Några timmar kvar till match, pulsen börjar närma sig en osund nivå. Som en sista uppladdning är det dags att få en liten inblick i vårt motstånd. En som känner Sevilla utan och innan är Johannes Johnson(@SevillaJohnson), han är bland annat skribent för Sevilla på SvenskaFans och berättar här om hur deras säsong varit hittills.

1. Hur har Sevillas säsong varit hittills? Vilka var förväntningarna på ligaspelet och hur har man uppnått dem?

Säsongen har varit både upp och ned. Spelet i cuperna har varit riktigt bra och resulterat i finalspel i såväl EL som spanska cupen. Det som spökat genom hela säsongen är bortaspelet. I ligan har Sevilla inte lyckats ta en enda seger på bortaplan.
Förväntningarna har varit hyfsat stora och att man skulle ta en topp 4-placering var det stora målet. Nu blev det plats 7 i ligan, mycket tack vare det dåliga spelet på bortaplan.

2. Hur skulle du beskriva Sevillas sätt att spela? Styrkor/Svagheter?

Sevilla spelar en väldigt varierande fotboll. Hög press på motståndarnas bollhållare är Sevillas signum.
I övrigt är snabba omställningar och den tekniska fotbollen det som främst känns igen när man ser Sevilla spelar.

3. Vi är nog många som främst förknippar Sevilla med spelare som Frederic Kanoute och Luis Fabiano, vilka nyckelspelare finns i dagens lag?

I skrivande stund är Kevin Gameiro vår starkast lysande stjärna. Efter att Carlos Bacca lämnade förra sommaren har Gameiro axlat rollen som målskytt galant och gjort en stor del av lagets mål.
Vidare är Ever Banega och Grzegorz Krychowiak lagets två andra nyckelspelare. Krychowiak dirigerar det defensiva mittfältet medan Banega är vår spelfördelare högre upp i plan.

4. Trots att ni med jämna mellanrum tappar viktiga spelare har ni haft en förmåga att ofta gå långt i den här turneringen, vad tror du att det beror på?

Det hela beror på en fruktansvärt bra scoutingverksamhet, men sportchefen Monchi i täten. Filosofin går egentligen ut på att köpa in oslipade diamanter billigt för att göra dem till världsstjärnor, vilket fungerat väldigt bra för just Sevilla. Jag tror främst att detta beror på att scoutingkompetensen är så slipad i Sevilla.

5. Vi var många LFC-supportrar som höll tummarna för en värvning av Yevhen Konoplyanka under ett januarifönster, värvningen blev inte av, i stället hamnade han hos er. Hur har han klarat sig i La Liga?

Han har inte motsvarat förväntningarna man ställt sedan han anlänt. Problemet har helt enkelt berott på att han har en för egoistisk spelstil, vilket inte uppskattas Emery. Samma hände med talangen Gerard Deulofeu som fick en säsong i klubben tack vare hans sätt att spela.
Hur det kommer att se ut för Konoplyanka återstår att se…

6. Vi värvade Alberto Moreno från er för ett par säsonger sedan, hittills har han blandat en pigg offensiv med en ganska huvudlös defensiv hos oss, hur minns du honom från tiden i Sevilla?

Det är mer eller mindre som beskrivet i frågan. Han är en väldigt snabb spelare som bidrar mycket i offensiven. I Sevilla användes han stundtals som offensiv vänstermittfältare då hans offensiv kunde användas för att ta sig runt längs kanterna och sen slå inlägg mot nickstarke Alvaro Negredo som då spelade hos oss.
Tyvärr något för lätt i defensiven, vilket troligen är mer märkbart i Premier League än i La Liga.

7. Hur tror matchbilden i finalen kommer att se ut?

Jag tror på en jämn final då Liverpool och Sevilla känns som att de håller en jämn nivå. Jag hoppas givetvis på att Sevilla vinner och tror på en 2-1-seger, även om resultatet likväl kan vändas till Liverpools favör.