En av säsongens viktigare matcher kommer redan så här i inledningen, för att fjärdeplatsen från förra säsongen ska leda till Champions League-spel måste vi ta oss förbi det sista hindret, nämligen tyska Hoffenheim. Våra motståndare är ett lag som många intresserat sig för de senaste åren och en som ställer sig till den skaran är Sportbladets Frida Fagerlund(@fagerlundfrida), som många av er säkert hört i Sillypodden de senaste månaderna. Hon tog en paus i fotbollsbevakningen för ett dela med sig av sina tankar kring Hoffenheim, håll till godo:

1. Hur var Hoffenheims säsong 2016/2017?
Den bästa i klubbens historia. Aldrig förr har man nått en Champions League-kvalplats och dessutom slog man Bayern München för första gången någonsin. Det är resultatet av investeraren Dietmar Hopps (Tysklands svar på Bill Gates) lilla förmögenhet som man överhuvudtaget är i Bundesliga. Värt att nämna att man till och med var nära att åka ur när Julian Nagelsmann tog över klubben 2016.

2. Hur skulle du beskriva Hoffenheims sätt att spela?

Nagelsmann föredrar att köra med trebackslinje, men är i övrigt skicklig på att anpassa spelet utefter motståndet. Hoffenheim kan både föra spelet men också täppa till och göra det svårt för det lag man möter. Förra säsongen var man dessutom obesegrade på hemmaplan, det säger en hel del.

3. Hur har lagets Silly Season sett ut? Finns det några luckor kvar att fylla?

Överlag okej, trots att man tappade Sebastian Rudy och Niklas Süle tidigt till Bayern München. I övrigt har man fått behålla större delen av laget, och har dessutom lånat in Serge Gnabry från just Bayern.

4. Vilka är lagets nyckelspelare?

Det finns ett par stycken att peka ut men rent offensivt skulle jag säga Andrej Kramaric (yes, den gamle Leicester-liraren) och Sandro Wagner. Det var de som stod för målskyttet under förra säsongen, och tillsammans med Gnaby kan det nog bli ännu vassare.

5. Hur ser du på lagets chanser att ta sig vidare från dubbelmötet med Liverpool?

Relativt stora, skulle jag vilja säga. Till skillnad från Liverpool har Hoffenheim inget att förlora, ingen förväntar sig att man ska ta sig till Champions League. Givetvis en fördel att slippa känna den pressen.

6. Vilka förväntningar finns på laget i övrigt den här säsongen?

Självklart är förväntningarna större när det gick så bra förra säsongen. Nu gäller det att man etablerar sig som ett topplag, vilket är lättare sagt än gjort. Men Hoffenheims största utmaning är att försöka bli accepterat av de tyska fotbollssupportrarna. Klubben har ju som bekant rundat 51 procents regeln, vilket inte är speciellt populärt i landet. Turligt nog (för Hoffenheim) har man RB Leipzig som är snäppet mer hatat.

7. Avslutningsvis, hur ser du på Liverpool säsongen 2017/2018?

Transferfönstret blev väl inte riktigt vad Klopp hade hoppats på, och en hel del hänger på om Coutinho stannar eller inte. Men Mohamed Salah känns som en supervärvning och Liverpool har ju fortfarande ett riktigt starkt lag. Får större delen av truppen hålla sig skadefri (trist start med Lallana…) finns det antagligen inget som hindrar att man är med och slåss i toppen.

2 kommentarer
  1. Tack!
    Älskar era Q&A inlägg.
    Det ger en helt annan inblick om motståndarna än om man läser artiklar i svenska kvällstidningar.
    Bra jobbat!

    • Tack för feedbacken! Alltid roligt att höra att inläggen uppskattas!

Kommentarer är stängda.