Fyra omgångar kvar att spela, om vi ska nå CL kommer det att krävas mestadels segrar och på måndag väntar en match vi förlorade klart förra säsongen, nämligen Watford borta. Mazzaris mannar har spelat till sig en stabil mittenplacering och Martin Klinteberg(@MKlinteberg), skribent på SvenskaFans, har följt laget på resan. Här kan ni läsa hur han upplevt säsongen som varit och hur han ser på framtiden:

1. Säsongen närmar sig slutet, hur kommer du att minnas den här säsongen? Är du nöjd med ditt lags prestation?
Nöjd och nöjd. Med tanke på förra säsongens trettonde placering och skiftet av tränare så var förhoppningarna att vi, på allvar, skulle slåss om en plats på övre halvan. Nu ser det ut som att vi kan nå det målet ändå men prestationen har varit alldeles för ojämn och vi har slarvat bort många poäng som tom kunde inneburit att vi varit med i racet om en Europaplats

2. Hur är Walter Mazzaris status i klubben, tror du han tränar klubben när nästa säsong drar igång?

Mazzarri har varit starkt ifrågasatt hela säsongen men har själv menat att så länge han ser till att vi behåller vår PL-status så sitter han säkert. Dock verkar det ha skurit sig mellan italienaren och bla Troy Deeney de senaste veckorna och om man avslutar säsongen med samma usla inställning som mot Hull senast så kan kanske Mazzarris position vara hotad. Men mest troligt blir han kvar

3. Vem skulle du säga är årets spelare för din klubb?

Jag måste säga Troy Deeney. För sjätte säsongen i rad så levererar anfallaren över 10 mål och jag är fortfarande förvånad att Deeney inte fått chansen i Engelska landslaget. En fanbärare och den ende som egentligen finns kvar från ”gamla” Watford vilket betyder mycket i dessa tider. Även Etienne Capoue och, återvändande, Tom Cleverley har varit en positiv injektion i årets lag.

4. Hur ser du på klubbens framtid, vad hoppas du på under nästa säsong och vad behöver klubben göra för att nå dit?

Klubben framtid är ljus med stabilt ägarskap, en stadium under ständig utveckling och en spelartrupp (om vi inte haft så mycket skadeproblem under säsongen) som har potentialen att blanda sig i kampen om en Europaplats. Det hoppas jag verkligen att man har som målsättning den kommande säsongen. Mazzarri täppte till våra problemytor (mittfältet) och nu saknar vi bara en rutinerad försvarsgeneral och en utpräglad målskytt för att kunna ta nästa steg. Sen börjar Heurelho Gomes komma till åren så en riktig toppmålvakt står också högt på önskelistan.

5. Vilken av den här säsongens värvningar är du mest nöjd med?

Hade du frågat mig innan säsongen hade jag sagt Roberto Pereyra från Juventus. En stjärnvärvning som gav eko runt om i Europa och visade att klubben menade allvar. Tyvärr blev mittfältaren skadad redan i inledningen på säsongen och får nästan ses som ett nyförvärv inför nästa säsong. Istället går min röst till Tom Cleverley. Utlånad till klubben 2009/10 och då vald till Player Of The Year. Kändes som att den förlorade sonen återvände och gav oss stabilitet och ett rejält lyft på mittfältet. Har hittills inte gjort någon dålig insats och övergången, från Everton, blir permanent i sommar till supportrarnas stora förtjusning.

6. Vad är din bild av säsongens upplaga av Liverpool? Tror du vi når CL?

Har alltid gillat Klopp och när han nu skulle få sin första hela säsong med laget så är det inte direkt överraskande att Liverpool äntligen är med och slåss i toppen igen. Laget ser stabilt ut och spelar en rolig fotboll. Dock smyger en viss oro sig in mot slutet av säsongen där man slarvar bort matcher som senast mot Palace. Sådana misstag har man inte råd med i en tät toppstrid med lag som City och United i bakhasorna. Kan man bara hålla nerverna i styr så reder man ut detta och når den 3:e placeringen som man just nu innehar!