Det vankas stormöte i helgen, då Arsenal kommer på besök till Anfield. Arsene Wengers mannar har inlett säsongen med en vinst och en förlust, det tillsammans med osäkerheten kring Sanchez gör att lagets status är svår att avgöra. Det brukar dock innebära underhållande fotboll när vi ställs mot Gunners. Vad passar då bättre än att ha en högklassig underhållare som gäst i helgens Q&A? För en underhållare av rang är han Anders Jansson(@and3rsjansson), något han visat i t.ex. Hipp Hipp och som programledare för fotbollsgalan. 31/8-2/9 kan ni se honom på Lund Comedy Festival, i höst står han på scenen med Robert Gustafsson i Oscarsrevyn på Lorensbergsteatern i Göteborg, men idag är han med hos oss på Totaal Liverpool och berättar om laget i sitt hjärta, helgens motståndare, Arsenal:

1. När väcktes ditt intresse för engelsk fotboll och varför blev det just Arsenal?
Min pappa jobbade som journalist och reste mycket. När han kom hem en gång från en av sina resor (jag var 6-7 år gammal tror jag), så gav han mig en Ajax och en Arsenal-tröja. Sen den dagen är jag Gunner.

2. Vem är din favoritspelare i klubben genom tiderna och varför?
Dennis Bergkamp är min favorit. Hans teknik, otroliga blick för spelet och kyla framför mål. Men det måste ju ha underlättats att ha Henry som gjorde löpningarna. Min favorit i vårt lag just nu är Aaron Ramsey. Och Kolasinac.

3. Den stora diskussionen kring Arsenal de senaste åren har ju varit Wengers vara eller icke vara, hur ställer du dig i den frågan? Var du nöjd med hans förlängning eller hade du hellre sett en ny tränare?
Jag älskar Arsene. Tillhör definitivt Wenger In-lägret. Han är mer än en tränare. Han är klok, respekterar sina motståndare, pratar aldrig skit om sina spelare och är rolig på intervjuer. För min del får han stanna så länge han vill. Nu skrev han på för 2 år till. Sen kanske det ska komma in nån ny, yngre. Men det blir inte lätt att ta över. Wenger har förändrat hela den engelska fotbollen.

4. Vad är det Arsenal saknat de senaste åren för att ta det sista steget och plocka hem ligatiteln?
Arsenal har många spelare som är riktigt bra. Men jag tycker vi saknat en bra, renodlad striker och en tuff DM. Så med Lacazette i laget och kanske en Jean Michael Seri på väg, så ser det bra ut.

5. Laget har plockat in starka namn som Lacazette och Kolasinac i sommar, vad är dina tankar kring de spelarna?
Lacazette gjorde mål både på försäsongen och i premiären (efter 94 sek!) och han är ju en fenomenal striker. Dessutom har han en hög arbetsmoral och gillar att vinna tillbaka bollen. Han är en lagspelare som både kan spela på topp men även på kanten. Bra blick för spelet och distinkt i avslutningarna. Kolasinac hade jag ingen koll på, men han har ju seglat upp som en riktig favorit. Duktig på att tackla, men även på att gå framåt och skapa chanser. Två väldigt bra tillskott till truppen.

6. Vilka ser du som Arsenals nyckelspelare den här säsongen och varför?
Nyckelspelare Koscielny, Xhaka och Lacazette. Sen får vi se hur det går med Sanchez. Ramsey och Giroud viktiga. Iwobi ser stark ut. Och hoppas få se Reiss Nelson och Willock spela mer.

7. Liverpool-Arsenal är ett klassiskt stormöte, hur tror du att det kommer att se ut den här gången och vilka står som vinnare på Anfield när matchen är över?
Liverpool ser grymma ut i år med Salah, Mané & co. Men är lite svajiga defensivt. Arsenal släppte också in mål i premiären, men då var både Koscielny, Gabriel och Mertesacker borta. Jag tror oavgjort och många mål. Det blir tufft. Som vanligt.

7 kommentarer
 1. OT: Nu när Dembele verkar signa för Barcelona, kan vi slå fast att Coutinho stannar?

  • Dom va inte tänkta för samma position så deras intresse för Coutinho finns säkert kvar. Att han stannar kan vi nog slå fast. Barcelonas arrogans har retat gallfeber på Liverpools hirarki och deras bud är skamliga. Inte pga den hela summan men sättet dom vill betala den och deras bonus krav är inget annat än en förolämpning.
   Liverpool kommer inte göra affärer med Barcelona den här sommaren och Coutinho får helt enkelt finna sig i att spela minst en säsong till i det röda.

  • Skulle vilja se Kotten utanför trupp(Erna) hela säsongen, att vi INTE säljer vidare utan jan får sitta av sitt kontrakt med eller utan lön tills han fattar vad han gör/gjort.

   Stämmer alla uppgifterna vi matats med så är han ett litet svin och då ska han fan straffas för det.

  • Toyen: Det han är gjort är att begära att få lämna. Tråkigt, men sådan är fotbollen. Om du menar att han varken ska få lämna elle spela som någon form av straff för detta så tycker jag att du beter dig långt mer barnsligt än Coutinho.

  • d: varför skriver man då på en 5 års förlängning för att några månader senare försöka tjura/tvinga sig bort … ? ? samt att han poserar med vänner å bekanta i LFC kläder i början på sommaren …. makes no sense …. det senaste är att ”han vill” stå utanför våran CL-trupp ifall han säljas i Januari å kan då spela CL med FCB i vår istället … börjar bli rätt booooring med allt detta snack nu

   Can går tydligen gratis till Juve nästa sommar ….

  • Tycker en spelare har rätt att vilja lämna men måste respektera sitt kontrakt. Om Coutinho lämnat in sin transfer request i början av juni så hade faktiskt han gett både sig och Liverpool en betydligt bättre chans att få igenom en övergång. Att komma mindre än en månad kvar är respektlöst att lämna in sådan. Nu måste han ändå förstå Liverpools situation att de inte hinner få in en ersättare. Förstår samtidigt att de kan tänka sälja honom ändå eftersom stämningen i truppen tar skada av det hela. Men det ska vara 150m £ och inget prestations baserat, eller det kan det vara men då att han ska spela 10 matcher på två år, han ska slå minst 1 passning till rätt adress per match de 10 matcher han spelar.

   Det är väl bara ta ett snack med Coutinho och förklara situationen. Att de nästa sommar låter honom gå om de får ett bud på 150m £. Ge oss ett år så ska vi försöka ge dig det du vill ha precis som Suarez.

  • Min poäng är att förhoppningsvis är han tillräckligt professionell för att bita ihop och göra åtminstone en bra säsong till, och isf kommer alla fans ha glömt denna transfersommar ganska snabbt.

   Vad gäller Can så hoppas jag att han förnyar men om han inte gör det så kanske det är för att en viss guineansk mittfältare ansluter nästa säsong?! ^^ Isf är jag nöjd även om Can är bra och att det på kort och medellång sikt är bättre att ha bra spelare som är etablerade i laget än mycket bra spelare som inte är etablerade.

Kommentarer är stängda.