Champions League-spelet drar ni igång igen och för de regerande mästarna väntar ett återbesök på arenan där titeln säkrades i juni. Den här gången är det laget som har arenan som hemmaplan som står för motståndet, nämligen Atletico Madrid. Diego Simeones mannar står mellan oss och en kvartsfinalplats, för att få en inblick i hur det spanska huvudstadslaget mår kontaktade vi Alexander Ivanovski(@ivanovski__) som följer laget ingående, han berättar här om säsongen varit hittills:

1. Hur har säsongen sett ut för Atletico?
Det såg väldigt lovande ut på försäsongen. João Félix och Diego Costa klickade bra samtidigt som försvaret var bra. Atlético slog bland annat Real Madrid med 7-3 och Juventus med 2-1 i International Champions Cup. Därefter har det varit kräftgång då Diego Costa tvingats till operation. João Félix har inte hittat riktigt rätt samtidigt som Morata blandat skador med svaga insatser. Morata gjorde mål i sju raka matcher men har efter det varit ganska kall. Under säsongen har det varit måltorka men samtidigt har försvaret (med en nästan helt nykomponerad backlinje) stått upp bra. Trots en bra anfallsuppsättning har det endast blivit 23 mål på 23 matcher. Men endast fyra förluster.

2. Diego Simeone har lett klubben i många säsonger nu, hur ser du på hans roll idag? Fortsätter klubben att utvecklas?
Det är inte lätt för Simeone som näst intill varje år fått sälja sina största stjärnor. Namn som Diego Costa, Griezmann, Rodrigo, Lucas Hernández för att nämna några har lämnat och Simeone har tvingats hämta in nya spelare och bygga ett nytt lag. Under de 1-2 senaste åren har även viktiga namn som Godín, Juanfran, Gabi, Tiago, Filipe Luis och Fernando Torres lämnat. De var en stor del av stummen i laget. Nu har han tvingats bygga upp ett lag på nytt. Jag tycker han gör det bra efter vad han får att jobba med. Det blir dock ofta att laget drar sig tillbaka under matcherna, något som gör att Atlético inte gör så mycket mål längre.

3. Hur skulle du beskriva lagets sätt att spela? Har det förändrats någonting jämfört med förra säsongen?
Jämfört med förra säsongen har spelet inte förändrats speciellt mycket. Sen man tappade framför allt Gabi har laget inte varit lika aggressivt och dynamiskt som tidigare. Samtidigt är man det lag som skapat näst flest chanser i La Liga efter Barcelona, men även det lag som missat flest. Laget är ett defensivt inriktat 4-4-2 med offensiva ytterbackar och yttermittfältare. Det är grundtaktiken, ibland spelar man även 4-4-1-1 med Félix som släpande eller 4-5-1 när man vill täppa till bakåt

4. Vilka är lagets viktigaste spelare?
Jan Oblak är Atlético Madrids viktigaste spelare, utan tvekan. När anfallarna sviker har Oblak stått för viktiga räddningar i flera matcher och gjort så man inte tappat mer poäng än vad man faktiskt gjort. I övrigt är Koke väldigt för balansen och pressen samtidigt som han är den som ofta slår de avgörande passningarna på offensiv planhalva. Diego Costa är också viktig, om han kommer tillbaka till sin bästa form. Det gör han nog inte till matcherna mot Liverpool.

5. Var har laget sina svagheter?
Atlético har inte riktigt några stora svagheter. Det är dock måltorkan som gjort att man inte ligger högre upp i tabellen. Detta blandat med skador på många av sina viktigaste spelare som gjort att många inte fått kontinuitet.

6. Hur skötte sig laget i gruppspelet?
Gruppspelet gjorde man en godkänd insats med förlust mot Juventus och Bayer Leverkusen. Mot italienarna blev det 1-0 efter en smart frispark av Dybala och insatsen mot Leverkusen var en riktig plattmatch med bland annat ett självmål. Man lyckades även hämta upp 0-2 till 2-2 hemma mot Juventus på Estadio Metropolitano.

7. Hur tror du att mötet med Liverpool kommer att se ut? Vad tror du om utgången i dubbelmötet?
Jag är ganska säker på att Atlético kommer stänga till ytorna på egen planhalva och försöka kontra. Man har bra och snabba spelare längst fram vilket är något man bör ta nytta av. Rent generellt tror jag man kommer rikta in sig defensivt och inte släppa till kontringar då det är där Liverpool är som farligast.
Jag tror på en väldigt jämn match på Metropolitano samt en returmatch på Anfield där Liverpool dominerar. Atlético är inne på en säsong där man håller på att bygga ett nytt lag. Nu ställs man mot världens kanske mest kompletta lag och det mesta laget i världen. Det blir en svår match för Atlético.