Senast Liverpool och Tottenham ställdes mot varandra var det i Madrid, där man skulle göra upp om Champions League-pokalen, nu har några månader passerat och det är dags för möte ligaspelet. Lagens tid efter finalen har varit väldigt olika, där vi gått som tåget, i alla fall resultatmässigt, och Spurs hackat betänkligt. Jonathan Tengwall(@jontetengwall) är komiker och ska strax ut på vägarna med turnén Karakou och komikerna – För evigt, men han är också Spurs-supporter och en av skaparna av podcasten Kolla svensken, här berättar han om hur han ser på sitt favoritlags säsongsstart:

1. Spurs har inlett säsongen svajigt, vad är dina tankar kring de första omgångarna som laget spelat?
Säsongsinledningen har helt klart varit svag, och inte håller inte alls den standard vi har sett de senaste fem~ish åren med Spurs. Det ska dock sägas att det inte är helt ovanligt, jag vill minnas att vi ofta är svaga i säsongsinledningarna, även om det varit sämre i år än på länge. Det har lyfts många tankar om att det är disharmoni i truppen, vilket jag tycker att man kan se på spelarna. Det är få om någon alls som kommit upp i sin högstanivå, och många verkar trötta och ointresserade. En ganska rövig säsongsinledning helt enkelt!


2. Det börjar pratas om att det kanske är dags att byta ut Pocchetino, hur ser du på hans framtid i klubben?
Så länge Pocchetino vill vara kvar så ska han vara kvar i min värld. Det han har gjort för Tottenham som klubb är så pass stort att mitt förtroende för honom är enormt. Så länge inte laget riskerar att åka ut, vilket ändå är väldigt otroligt, så sitter han säkert i min båt. Sen finns ju risken att han själv vill lämna, men det är en annan fråga. Det vore förödande för Tottenham som klubb, och för mitt hjärta som supporter om Poch försvinner.

3. Christian Eriksens kontrakt är något som diskuterats under säsongsinledningen, hur tycker du man ska göra med dansken? Sälja i januari, släppa gratis till sommaren eller göra allt för att övertyga honom en förlängning?
Med tanke på hur loj och ointresserad Eriksen har varit i de första matcherna så vore det inte en stor förlust för Spurs om han försvinner ifall han tänker fortsätta muttra såhär. Ta pengarna och spring säger jag! Detta problem är dock större för mig hos mittbackarna. Både Vertonghen och Alderweireld har utgående kontrakt och för bara ett år sedan så var det ligans bästa mittbackspar. Nu ser det ut som att de åldrats 10 år på en säsong, och med den lätt korkade Davinson Sanchez som första ersättare så är det definitivt en position som måste ersättas snabbt

4. Om den här säsongen skulle bli sämre än väntat, ser du någon risk att stjärnspelare som Kane kan försvinna?
Det finns alltid en risk att spelare lämnar, det ser vi redan nu med ovanstående Eriksen som exempel. Det har hittills främst varit på grund av den stenhårda lönestrukturen i klubben, men om laget går dåligt så blir det ännu en faktor. Just Harry Kane är den jag är minst orolig för, jag vill ändå tro att han är så mycket Tottenham att han skulle stanna så länge det inte blir totalt kaos. Det är ändå en spelare som pratar om att han ska slå varenda klubbrekord som finns osv. Däremot spelare som Eriksen, Alli, Alderweireld, kanske till och med Son (Gud förbjude) hamnar mer och mer i riskzonen.

5. Vilka ljusglimtar har det funnits den här säsongen?
Ljusglimtarna är inte många, det kan ingen påstå. Det skulle vara de spelarna som man alltid kan räkna med och som fortsätter slita hårt: Lamela, Son, Sissoko, Kane. Utöver det är den största ljuspunkten att man lyckats göra ett par hyfsade matcher och ändå norpat poäng här och där. Men det är verkligen att greppa efter halmstrån.

6. Liverpool borta, hur tror du att ni kommer ställa upp och vilken matchbild förväntar du dig?
Oerhört nervös inför Liverpool, de matcherna har seglat upp som ett riktigt hatmöte för många Spursfans de senaste två-tre åren, efter den matchen där Kane kvitterade sent på straff och hela baletten. Som tur är känns det som att Liverpool har wobblat lite de senaste matcherna, trots att de vinner typ allt de spelar. Jag förväntar mig att Tottenham försöker slå hårt på kontringar, och i och med det försöker klämma in så många snabba spelare som möjligt.Gissningsvis en uppställning i stil med:
GazzanigaAurier – Alderweireld – Vertonghen – RoseWinks – SissokoMoura – Alli – SonKane
Det finns många frågetecken, många spelare har roterats och bänkats till och från. Foyth kanske får spela sina första minuter, det kanske blir treback med Sanchez, vem vet. Förmodligen blir vi överkörda och Mane springer åttor runt våra nya kylskåp till mittbackar. Men vi kan ju alltid hoppas på Son.
COYS