Titeln är vunnen, men det är sju matcher kvar att spela och poängrekordet är inom räckhåll. Den på pappret tuffaste matchen som är kvar går av stapeln på torsdag kväll, då vi ska bege oss till Etihad för att möta förra säsongens mästare. För att få koll på läget i Manchester City har vi varit i kontakt med Petter Landen(@petterlanden) från Expressen, där han bland annat pratar om Premier League i podcasten Kick & Rush. Här berättar han om statusen i klubben just nu:

1. Premier League har precis startat om efter Coronauppehållet, hur har det varit att se de första omgångarna? Hur ser du på spelet och inramningen? Spelet är upp- och ner, om man ser över hela ligan. Men det är väl verkligen vad man hade kunnat förvänta sig. Det har varit ett avbrott på ett sätt man aldrig upplevt tidigare och lagen har fått begränsat med tid tillsammans. Allt som allt tycker jag det varit över min (lågt ställda) förväntan.

2. Hur har Citys spel sett ut under de inledande matcherna?
Jag tyckte det såg knackigt ut i typ 30 minuter mot Arsenal. Därefter fantastiskt bra, precis som mot Burnley och nu senast även mot Newcastle. Det är matcher där City är i så fullständig kontroll att det blir dödstrist att titta på. Mot Chelsea däremot så var det inte lika imponerande, men Chelsea var väldigt bra också ska sägas.

3. City har tappat titeln till Liverpool, vilka är anledningarna till att man halkat efter poängmässigt?
Den främsta anledningen är ju att Liverpool är så in i helvete bra, det är svårt att rå på ett lag som vägrar förlora. Sen skulle jag säga att Citys tapp den här säsongen beror på ett par olika saker. Det hål Vincent Kompany faktiskt lämnade efter sig i försvaret har varit svårare att fylla än vad jag trodde. Att Fernandinho (som i mina ögon varit ligans bästa defensiva mittfältare i 3-4 år) tog steget ner gjorde att Rodri skulle axla den manteln direkt, vilket var väl mycket att begära av honom. Sen har Sterling haft en ganska dålig säsong samtidigt som Sané saknats. Då blir det tuffare framåt även om man heter Man City.

4. Den stora grejen kring City nu är kanske hotet om att stängas ute från CL under de kommande säsongerna. När kommer den slutliga domen i målet? Tror du City riskerar en spelarflykt om straffet på två år består?
Det senaste som sagts är att domen ska förkunnas under början av juli. Så ganska snart. Och ja, två säsonger helt utan CL skulle leda till att flera framstående spelare skulle söka sig någon annanstans. Sterling, De Bruyne, B. Silva, Laporte och Rodri (för att bara nämna några) har jag svårt att se stanna om det inte blir CL alls.

5. City har fortfarande chansen att vinna CL den här säsongen, vilka chanser tror du ni har att gå hela vägen där?
Goda! Jag är underligt optimistisk. City kan vara världens bästa lag när de har dagen, där tror jag inte någon säger emot mig. Om de tråcklar sig förbi Real (man får säga att de har goda chanser där) så ligger faktiskt vägen öppen för det. Även om jag tror att Bayern München tar hem det.

6. Vad tror du om matchen mellan City och Liverpool? Hur kommer spelet se ut? Tror du att man kommer märka av att titelstriden är avgjord?
Jag tror Liverpool kommer göra livet surt för City som de gjort så många gånger förr. Även om titeln är vunnen är det här en prestigematch ingen vill förlora. Det är nästan så att jag tror att Liverpool går in med mer motivation än City här och det kommer att bli en högintensiv match. 2-1 Liverpool.

7. När ligan är avgjord väntar en ny, svår silly season, hur tror du City kommer ta sig an den?
Allt beror ju på hur det blir med CL-avstängningen. Men förutsatt att City får spela CL kommer ju en ny mittback att vara högprioriterat. Säkert även en vänsterback då Benjamin Mendy, tyvärr, bara är en kille som vissa tycker är kul på Twitter (samt att han gör en bra insats var 7-8 match). Sen är jag inte säker på hur Pep tänker offensivt. David Silva och Leroy Sané är ju förlorade, men jag tror i nuläget att Foden är mer påtänkt för Sanérollen än Silvarollen, så kanske en 10:a på mitten ändå.