Efter den mycket lyckosamma resan till Portugal och lite välförtjänt vila från matcher är det dags för Liverpool att spela ligamatch igen. West Ham United kommer på besök till Anfield under lördagen, de kommer med en tränare som är van vid att befinna sig i Liverpool. Den gamle Everton-tränaren David Moyes rattar West Ham, efter det att Slaven Bilic lämnat under säsongen, och vad som hänt sedan hans intåg berättar Alexander Olausson(@alexolau) i den här omgångens Q&A:1. Efter en turbulent inledning av säsongen ligger West Ham i skrivande stund på tolfte plats, kan du berätta lite om hur säsongen varit hittills?

Hoppet om framskjutna placeringar dog tidig. Säsongen har väl varit som en enda stor suck skulle jag säga och transferfönstret senast rörde upp ännu mer känslor bland supportrar som tyckte att man gjorde sig av med spelare utan att ha täckning. Spelartruppen i sig var väl inget problem om man tittar på kvalitén på den enskilde spelaren men att i en skör trupp skära ner var inte rätt, enligt många med Hammershjärta.

2. David Moyes har ersatt Slaven Bilic som tränare, vad har förändrats sedan Moyes kom in?

Kravställning känns det utifrån. Vad jag har hört så var det en alldeles för mjuk ledarstil som Bilic hade för att nå ut till alla spelare. Samtidigt som hans taktiska kunnande kunde ifrågasättas. Att ta in Moyes, ja, vad skulle man göra? Det kryllar inte av bra tränare mitt i en säsong vilket gjorde att valet blev ganska naturligt, enligt mig. Det viktigaste för att klubben ska komma framåt efter säsongen är att man inte håller kvar Moyes oavsett hur bra han gör det. Något annat måste in för att inte hamna i gamla hjulspår.

3. Det är andra säsongen för er på den nya arenan nu, börjar det kännas som hemma för er supportrar eller längtar ni tillbaka till hur det var innan?
Saknaden är större än någonsin. Gjorde min första resa till den nya arenan i höstas och det enda man gjorde var att dra efter halmstrån till stämning och säga: ”det kan blir bra tryck här inne” fast det i själva verket nästan aldrig blir bra. Ju längre tiden går på London Stadium, plockar jag allt oftare fram min fin-fina dvd från sista matchen på The Boleyn.

4. Vilka spelare har utmärkt sig mest för er den här säsongen?

Pos: Alltså, man ska väl säga Arnautovic. Men ärligt talat, är det inte så här bra han ska vara som han är just nu? Håller han i detta säsongen ut blir han ett utropstecken. Då tycker jag att det är bra. Sen ska man hylla Adrian som välförtjänt plockat förstahandskarna från Joe Hart. Zabaleta gör en habil säsong. Neg: Säger inte alla de olika anledningarna för alla spelare, för det blir tjatigt, men Kouyaté har inte varit bra. Backlinjen kan man ifrågasätta, särskilt under hösten. Sen blir man ju irriterad, faktiskt, på Carroll som inte verkar ta sin rehab på tillräckligt allvar.

5. Det verkar storma en del kring era ägare, kan du berätta lite kort om vad fansens missnöje kommer ifrån?

Mycket. Som jag sa tidigare var transferfönstret det som fick bägaren att rinna över. Kortfattat har klubben lovat en massa saker sen flytten till den nya arenan. Dessa löften har inte hållits vilket skapat missnöje. Fansen försökte skaka fram ett möte med ledningen men ingen av David Gold, David Sullivan eller Karrén Brady dök upp. Fortsättning följer.

6. Vad bör vara lagets målsättning under resten av säsongen?

40 poäng.

7. Hur tror du att West Ham kommer att ta sig an matchen på Anfield?

Svårt att säga. Matcherna mot Liverpool brukar se rätt olika ut. Men med det Liverpool som mönstras nu för tiden blir det till att falla tillbaka och minska utrymmet sista tredjedelen.