Det är dags för säsongens andra halva att dra igång under lördagen och vi ställs omgående mot ett av de tre lagen som vi misslyckades med att besegra. När vi mötte Arsenal på Emirates blev det 1-1, efter att de kvitterat vår ledning i den andra halvleken. Under Emery har det nya Arsenal bitvis imponerat under säsongen och befinner sig just nu på en femteplats. För att berätta om hur den första halvan av säsongen varit har vi bjudit in Arsenal-supportern Marcus Thapper(@Marcusthapper), han är mest känd som komiker och har bland annat medverkat i den senaste säsongen av Släng dig i brunnen, men han är också med och driver den guldsköldennomerinerade podcasten Kolla svensken. Här berättar han om hur han ser på Emerys första tid i klubben:

1. En halv säsong har gått under Unai Emery, hur skulle du sammanfatta intrycken hittills?

Känner att den är ganska jämförbar med Klopps första år i Liverpool va? Det ser ändå ganska bra ut men spelarna har inte riktigt lärt sig grundspelet får jag känslan av på något sätt. Offensiven är stundtals riktigt fin under Emery, och defensiven är allt som oftast usel. Defensiven skyller jag dock ganska mycket på spelarmaterial och just nu, Arsenalklyschigt nog, även på skador. Offensivt känns det väldigt roligt dock. Kan möjligtvis vara för att vi, även under Wenger, alltid haft en relativt bra offensiv – men känslan är verkligen att han fått de flesta spelarna att bli lite bättre. Lite snabbare, lite bättre inlägg, lite bättre avslut. NÅGONTING är det som hänt. Wingbacksen används otroligt bra under Emery och hotar från kanten i typ varje anfall.  Samtidigt så är ju Arsenal skakigt nu måste jag säga. Jag tror att jag, och många andra, lurades lite av de här 22 raka matcherna utan förlust. I efterhand kan man ju se att vi hade ett otroligt lätt spelschema där. Visst, Liverpool och Spurs hemma samt Man Utd borta är väl matcher man kan förlora, men dem tre var också i princip de enda svåra av 22. Känner att jag väntar med att helt döma Emery till efter säsongen. Eller om tre säsonger när klubben blivit hans och vi vinner kvadrupel (PL, CL, FA och Carabao Cup eller vad den nu heter då) eller så. Haha.

2. Bernd Leno har börjat etablera sig som ny förstemålvakt, hur skulle du beskriva honom som målvakt och hur tycker du han skött sig?

Tre plus! Otroligt mycket tryggare med honom än Cech. Bra på fötterna och ganska skottsäker. Verkar snabbt ha tagit en ganska ledande roll i laget, och har nog potential att bli en klubb-bärare. Är dock alldeles för misstagsbenägen. Ligger bakom en del baklängesmål och tabbar sig då och då. Men enligt er Liverpoolfans kan man väl vara världens bästa målvakt trots att man då och då verkligen fuckar upp det va? 

3. Det finns en hel del offensiv kraft i dagens Arsenal, hur skulle du vilja att man ställde upp sitt anfall?

Utgår från någon slags 3-4-3, då vi oftast landar där i år. Med alla friska och glada (alla är alltid glada förutom Özil) hade jag nog velat ha Lacazette och Auba ihop i anfallet och Özil i någon roll där bakom. Om jag ska låta Emery ha sina märkliga yttrar, så får Özil utgå från höger och Auba från vänster med Laca i mitten. Kolasinac ligger på vänsterwingback och Bellerin till höger, de passar väldigt bra i Emerys anfallsspel. (Budskap som jag ofta landar i även om de är bättre under Emery än innan – bort med Mkhitaryan och Iwobi)

4. Transferfönstret närmar sig, tror du på några betydande värvningar? Var vill du se laget förstärka?

Tror på nej, eftersom det som ryktas är så uselt. Mycket Gary Cahill och såna rena sopor. Däremot MÅSTE ju försvaret stärkas. Håller verkligen inte. Tror bara inte på att lösningen är 34-åriga, ganska dåliga spelare. Men en (kanske två) riktigt bra mittbackar önskar jag mig. Gärna någon slags ytter också, otroligt trött på Miki och Iwobi. 

5. Vilka spelare har varit säsongen överraskningar för Arsenal? Vilka har varit besvikelser?

Lucas Torriera har ju kommit in och varit otroligt bra. Känns som han är skillnaden mellan stabilt/instabilt lag just nu. Spelar han så är Xhaka/Guendouzi bredvid helt okej, annars kan de båda till och från verkligen vara usla. Så han är väl den positiva överraskningen, kanske tillsammans med Kolasinacs fina slut på hösten och Lacazette/Auba-duons fina spel. Deras vänskap för övrigt det absolut finaste vi har.

Besvikelser: 

Mustafi som vanligt. Usel. 

Mkhitaryan/Iwobi. Inte helt deras fel, grundar sig mycket i att de får så mycket speltid trots att de är så märkligt dåliga i sitt beslutstagande. Tror de är ganska ointelligenta. Förstör många anfall. Samtidigt har dom ju såklart bra stunder men det håller inte för mig. 

6. Hur är skadesituationen i nuläget?

Som vanligt helt bisarr. Xhaka lirar ju mittback nuförtiden eftersom exakt alla i föreningen exakt alltid är skadade. Just nu tror jag skadelistan är:

Mkhitaryan

Holding

Mavropanos

Welbeck

Monreal

Bellerin

Mustafi

Smith-Rowe

7. Hur tror du att matchen på Anfield kommer se ut?

Liverpool kommer pulvrisera vår backlinje, och även om ni har världens bästa mittback (det är han inte) och världens bästa målvakt (det är han inte) så kommer även vi spräcka nollan. 4-1 till er blir tyvärr slutresultatet och det blir sista droppen innan jag tar slut höppar i älva.

2 kommentarer
  1. Bland det bittraste och roligaste jag läst på länge.

  2. Kul intervju där negativ komik glänser igenom med förtröstan och känslor som slits åt alla håll (?).

    22 matcher utan förlust, oavsett motstånd, pissar man inte på. Emry har kommit in och förvandlat Arsenal till ett lag igen som spelar bra och rolig fotboll.

    Det blir en bra match idag och jämn, alla vill slå Liverpool och bryta våran svit/trend i ligan och det ger extra bränsle för just Arsenal.

Kommentarer är stängda.