Liverpool har ingen tid att sörja poängförlusten mot Sevilla, för under lördagen är det dags för ytterligare en oerhört viktig match. Chelsea kommer till Anfield och det är såklart en kamp av stor vikt för toppstriden i Premier League. De regerande mästarna har hackat lite inledningsvis, men befinner sig trots det på tredje plats i tabellen. Frederic Pavlidis(@FredPavlidis) från Fotbollskanalen är en stor supporter av laget från London och berättar här om säsongen som varit hittills:

1. Vad är dina tankar kring säsongen hittills, är du nöjd med det som Chelsea presterat?
Efter förutsättningar, ganska nöjd. Det kändes på förhand ganska klart att Manchesterlagen stod betydligt starkare förberedda.

2. Ni går in i den här säsongen som regerande mästare, hur tycker du att den här säsongens trupp står sig i jämförelse med förra säsongens?
Jag tycker det största problemet är att man inte tagit vara på framgången. Precis som flera gånger tidigare när Chelsea vunnit ligan, tycks man dra i handbromsen i stället för att accelerera. Rüdiger okej, Morata okej, Zapacosta halvdan, Bakayoko halvdan, Drinkwater vet inte ännu. Det var nu man skulle gjort statementvärvningar. Spänningarna mellan Conte och klubbledning har säkert bidragit till att sommarens fönster känns så väldigt dåligt genomfört.

3. Antonio Conte blev mästare redan under sin första säsong som tränare i England, hur ser du på hans status idag? Tror du han kommer att bli kvar över en längre tid i klubben?
Det är förstås mycket spekulationer i engelsk press, men alla tecken tyder på att han lämnar till sommaren. Det har i grova drag nog lika mycket med klubbledningens oförmåga som med Contes personlighet att göra. Det känns oerhört frustrerande. Både därför att Conte är en så skön personlighet och ypperlig tränare, och därför att det aldrig tycks bli någon kontinuitet i klubben. Men Abramovitjs hire-and-fire-taktik har ju i backspegeln dessvärre fungerat.

4. Vilka har varit de stora samtalsämnena kring klubben den senaste månaden?

Conte förstås. Situationen med honom fortsätter att vara ett öppet sår. Men allt är inte illa. För oss nördar har det funnits glädjeämnen i akademin. Jag tror det är 13-14 spelare därifrån som i år gjort a-landslagsdebut. Landslag alltså. Det är ett oerhört facit. Och sedan är det en helt överväldgande andel Chelseaspelare som ligger bakom de engelska ungdomslandslagens stora framgångar det senaste åren. Man måste sedan kunna hålla två bollar i luften. Ja, Chelsea är uselt på att plocka upp talanger i a-laget, men man är faktiskt en av Europas allra bästa klubbar på att fostra talanger.

5. Vilken spelare har varit säsongens utropstecken hittills? Vem är säsongens besvikelse?

Utropstecken: Andreas Christensen har gått in och visat att han är minst lika bra som någon av de andra ordinarie mittbackarna. Osannolikt nog en utlåning som kommit tillbaka och tagit plats. Besvikelse: David Luiz har brustit både på och vid sidan av planen, av allt att döma. Det är framför allt kontrasten mot brasilianarens strålande förra säsongen som sticker i ögonen.

6. Hur tror du Chelsea kommer att ställa upp på Anfield och vilken typ av match tror du vi kommer att få se?

Det är inte orimligt att gissa på ungefär samma som i senaste ligamatchen, mot WBA; Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Zappacosta, Fábregas, Kanté, Bakayoko, Alonso – Hazard, Morata. Frågan är förstås om Conte ställer Luiz utanför startelvan igen. Jag är livrädd för Liverpools offensiv, men hoppfull när det gäller möjligheter att få hål på deras defensiv. Ändå tror jag att det blir ganska tajt och inte så målrikt. Det är en match som alltid framkallar stor nervositet hos oss Chelsea. Det finns en stark rivalitet, kanske mer bland Chelseafans än bland Liverpoolfans.