Efter en stabil seger i Champions League är det dags för Liverpool att resa till London för att spela ligamatchen. Motståndare den här gången är West Ham, ett lag som haft en tuff start på säsongen och kommer ifrån en match mot Crystal Palace, där man tappade segern i de absolut sista sekunderna. Alexander Olausson(@alexolau) är skribent för West Ham på Svenska fans och han har en hel del att berätta om hur säsongen inletts:1. Ni har haft en ganska svag inledning på säsongen, berätta lite om hur de första månaderna varit.

Det har väl varit precis som förra året i princip. Möjligtvis något värre. rent känslomässigt så går det längre mellan de bra matcherna. Förra året var det konstgjord andning mest hela tiden där Slaven Bilic räddades av att laget först spelade tre dåliga matcher för att sedan göra två godkända insatser. På så sätt har han räddat sitt skinn hela tiden men nu känns det som att det blir jobbigare och jobbigare för varje gång att komma upp till ytan. Han sjunker allt längre och längre ner. Det var turbulent de här tiden förra året också. Mycket tack vare Payet-situationen. Oavsett vad man tycker om fransmannens sätt att lämna så kanske han gjorde rätt som lämnade det sjunkande skeppet tidigt.

2. Den ständiga frågan, hur är Slaven Bilic status och hur skulle du vilja att tränarfrågan såg ut för resten av säsongen?
Ni kan väl egentligen läsa ovanstående för att förstå att hans status inte är hög. Jag ser helst att han lämnar omgående. Vem som ska ta över har jag inget svar på nu. Bilic är en man som verkligen lider med klubben och det syns. Men hans tränaregenskaper är inte tillräckliga. Det vittnas om en konstig stämning på träningsanläggningen där han inte lyckas få upp intensiteten och det avspeglar sig också under match. Spelarna är håglösa och ser inte ut att veta vad de ska göra.

3. Vilka spelare har imponerat på dig under säsongen hittills? Vilka är du besvikna på?

Ingen har väl imponerat men något som jag förundras över är hur André Ayew lyckas göra mål i viktiga lägen. Jag tycker att han mestadels ser ut som en trög föredetting som ibland är ganska självisk i sitt sätt att spela. Förmodligen är det också det som gör att han hittar nätet men jag är fortfarande förvånad över att han gör det. Sedan är Manuel Lanzini ovärdelig. Hade han inte varit så skadebenägen hade han inte varit kvar i West Ham. Gör allt i West Hams offensiv när han är hel.

4. Ni tappade tunga poäng mot Crystal Palace senast, vilka svar gav den matchen?

Att Bilic inte kan knyta ihop säckar. Palace var det bättre laget och hade det inte varit för de individuella prestationerna så hade det inte ens blivit en poäng för Hammers. Joe Hart gör några mäktiga och en overklig räddning. Det var han som gav laget poängen. Där är också en grej som påvisar att det aldrig är Bilic som tar poäng för Hammers. Visst, han hade en lyckad match hittills under säsongen där han prickade rätt med två byten, men annars är det enstaka spelare som gjort att katastrofen inte är total.

5. Om två månader öppnar transferfönstret, vad tror du kommer att hända för er del då?

Det som skulle behövas är att få in en sittande mittfältare. Mark Noble har inga ben kvar, tragiskt nog för han är och kommer alltid var en av de största förebilderna i mitt liv. Pedro Obiang och Cheikhou Kouyaté är inga man kan lita på utan rätt flängiga tvåvägsspelare som ser vilsna ut i ett ostrukturerat lag. William Carvalho var nära att hamna i östra London i somras men om just han var rätt spelare är svårt att säga. Rapporterna var ganska tudelade från Portugal kring huruvida bra han är egentligen. Men helt klart är att en sådan spelartyp behövs som kan skapa lite balans.

6. Hur tror du att ni kommer ställa upp mot Liverpool och vilken matchbild tror du vi kommer att få se?

Klart är i alla fall att det kommer bli ändringar defensivt. Pablo Zabaleta är avstängd, Sam Byram skadade sig på träning, James Collins är skadad sedan tidigare, José Fonte och Aaron Cresswell skadade sig mot Crystal Palace men kan komma att medverka i helgens match. Min laguppställning skulle se ut så här från höger om de två sistnämnda spelarna är tillgängliga: (4-4-2) Hart – Kouyaté, Fonte, Reid, Ogbonna – Cresswell, Noble, Fernandes, Lanzini – Ayew, Chicharito.
Jag tror det kommer blir en matchbild där Liverpool för spelet och kommer möta ett söndrigt West Ham som inte sitter ihop. Därmed en ganska enkel seger för Liverpool. Jag tänker i alla fall spika tvåan i match ett på lördagens Stryktipskupong

3 kommentarer
 1. Det är just såna här matcher som Liverpool har så förbenat svårt att vinna, ett söndertrasat lag som är på nedgång som möter Liverpool och vinner övertygande. Blir väl tyvärr ännu svårare för oss nu på lördag med 7 gubbar på skadelistan där 5 av dom brukar vara startgubbar. Förhoppningsvis så kan vi få nåt skitmål och då också få WH att försöka anfall mot oss.

  Tror på följande elva imorgon:
  Mignolet
  Gomez – Klavan – Matip – Moreno
  Can – Henderson – Milner
  Salah – Sturridge – Firmino

  • Jag skulle faktiskt hellre se Solanke från start så kan Sturridge komma in senare om så behövs.

   Vi får ett rörligare anfallsspel med Solanke på topp, det är i alla fall min känsla.

  • Konstigt nog får vi sällan tryck mot lag vi dominerar så hårt emot. Blir aldrig den där riktiga stressen hos motståndarna som man ser att andra topp lag kan sätta in.
   Sturridge är alltid sturridge och målfarlig är han men med han centralt så försvinner Firmino. Bättre att sätta Ox på kanten och flytta in firmino eller ev byta ut någon av Milner, Can eller Hendo och sätta Firmino där med Salah-Sturridge-Ox.

Kommentarer är stängda.