För andra gången på mindre än en vecka ställs Liverpool mot Arsenal på Anfield. Den här gången är det spel i Carabao Cup som gäller, så det kommer antagligen att roteras friskt i båda lagen. Komikern och skådespelaren Anders Jansson(@and3rsjansson) är ett stort fan av Gunners och han berättar här om hur han ser på laget:

 1. Det har gått några månader sedan den förra säsongen avslutades, hur minns du den?
  Det var ju en märklig säsong för alla i Premier League. För Arsenal i synnerhet. Wenger lämnade 2018, ersattes av Emery, som sedan fick sparken under pågående säsong, ersattes av Fredrik Ljungberg som i sin tur ersattes av Mikel Arteta. På den korta tiden, och med allt som Covid-19 inneburit, så har Arteta ändå lyckats vända en negativ trend och en svag avslutning (där vi helt klart borde tagit en CL-plats) till två troféer och (tack vare vinst i FA-Cupen) spel i Europa League. Vi slog Man City och Liverpool två gånger mot slutet, så slutet gott, men INTE allting gott.

 2. Inför säsongen gjorde The Athletic en undersökning bland PL-lagens fans, där framkom det att det bara var ett lag som hade fans som var mer optimistiska än Arsenal, trots att ni kommer från en poängmässigt svag säsong. Vad är det som skapat den här optimismen hos er fans?
  Jag tror att optimismen bottnar i Artetas och Klubbens nya vision. Arteta är en duktig kommunikatör som ställer krav på sina spelare, men även sin ledning, vilket resulterat en mer slimmad och effektiv organisation. Med några bra värvningar i Willian, Gabriel, Ceballos (och kanske fler?) och Aubas nya kontrakt, så känner fansen att Arteta är rätt man för jobbet. Det ingjuter en känsla av optimism och framtidstro. Det kommer ta några år till att nå den absoluta toppen, men det gjorde för Liverpool också när Klopp anlände. Men tron på klubben och vår MANAGER (inte head coach) Arteta är stark.

 3. Vad är Artetas viktigaste uppgift under den här säsongen?
  Artetas viktigaste uppgift är att fortsätta utveckla sina spelidéer och skapa kontinuitet. Även fortsätta coacha de spelarna vi har, inte minst våra duktiga ungdomar, samt värva några nya på nyckelpositioner. Målet är ju topp-4, bra resultat mot topp-6, defensiv stabilitet och såklart FA-Cupen : )

 4. Hur ser du på lagets nyförvärv hittills?
  Willian var ju (tillsammans med Pulisic) Chelseas bästa spelare efter re-start, och en mycket bra spelare, som dessutom knyter an till vår allt mer växande brasilianska spelar-grupp. Precis som Gabriel Magalhaes, en mycket duktig och relativt erfaren mittback, trots sina 22 år. Han är stor, snabb, bra i luften och duktig med fötterna. William Saliba är yngre och inte lika erfaren, men känns kapabel och stabil. Dani Ceballos var ju en av våra bästa spelare efter re-start och har utvecklats enormt under Arteta. Och Aubas nya kontrakt ger oss en stabilitet (och 25-30 mål!) och visar också för nyförvärv och de unga spelarna att Arsenal utvecklas åt rätt håll. Runarsson vet jag inte så mycket om. Får vi bara in 1-2 på mittfältet och lyckas sälja/låna ut 4-6 stycken så ska vi vara nöjda. Det kommer ta 2-4 transferfönster att bygga Artetas Champions League-vinnande lag.

 5. Hur tycker du laget sett ut under säsongsinledningen?(frågan besvarad innan söndagens möte)
  Vi har bara spelat 3 matcher, men jag tycker om det jag ser. Kreativiteten på mittfältet är ju fortfarande ett problem. Kanske med 1-2 nyförvärv så hittar vi nya konstellationer och möjligheter. Det mest positiva är att spelarna tror på Artetas plan och som ett resultat av det – kämpar till 100%. Då spelar man inte bara kul fotboll och vinner även tuffa matcher med 1-0. Det är viktigt.

 6. Vilka spelare kommer vara viktigast för Arsenal den här säsongen?
  Leno och Auba, precis som förra säsongen. Saka, Tierney är viktiga kuggar. Precis som Xhaka. Pepe, som är en supertalang, behöver visa mer kontinuitet och sen hoppas jag att Willian fortsätter sin fina form. Och att Gabriel och Saliba utvecklas.

 7. Hur tror du Arteta kommer att prioritera cupmatchen mot Liverpool, blir det en ordinarie elva eller en mer reservbetonad?
  Jag tror att både Arteta och Klopp vill vinna alla matcher, men cuperna är ju ypperliga tillfällen att ge de unga spelarna en chans. Med några första-team spelare på bänken om det skulle behövas. Låt oss hoppas på en ny målfest, som förra gången!
2 kommentarer
 1. Trevlig intervju, kul profil, gillar Anders! Visste inte att han var en Gunner.

Kommentarer är stängda.