Ni vet vad som gäller, vinst med 1-0 eller med två måls marginal, annars är vi utslagna ur Champions League. Mellan oss och slutspel står Napoli, ett lag som vi körde över på försäsongen, men sedan förlorade mot i gruppspelets andra omgång. Christoffer Svanemar(@csvanemar) kommer att hålla sina tummar för Napoli och han berättar här om hur statusen i laget är:


1. Hur har ligaspelet sett ut för Napoli den här säsongen?
Det har sett bra ut, även om man alltid önskar sig mer. Poängtappen mot Sampdoria och Chievo svider givetvis rejält, annars har resultaten varit stabila och bra, samtidigt som laget har roterats mer än tidigare säsonger. 


2. Hur mycket har laget förändrats under Ancelotti?
Sett till filosofi och spelsätt har det förändrats väldigt lite. Det är fortfarande ett Napoli med stort offensivt fokus och som oftast dominerar bollinnehavet, oavsett motstånd. Däremot förändras startelva och taktisk formation från match till match. Om det är bättre eller sämre än under Sarri återstår att se. 


3. Vad är dina intryck av lagets matcher i CL hittills?
Bedrövlig start borta mot Röda Stjärnan. Då trodde man att det var över. Men tydligen är Röda Stjärnan på bortaplan ett svårare test än vad jag trodde, det vet ju ni. Därefter är det toppbetyg som måste delas ut. Rättvis seger hemma mot Liverpool och över två matcher mot PSG var Napoli det klart bättre laget. 


4. Hur viktigt är det för Napoli att ta sig vidare från gruppen? Är det något som krävs från fansen eller ses det som en bonus?
Bonus, helt klart. När gruppen lottades så var de flesta överens om att detta kommer bli extremt tufft och sett till plånbok så ska Napoli inte lyckas lösa detta. Många är redan stolta över den insats Napoli gjort i CL och det är även den största skillnaden från tidigare säsonger. Denna säsong tar man CL på största allvar, det har man inte riktigt gjort tidigare. 


5. Vad blir viktigast för laget i matchen mot Liverpool för att man ska få det resultat man vill?
Försvarsspelet, helt klart. Liverpools offensiv är en av de bästa i Europa och Napoli kan knappast kontra med några ytterbackar av toppklass eller en målvakt som håller allra högsta nivå. Mycket ansvar ligger på Koulibaly, Albiol och Allan som måste se till att det stängs bakåt. 

6. Vad tror du om matchens utgång?
Vågar inte riktigt tänka på det.