League, där han gjorde misstag som verkligen påverkade våra chanser att gå vidare. Ska man dock utgå från förväntningarna på en spelare med hans roll tycker jag man måste ge honom ett godkänt betyg, en klart duglig andremålvakt.G
Betyg: 2

* * *

Caoimhin Kelleher
EFL Cup: 270 minuter / 10 insläppta mål
FA-cupen: 90 minuter / 0 insläppta mål
Pelles kommentar: Jag tycker att Kelleher spelade bra i de inhemska cupmatcherna som han fick stå i. Helt klart en säsong som innebar ett steg framåt för honom. Han tog bra och naturliga steg i sin utveckling. Jag ger honom därför godkänt, för högre betyg hade han behövt stå (och visa något) i viktigare matcher.
Betyg: 2

* * *

Backar:

Trent Alexander-Arnold
Premier League: 3176 minuter / 4 mål / 13 assist
Champions League: 582 minuter / 0 mål / 1 assist
VM för klubblag: 136 minuter / 0 mål / 1 assist
UEFA:s supercup: 30 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 67 minuter / 0 mål / 0 assist

Johannes kommentar: Näst flest målgivande passningar i ligan där han slog sitt eget assistrekord för en back i Premier League. Spelfördelar från sin högerbacksposition på ett sätt vi inte ser någon annan ytterback göra i världsfotbollen. Har en passnings- och frisparksfot som ger LFC många poäng och har utöver det utvecklats i sina defensiva aktioner. Föll ur matchbilden i några matcher under våren, men trots det en säsong som inte kan beskrivas som något annat än världsklass.
Betyg: 5

* * *

Neco Williams
Premier League: 229 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL Trophy: 180 matcher / 2 mål / 0 assist
FA-cupen: 360 minuter / 0 mål / 0 assist

Tomas kommentar: En ung påläggskalv som givetvis mest varit med för att se och lära den här säsongen. Vår tidigt säkrade titel gjorde att han fick prova på hetluften på allvar, med flera insatser i Premier League under säsongens slutskede. Visst finns det en del att slipa på hos honom innan han är redo att ta en större plats i laget, men det är inget snack om att han har potential och en passningsfot som kommer kunna hjälpa oss i framtiden. Han har såklart ingen chans att ta över en ordinarie högerbacksplats, men kan han med tiden bli en kompetent backup till Alexander-Arnold vore det mycket värt för klubben. Det ska bli otroligt intressant att se hur han utvecklas de kommande åren, Klopp verkar onekligen tro på honom och slipar han bara defensiven har han en ljus framtid framför sig. Det är svårt att betygsätta en ung spelare, som dessutom haft begränsat med speltid, men sättet han närmat sig a-truppen på är imponerande.
Betyg: 2

* * *

Dejan Lovren
Premier League: 777 minuter / 0 mål / 1 assist
Champions League: 233 minuter / 1 mål / 0 assist
EFL cup: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 90 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Missade en månad på grund av skada i mitten av säsongen, men den lilla speltiden berodde överlag på att han blev utkonkurrerad av Gomez. Jag tycker att Lovren gjorde en helt okej säsong, utan att briljera, och förtjänar därmed godkänt. Är däremot inte beredd att ge honom ett högre betyg än så. Många LFC-fans har en lite komplicerad relation till Lovren, men vi är nog många som kommer att sakna honom.
Betyg: 2

* * *

Joe Gomez
Premier League: 1998 minuter / 0 mål / 0 assist
Champions League: 511 minuter / 0 mål / 0 assist
VM för klubblag: 210 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL cup: 180 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 180 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Höll definitivt hög PL-klass denna säsong, men världsklass vore nog att ta i lite för mycket. Har spelat ett mittbacksspel utan brister, har dock haft problem mot högklassiga motståndare, som typ Sterling. Gomez har växt tillräckligt mycket för att LFC inte ska behöva ersätta Lovren med en startspelare.
Betyg: 4

* * *

Virgil van Dijk:
Premier League: 3420 minuter / 5 mål / 1 assist
Champions League: 750 minuter / 0 mål / 0 assist
VM för klubblag: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 90 minuter / 0 mål / 1 assist

Tomas kommentar: Världens bästa mittback har varit så bra sedan han kom till Liverpool att vi numer tar hans felfrihet för givet, det har nästan blivit så att man reagerar de gånger han ser ut att ta i. Han blir knappt svettig när han spelar, ändå sätter han sällan en fot fel. Frågan är om inte van Dijk är den mest kompletta mittbacken vi sett i Premier League? Omutlig på huvudet, fantastisk fot och såklart ett fysiskt monster i närkamperna. Fem mål framåt också. Jag skulle kunna hålla på och berömma van Dijk länge, men vi vet ju alla vilken guldklimp vi har och vi vet ju alla vilket betyg han förtjänar.
Betyg: 5

* * *

Sepp van den Berg:

EFL cup: 180 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL Trophy: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 90 minuter / 0 mål / 0 assist

Tomas kommentar: Spelat för lite för att bedömas Den unge holländaren har som väntat inte gjort speciellt många framträdanden i vår tröja, han står på tillväxt och kommer nog att göra det i några år. Det han visade när spelade i år tydde väl kanske också på att han har en bit kvar innan han är redo för spel i a-laget, men allt annat hade såklart varit konstigt. Kan han bara snappa upp lite av det som hans landsman i mittförsvaret visar upp kan det bli något av den här ynglingen i framtiden.
Betyg: –

* * *

Joel Matip

Premier League: 703 minuter / 1 mål / 0 assist
Champions League: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 23 minuter / 1 mål / 0 assist
FA-cupen: 79 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Blir inte klok på den här spelaren. Hans skador gör att man inte kan lita på hans tillgänglighet, men när han har spelat har han trots allt gjort det bra. Väldigt stark i luftrummet och i duellspelet. Han har även en förmåga att inte se särskilt ringrostig ut när han gör comeback efter skada, vilket är en välkommen kvalitet för hans del.
Betyg: 3

* * *

Andy Robertson

Premier League: 3113 minuter / 2 mål / 12 assist
Champions League: 649 minuter / 1 mål / 0 assist
VM för klubblag: 210 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: minuter / mål / assist
FA-cupen: 90 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Evighetsmaskin som har spelat otroligt mycket och gjrot det otroligt bra. Massvis med assist i PL och har dessutom en förmåga att växa ju längre matcherna pågår. Tycker även han har förbättat sin defensiv. Kan inte ge honom annat än det högsta betyget.
Betyg: 5

* * *

Mittfältare:

Fabinho
Premier League: 2074 minuter / 2 mål / 3 assist
Champions League: 484 minuter / 0 mål / 1 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 67 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 180 minuter / 0 mål / 0 assist

Tomas kommentar: Hade haft ett ännu högre betyg om inte skadan satt ett stopp för hans enorma inledning av säsongen. Hans insatser som defensiv mittfältare under de första månaderna höll absolut högsta klass, där och då var han en av våra viktigaste spelare. Förutom sina bollvinster kunde han sätta passningar i djupet och till och med hota med distansskott. Skadan gjorde att han var borta ett tag, när han sedan kom tillbaka var han riktigt ringrostig. Mot slutet av säsongen var den gamle Fabinho tillbaka, då visade han vilken viktig kugge han är.
Betyg: 4

* * *

James Milner

Premier League: 926 minuter / 2 mål / 2 assist
Champions League: 415 minuter / 0 mål / 1 assist
VM för klubblag: 94 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 64 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 29 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL cup: 180 minuter / 2 mål / 1 assist

Tomas kommentar: Jag älskar James Milner, hans inställning, attityd och hans förmåga att alltid ge allt för laget. Kanske är betyget lite högt, men jag tror att Milners betydelse för det här laget räcker långt utanför planen. På planen minskar hans betydelse mer och mer, men det betyder inte att han inte är en viktig pusselbit i det här lagbygget. Hans tydligaste bidrag är såklart straffmålen, där det mot Leicester till exempel var extremt viktigt för att ge säsongen den där rejäla skjutsen från start. Sina vana trogen har han flyttat runt en del i sina positioner, alltid med fullgoda insatser. Vår vice kapten är ett föredöme för alla unga spelare i truppen, att Klopp håller honom högt är inget vi behöver tvivla på. Det gör jag också!
Betyg: 4

* * *

Curtis Jones
Premier League: 122 minuter / 1 mål / 0 assist
EFL cup: 125 minuter / 0 mål / 1 assist
EFL Trophy: 0 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 340 inuter / 2 mål / 0 assist

Tomas kommentar: Det är alltid roligt att se när unga spelare kliver in och tar för sig, därför minns jag Jones avgörande mot Everton lite extra från den här säsongen. Det finns en hel del potential i den här unge mittfältaren och då ligan var avgjord fick han chansen att visa det även mot Premier League-motståndare. En fin blick för spelet och en god förmåga att ta sig in i positioner där målchanser kan uppstå. Det är såklart svårt att konkurrera om platser på vårt mittfält, det är trots allt där den största bredden finns i vår trupp. Nu lämnar Lallana och en öppning finns för Jones att ta sig ett steg högre upp i rangordningen än han var när den här säsongen började, kanske är det för tidigt med ett genombrott redan nästa säsong, men bara att han med största sannolikhet kommer vara en del av truppen och inte lånas ut säger en hel del om talangen den här spelaren besitter.
Betyg: 3

* * *

Jordan Henderson
Premier League: 2244 minuter / 4 mål / 5 assist
Champions League: 514 minuter / 0 mål / 0 assist
VM för klubblag: 210 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 79 minuter / 0 mål / 0 assist

Tomas kommentar: Vår kapten har gjort en fantastisk säsong, både som spelare och som lagets ledare på planen. Hur viktig han är för laget har varit väldigt tydligt de gånger som vi tvingats klara oss utan honom, de egenskaper han bidrar med är svåra att ersätta. Det känns som att det här verkligen var säsongen då han fick över de sista tvivlarna på sin sida, man läser sällan att någon vill ta av honom bindeln eller peta honom numer. Spelmässigt har Henderson flyttat runt en del på mittfältet, men han har gjort det bra oavsett var han placerats. När Fabinho skadade sig och många fruktade att den defensiva mittfältspositionen skulle bli ett problem klev han fram och ersatte med bravur. Vi ska vara väldigt tacksamma över att vi har Jordan Henderson.
Betyg: 5

* * *

Gino Wijnaldum
Premier League: 2948 minuter / 4 mål / 0 assist
Champions League: 550 minuter / 2 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 56 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 90 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Är ofta ”smygbra”, sticker inte alltid ut så mycket bland alla stjärnor, men tillför väldigt mycket. Vet exakt vad han ska göra i spelet utan boll, med boll är han förmodligen bäst i laget på att skölda bollen. Tycker att han håller hög PL-klass, men inte världsklass.
Betyg: 4

* * *

Harvey Elliott
Premier League: 6 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 240 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL cup: 270 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL Trophy: 66 minuter / 1 mål / 0 assist

Johannes kommentar: Har fått sparsamt med speltid under säsongen vilket gör det svårt att ge ett rättvist betyg. Var bara 16 år när säsongen inleddes och har ofta fått sin speltid i sällskap av andra trupp/ungdomsspelare. Hade varit intressant att oftare få se hur Elliot presterar när han får spela med bättre medspelare. En ytter med framtiden för sig, för talangen finns onekligen där. Får godkänt för sina prestationer i cuperna, trots uteblivna poäng.
Betyg: 2

* * *

Naby Keita
Premier League: 813 minuter / 2 mål / 3 assist
Champions League: 251 minuter / 1 mål / 0 assist
VM för klubblag: 190 minuter / 1 mål / 0 assist
Community Shield: 23 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL Cup: 118 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Keita har blivit en vattendelare bland LFC-fans. Alla kan nog se att det finns en förbannat bra spelare där, men skadorna gör att han liksom aldrig hittar rytmen i den röda tröjan. Jag är beredd att ge honom godkänt, inte minst eftersom han var bra efter covid-19-uppehållet. Han måste dock visa mer jämnhet över tid för att kunna bli mer än ”bara” godkänd. Jag hoppas och tror att nästa säsong blir Keitas säsong!
Betyg: 2

* * *

Alex Oxlade-Chamberlain
Premier League: 1490 minuter / 4 mål / 1 assist
Champions League: 282 minuter / 3 mål / 1 assist
VM för klubblag: 165 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 45 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 11 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 39 minuter / 0 mål / 0 assist
EFL Cup: 163 minuter / 1 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Det finns mycket att gilla med den här spelaren och personen. Han är optimistisk och vågad i spelet, och jag tror alla vill att det ska gå bra för honom. Han är en användbar spelare för laget och tillför, men känslan är att han har en växel till att lägga in om han får vara skadefri under en längre period. För ett högre betyg måste han göra skillnaden oftare och förbättra passningsspelet.
Betyg: 3

* * *

Xherdan Shaqiri
Premier League: 181 minuter / 1 mål / 0 assist
Champions League: 3 minuter / 0 mål / 0 assist
VM för klubblag: 68 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 11 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Otroligt mycket skadad och otroligt lite förtroende av Klopp när han var skadefri. Nej, det här var säsongen där Klopp definitivt bestämde sig för att inte satsa på Shaq och det måste ju finnas anledningar till det. Försäljning nästa.
Betyg: 1

* * *


Anfallare:

Sadio Mané
Premier League: 2755 minuter / 18 mål / 9 assist
Champions League: 630 minuter / 2 mål / 2 assist
VM för klubblag: 142 minuter / 0 mål / 1 assist
UEFA:s supercup: 103 minuter / 2 mål / 0 assist
FA-cupen: 90 minuter / 0 mål / 0 assist

Tomas kommentar: Kanske hela Premier Leagues bästa spelare den här säsongen, det känns som att Mané påbörjade en utveckling när han kom till oss som aldrig avstannat, för varje säsong blir han lite bättre och den nivå han håller nu gör att han tveklöst måste klassas som en av världens bästa anfallsspelare. En sak som han förbättrat radikalt sedan sin första säsong på Anfield är lägstanivån, han gör nästan aldrig en dålig match utan är ständigt ett hot mot motståndarna. Den här säsongen har det lett till en hel del både mål och assist, på det kan vi även addera ett effektivt presspel och ett fortsatt fint samspel med kamraterna där framme. Sadio Mané är en av världens bästa spelare idag.
Betyg: 5

* * *

Roberto Firmino
Premier League: 3004 minuter / 9 mål / 8 assist
Champions League: 629 minuter / 1 mål / 4 assist
VM för klubblag: 110 minuter / 2 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 74 minuter / 0 mål / 1 assist
Community Shield: 79 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 25 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Firmino är fortfarande spindeln i nätet i lagets anfallsspel – och håller toppklass i presspelet – men jag är inte beredd att ge honom det allra högsta betyget den här säsongen. Hans underliggande statistik vad gäller skapade chanser har blivit sämre och han har missat för många chanser, men likväl ha han gjort sig förtjänt av det näst högsta betyget.
Betyg: 4

* * *

Divock Origi
Premier League: 703 minuter / 4 mål / 3 assist
Champions League: 187 minuter / 0 mål / 0 assist
VM för klubblag: 100 minuter / 0 mål / 0 assist
UEFA:s supercup: 17 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 79 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 250 minuter / 0 mål / 1 assist
EFL cup: 90 minuter / 2 mål / 0 assist

Johannes kommentar: Gjorde ett minnesvärt derby när han var en av planens bästa spelare mot Everton på Anfield i december. Noterades då för två påsar. Origi hade därefter en lång måltorka som avbröts först i säsongen sista match borta mot Newcastle. Anfallaren har varierat kraftigt i sina prestationer, men har å andra sidan mest fått agera inhoppare vilket kan göra det svårt att hitta någon sorts flyt i spelet. I mördande konkurrens har belgaren endast fått sex starter under 2020 – alla tävlingar inräknade. Origi har en tydlig roll som truppspelare och har enligt min uppfattning varken skött den uppgiften bättre eller sämre än att kunna få betyget godkänt.
Betyg: 2

* * *

Mohamed Salah
Premier League: 2888 minuter / 19 mål / 10 assist
Champions League: 732 minuter / 4 mål / 2 assist
VM för klubblag: 210 minuter / 0 mål / 1 assist
UEFA:s supercup: 120 minuter / 0 mål / 0 assist
Community Shield: 90 minuter / 0 mål / 0 assist
FA-cupen: 21 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Ibland gör Salah mig frustrerad med sina missade målchanser, men faktum är att han kommer till förbannat många målchanser och att han i slutändan gör förbannat många mål och assist. Det är omöjligt att bortse från hans mål, kreativitet och även bra löpningar utan boll. Han får en 5:a även om vi bisarrt nog vet att han kan ännu bättre än han visade 19/20.
Betyg: 5

* * *

Takumi Minamino
Premier League: 242 minuter / 0 mål /0 assist
FA-cupen: 245 minuter / 0 mål / 0 assist

Pelles kommentar: Det går inte att påstå att Minamino kom in och tog oss med storm, men å andra sidan brukar Klopp-värvningar behöva tid att anpassa sig till spelsystemet. Jag tycker ändå att han blev bättre och bättre, och att han sammantaget har haft en godkänd inledning på sin LFC-karriär. Minamino är en spelare som jag verkligen ser fram emot att se nästa säsong, så har stora förhoppningar på honom. Det här kan bli bra.
Betyg: 2

8 kommentarer
 1. Trevlig text!
  Håller i princip med om både betyg och text kring samtliga spelare. 🙂

 2. Jävligt snålt på Adrian, han borde ha en 3-4 än resultatet mot Atletico. Som ni skriver märktes det inte att Allison var borta, att Adrian både spelade på den nivån och att han fick sitt lags förtroende borde tala för högre betyg. Vidare vann vi ligan, trots att Adrian spelade så mycket, Adrian var heller knappast ensamt anledningen till att vi rök mot Atletico. Jag känner mig iaf rätt trygg om Allison behöver vila med Adrian som backup, och det borde vara utifrån det han bedöms.

  • Håller INTE med – tycker inte att Adrian har tillräckligt hög nivå i sig.

  • Jag tycker att Adrian gjorde en godkänd insats som andremålvakt, men han gjorde trots allt en del misstag, speciellt under en andra den andra vändan han fick spela. Innan uppehållet tyckte jag att han kändes som ett svagt kort, inte bara pga insatsen i CL. Han var inte ensamt ansvarig för uttåget, men i den enskilda matchen mot Atletico var det hans misstag som i slutändan blev avgörande, även om man såklart kan säga att vi borde gjort mål på fler chanser. För mig är han en stabil tvåa, men inte tillräckligt för att nå ett högre betyg.

 3. Jag håller med OSFowler , ett väldigt svagt betyg på Adrian. Det känns inte logiskt när Allison tillsammans med VVD får 5-or som gav bort ett poängrekord , visst ligan var avgjord men ändå. Sen är min uppfattning att TAA får det mesta av sitt beröm för sitt offensiva spel. Ser man det rent försvarsmässigt ,vilket är den huvudsakliga uppgiften , är han inte mer än medelmåttig väldigt lätt att ta sig förbi och oerhört loj i hemjobbet ofta. Jag kan, utan att ha siffror på det, tänka mig att antalet maxlöpningar off/deff är 85%/15%. Därmed inte sagt att jag tycker TAA är en dålig försvarare , men i min mening behöver han bättra på sin defensiv.

  • alfanick: Kan du nämna någon match där Trents defensiva spel har resulterat i förlust eller baklängesmål? Hans offensiva spel har ju varit direkt avgörande i MÅNGA matcher.

   Jag har väldigt svårt att förstå ditt resonemang när du jämför Adrians misstag med van Dijks. Adrians misstag var direkt avgörande till att Liverpool åkte ur CL och han var inte felfri innan det heller. van Dijks misstag kom när guldet var klart. Alisson har inte heller gjort några misstag av samma betydelse som Adrian. Du kan även ha i åtanke att Alisson spelade mer än Adrian i CL och mycket mer i PL när du räknar deras misstag och jämför.

  • Bedömer du Allison och Adrian utifrån samma måttstock när de har helt olika positioner och roller även om båda är målvakter? Med en 2:a i betyg och den kritik som riktas antar jag att du tycker att det är en position som är direkt nödvändig för LFC att förstärka nu under sommaren? Adrian är helt enkelt ingen andra målvakt för LFC…? Vilket är hans solklara roll/positon.

 4. Jag tycker att det räcker gott och väl med en andremålvakt som är godkänd, en normal säsong kommer han inte att stå lika många matcher som den här. Att Alissons säsong är klasser bättre tycker jag inte det är någon som helst tvekan om, visst gjorde han också ett misstag, men utöver det har han hållit världsklass, både med fötterna och som bollstoppare. Adrian gjorde ett stort misstag mot Southampton i början av säsongen och mot Atletico i slutet av säsongen, jag tycker dessutom att han inte alls skapade samma trygghet i defensiven under den andra perioden som Alisson var skadad. Han kan dock komma in och göra ett dugligt jobb, inte felfri, men helt okej och för mig håller han som andremålvakt, men det gör inte att jag tycker att hans prestationer kan klassas som mer än godkända. Roligt med olika åsikter, har noterat i sociala medier att just Adrian är ett namn där många har starka åsikter.

Kommentarer är stängda.