På söndag är det Merseysidederby och hur viktigt det är behöver inte betonas. Everton kommer till Anfield med fin form och kommer garanterat göra allt för att ta sin första seger mot Liverpool på många säsonger. För vår del är det viktigt att studsa tillbaka efter insatsen nere i Paris och med tanke på hur starkt City går finns inget utrymme för snedsteg i ligaspelet. Josef Dotevall från kontot @EvertonSverige_ berättar här om hur inledningen av säsongen varit:

1. Efter en seger på de sex första matcherna har ni börjat få upp farten den senaste tiden, hur du skulle beskriva inledningen av den här säsongen?
Väldigt mycket upp och ner. Vi har blandat väldigt fina prestationer med mindre bra prestationer. I början hade vi det svårt att skapa en rytm i vårt spel då spelsättet var förhållandevis nytt men även då vi drar på oss två röda kort under första tre matcherna. Nu på slutet har det dock börjat se bättre ut och vi börjar skapa fler chanser samtidigt som försvaret börjat sätta sig.

2. Marco Silva har kommit in som ny tränare, vad har han bidragit med hittills under sin tid i klubben? Hur vill han att ni ska spela?
Han har ju ett helt annorlunda sätt att se på fotboll jämfört med våra tidigare två tränare, Koeman och Allardyce. Det är en mycket mer offensiv och expansiv fotboll i år där han låter våra spelare ha en större påverkan på hur matchen ska sluta istället för att förlita sig på motståndarens misstag. Det kommer ju dock inte helt ostraffat, utan vi har sett under inledningen att vårt försvar emellanåt har sett väldigt bräckligt ut och inte minst på defensiv fasta där jag tror att vi är sämst i ligan när det kommer till hur många och farliga målchanser vi har släppt till. Silva har haft svårt för att kontrollera matcherna hittills, det blir väldigt ofta Hawaii-fotboll. Det är egentligen nu på slutet mot de sämre lagen samt bortamötet mot Chelsea det har sett bra ut på den fronten.

3. Många reagerade på Richarlisons höga prislapp, men han har redan visat sig väldigt nyttig för er. Hur ser du på hans insatser hittills?
Jag var faktiskt en av de som inte tyckte att prislappen var för hög. Efter att ha läst lite artiklar om honom och prislappen så hade jag en postsvit känsla kring den värvningen. Men sen har han ju överträffat även mina förväntningar och han tog oss med storm redan i premiären då han hängde dit två baljor direkt. Den enda riktiga plumpen i hans protokoll den här säsongen är hans röda kort borta mot Bournemouth som får honom avstängd i två matcher efter det. Men när han kom tillbaka visade han direkt igen vilken tillgång han kommer att vara för för här laget. Nu på senare tid har han även fått spela i rollen som anfallare där han har gjort det okej, men jag tycker att ifall man vill få ut max av Richarlison så ska han spela på vänsteryttern för då kan han utnyttja sitt vassa en-mot-en spel oftare.

4. Vilka spelare har imponerat på dig under säsongen? Vilka är du besvikna på?

Det är en hel del spelare som imponerat hittills. Redan nämnde Richarlison. Sigurdsson har tagit kliv när han får spela centralt och han är en vital del i vårt presspel. Gana fortsätter att göra ett bra jobb som städgumma och nu när han har fått en skicklig passningsspelare i Gomes bredvid sig så slipper han den rollen. Pickford fortsätter på samma spår från förra säsongen och VM vilket är ett bra tecken. Keane, Zouma och nu på slutet även Yerry Mina ser alla tre ut att vara väldigt bra mittbackar där Keane har tagit enorma steg jämfört med fjol då han sällan gjorde någon Evertonsupporter glad. Besvikelserna för mig har varit inte varit så många men Coleman är en jag måste nämna. Han har inte varit sig själv sen benbrottet för 1,5 års sedan. Jag tycker att han visar gång på gång att han inte håller defensivt då han bl.a är väldigt lätt för en ytter att möta i en-mot-en. Han har för dåliga inlägg och han vet sällan vad han ska göra med bollen när han väl får den. En annan besvikelse har varit Walcott som inledde säsongen starkt med 2+1 på de första tre matcherna men har efter det varit extremt blek och jag skulle inte bli förvånad ifall han är bänkad i derbyt.

5. Vilka är dina förväntningar på Everton under 2018/19?

Rent placeringsmässigt så skulle jag säga en 7-8:e plats, möjligtvis en 6:e plats nu med Uniteds nedgång. Men det jag tror att jag kommer få se är ett Everton som vågar mera och tar tag i matchbilden istället för att låta motståndaren styra spelet. Vilket är precis vad vi har sett hittills också, ett lag som vågar gå för det.

6. Förra säsongen fick vi se ett väldigt defensivt Everton på Anfield, hur tror du att säsongens drabbning kommer se ut?
Jag tror att defensiven är prio ett även i år, vilket är fallet för 98% av alla lag som skulle besöka Anfield i år. Däremot tror jag att vi kommer att se oss våga hålla i bollen mer när vi väl får tag i den och försöka spela oss fram istället för att bara slå långa bollar. För de som såg vår match mot Chelsea för några veckor sedan så tror jag att matchbilden kommer vara snarlik som den matchen.