FA-cupen fortsätter under veckan och för Liverpools del väntar bortamatch mot Chelsea. Lampards lag har varit lite upp och ner den här säsongen, men har trots det goda chanser att nå CL-spel, genom sina insatser i ligan. För att få en inblick i lagets insatser hittills och en bild av hur viktig matchen är för Chelsea har vi varit i kontakt med hängivne supportern Stefan Ridderwall(@SteffRidderwall), han ger här sin syn på läget i laget:

1. Vi närmar oss slutet av en annorlunda säsong för er, sett till transferförbud, orutinerad tränare och stjärna som lämnat, hur skulle du sammanfatta den här säsongen hittills?
Sett till var vi ligger i tabellen är säsongen över förväntan men med tanke på att vi inledde så starkt samtidigt som konkurrenterna gick tungt är det inte godkänt att vi låtit dem komma ikapp. Jag tycker spelet ofta varit tillräckligt bra och lovat mycket men skador och bristande erfarenhet på nyckelpositioner har gjort att vi inte kunnat skörda resultaten.

2. Hur tycker du att Lampard skött sig? Vad har han gjort bra och vad behöver han förbättra?
Han har gått i ett par taktiska fällor och att vi inte fått ordning på defensiven är de negativa bitarna för mig. Han verkar däremot vara väldigt skicklig på att hantera spelarna individuellt och jag tycker han har satt ett grundspel som med ett par nyförvärv och lite mer rutin på vissa spelare kan bli riktigt bra. Jätteplus dessutom för hur han hanterar media. Intelligent, rak, sympatisk och vältalig.

3. Transferförbudet är hävt, tror du vi fortsatt kommer att få se Chelsea ge unga spelare chansen eller blir det mer av en återgång till det gamla sättet att bygga lag, där man värvar och spelar etablerade spelare?
Jag tror definitivt att integrationen av akademin är här för att stanna, åtminstone så länge Lampard är kvar. Däremot kommer det givetvis inte bli som i år där 4-5 akademispelare kommer in, varje år. Min förhoppning är att vi ersätter den stora mängd dödkött vi har med kvalitet och behåller den unga kärna vi håller på att bygga.

4. Caballero har tagit över i målet efter Kepa, hur ser du på målvaktssituationen dels under resten av säsongen och över nästa säsong?
Det ryktas att Kepa förstått meddelandet och jobbar hårt för att komma tillbaka, vilket jag tror han gör. Ingen av dem har varit, eller är, tillräckligt bra i min bok och priset vi betalade för Kepa känns som ett dåligt skämt i efterhand. Jag tror det finns en chans att han blir såld, men det är såklart inte lätt att flytta på en så dyr spelare med en tung säsong bakom sig. Jag hoppas vi får in någon med större aura i straffområdet.

5. Om du tränade Chelsea, vilka vore de tre mest givna spelarna i startelvan och varför?
Mateo Kovacic har varit vår klart bästa spelare i år och har, enligt mig, utvecklats till en av ligans bästa mittfältare i år efter en ganska menlös fjolårssäsong. Reece James verkar äntligen ha tagit över högerbackplatsen och gör det väldigt bra. En av ligans bästa inläggsfötter kombinerat med en otrolig fysik. Tyvärr står någon i vägen litegrann men i en vanlig generation hade detta varit Englands högerback i många år framöver. Sist men inte minst hade jag valt Ruben Loftus-Cheek. Har fått hela säsongen förstörd och lär inte stressas tillbaka men när han är skadefri och i form är han en av ligans mest underskattade spelare och, i min bok, vår bästa spelare. Otrolig kombination av kraft och teknik. De tre hade varit mina förstaval.

6. Hur viktig är FA-cupen för Chelsea? Kommer vi att få se en ordinarie elva eller en roterad?
Huvudfokus ligger såklart på ligan men med tanke på att Champions League ser ut att vara över så tror jag vi kommer se FA-cupen som en chans att ge lite guldkant på säsongen. Det lär nog bli ett hyfsat ordinarie lag och förhoppningsvis några spelare tillbaka från skador men för den här matchen kommer nog det mesta handla om vilket lag Liverpool ställer på banan.