Vi behöver inte gå in på hur viktig söndagens match mot Chelsea är, tre poäng är antagligen ett måste om vi ska kunna hota City hela vägen fram. Motståndarna kommer från spel i Europa League, där man tagit ett stort steg på vägen mot semifinalerna. Stefan Ridderwall(@SteffRidderwall) gör ett nytt besök hos oss och berättar här om statusen hos londonlaget:

1. Chelsea har blandat och gett lite på sistone, var står det Chelsea som kommer till Anfield på söndag?
Vi känns oerhört svårbedömda just nu. De två senaste matcherna har det sett mycket bättre ut men det räcker att gå tillbaka till matcherna mot Cardiff och Everton för att hitta riktiga bottennapp. Ett Chelsea i svag medvind och en Eden Hazard i väldigt gott slag är det man kan förvänta sig.

2. Ni har snart avverkat en säsong med Sarri vid rodret, hur lyder ditt omdöme hittills? Blir han kvar?
Det pendlar väldigt mycket. Just nu, när han börjat spela våra egna talanger, är det mer positiva ord kring Sarri. Samtidigt har jag aldrig upplevt en säsong med så stor splittring och så mycket negativitet bland supportrarna. Jag tror folk såg highlights från Napoli och förväntade sig 90 minuter av det. För min del är det ++, med potential på både ett och två plus till.

3. Kampen om Champions League-platserna är stenhård, hur tror du era chanser att ta en av platserna är?
Det blir väldigt svårt. Vi har det tuffaste schemat av de fyra. Samtidigt har varken Spurs, United eller Arsenal sett speciellt bra ut på sistone så det kommer avgöras på målsnöret. Sett till kvarvarande matcher säger jag att Arsenal och Spurs borde ta de två sista platserna.

4. Vilka av era spelare har överraskat mest positivt på dig den här säsongen? Vilka har varit besvikelser?
Det är betydligt lättare att välja ut flopparna än succéerna i år, då det varit smärtsamt uppenbart att vi har ett gäng som inte håller för ett topplag. Alonso är den som sticker ut mest med tanke på att han måste varit ligans sämsta vänsterback i år. De positiva överraskningarna får väl ändå bli Callum Hudson-Odoi och Ruben Loftus-Cheek. Vi som följt både juniorlag och A-laget i alla cuper är långt ifrån förvånade men kul att se dem prestera som de gör.

5. Det går rykten om att Hazard ska vara på väg bort, ni har ett transferförbud hängande över er, men har samtidigt några spännande unga spelare på väg in. Vad är din känsla inför nästa säsong?
Jag räknar Hazard som förlorad, både för att slippa det känslomässiga trauma som kommer när det sker men också för att mycket pekar på det. Allt beror på om vi lyckas överklaga och få åtminstone sommaren på oss att värva. Vi behöver föryngra och förbättra truppen, något som såklart är svårt om man inte får värva. Tar vi hem spelare som är ute på lån och flyttar upp ett par från akademin kommer jag iallafall vara väldigt optimistisk, även om jag absolut inte räknar med en topp 4-placering.

6. Hur tror du att Chelsea kommer spela på Anfield?
Sarri kommer aldrig ”parkera bussen”, men han har visat i de senaste toppmatcherna att han har en, om än liten, förmåga att anpassa sig. Vi kommer försöka ha boll och skapa, men inte pressa så högt och på så vis blotta oss för ert omställningsspel.

7. Säsongen närmar sig sitt slut, vad är ditt starkaste minne från säsongen 2018/2019 hittills?
Jag hoppas att de finaste minnena finns kvar att hämta i resterande matcher, men ur positiv bemärkelse sticker vinsterna mot City och Spurs ut. Det jag tror jag kommer minnas om 10 år är Hazards ofattbara mål på Anfield och tyvärr förnedringen mot City och den bisarra situationen med Kepa i ligacupfinalen.