Senaste nytt

Q&A inför Chelsea borta

Det är två lag som kommer från misslyckat europaspel som ställs mot varandra på Stamford Bridge på söndag. Chelsea åkte på en tung hemmaförlust med 0-1 mot Valencia och fick inte riktigt den start på Champions League som de hoppats. I ligan har laget blandat och gett, så det är svårt att veta riktigt vad vi har att vänta oss när matchen drar igång. För att få lite hjälp har vi än en gång fått hjälp av Stefan Ridderwall(@SteffRidderwall), han berättar här om säsongsinledningen:

1. Hur skulle du sammanfatta säsongsinledningen? Är du nöjd med spel/poängutdelning?
Vår säsongsinledning har varit upp och ner, men känslan är trots det väldigt positiv. Vi spelar en rolig, intensiv fotboll men försvarsspelet har stundtals varit bedrövligt och därför har utdelningen blivit lidande. Såg bättre ut mot Wolves senast, trots två insläppta så förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det.

2. Frank Lampard har börjat sätta sin prägel på laget, hur skulle du beskriva sättet han vill att Chelsea ska spela?
Frank har utnyttjat mycket av det Sarri implementerade men har ett lag bättre utrustat för presspel, främst eftersom Hazard inte direkt jobbade ihjäl sig där. Vi spelar mer direkt och rakt mot mål än under Sarri vilket leder till mindre bollinnehav, lite sämre kontroll men en klart bättre offensiv. Kan tycka att vi borde kunna pulsera lite mer i intensiteten för att på så sätt bibehålla kontrollen över matcherna.

3. Tammy Abraham har övertygat under säsongsstarten, vilken typ av anfallare är han?
Verkligen. Han har varit fantastisk, speciellt med tanke på allt han tvingades utstå efter Supercupen. Otrolig mentalitet. Han är egentligen en targetforward men betydligt snabbare än de brukar vara. Jag vill se hur han spelar efter tre mållösa matcher innan jag hoppar på Tammy-tåget fullt ut, men just nu är han väldigt bra.

4. Än så länge har alla era mål gjorts av yngre spelare från de egna leden, vilka av de mer rutinerade spelarna i laget önskar du se mer från?
Ja, en stor anledning till att det är så positivt runt klubben är hur de egna produkterna verkligen tagit chansen. Flera äldre spelare har gjort det bra men i mer defensiva positioner, offensivt sett är det främst Willian som inte riktigt kommit in i det än, även om han var riktigt bra senast. Han blir viktig i år med tanke på åldern på sina konkurrenter och den ojämnhet det brukar innebära.

5. Chelsea har varit lite svajiga defensivt under perioder av matcherna, hur skulle du vilja att man ställde upp i försvaret?
Om man ser det enbart defensivt är nog 3/5-backslinje det bästa men det innebär samtidigt färre mittfältsplatser och där ligger vår styrka så jag hoppas att Kanté och Rüdiger kommer fylla tomrummen så vi kan fortsätta med en fyrbackslinje. Finns även en stor förhoppning om att Reece James ska vara den vi alla hoppas på och ta över högerbacken där Azpilicueta haft stora problem hittills.

6. Hur är skadeläget inför mötet med Liverpool?
Reece James och Callum Hudson-Odoi är tillbaka i träning och spel med u23 men lär dröja innan de spelar med a-laget. Loftus-Cheek har inte börjat träna än och Kanté hinner nog inte bli matchklar tills dess. Emersons skada har vi inte riktigt fått svar på än men ska vara en lättare muskelskada så känslan är 50/50 för Liverpoolmatchen. Rüdiger spelade 45 minuter sist men fick en känning i ljumsken och klev av, bör hinna bli redo.

7. Hur tror du att matchbilden kommer att bli?
Det blir en sjukt svår uppgift för oss. Liverpools insats mot Arsenal är bland det bästa jag sett senaste åren och kommer ni upp i den nivån spelar det nog ingen roll vad vi gör. Jag hoppas att vi är smarta nog och inser att vi inte kan låta er ställa om på oss men känslan är att vi kommer försöka pressa högt och spela vårt spel, speciellt eftersom det lyckades ganska bra i Supercupen. Jag tror ändå att Klopp respekterar det och inleder matchen lite försiktigt för att sen försöka växa in i det.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...