Det var ett tag sen sist vi körde ”Jesper Snabba”, men i lyckoruset efter finalen i Madrid (och den oväntade tillökningen i LFC-familjen) så passade jag på. Häng med!

***

#1 – Tack Real, och Sergio Ramos

Det var inte den vackraste finalen med den mest glimrande fotbollen vi fått se från Liverpool. Däremot så gav den här segern mig ett kvitto på hur långt det här laget faktiskt kommit. Tidigare säsonger har de röda alltid behövt spela bra för att vinna. Igår var man precis lika cyniska och hänsynslösa vinnare som det Real Madrid och Sergio Ramos vi avskydde så innerligt för ett år sen. Spanjorerna lärde LFC att man inte behöver vinna snyggt, huvudsaken är att man vinner. Det var den stora skillnaden mellan oss och Spurs. Dom saknade den lärdomen.

***

#2 – Den som väntar på nånting gott…

Inte en chans att man skulle missa den här finalen. Det visade vår ständige krönikör och poddare Tomas prov på, eller ska vi säga hans nyfödda dotter. Grattis Tomas och välkommen in i den röda familjen lillan, ingen av oss kommer glömma din födelsedag, den saken är säker!


***

#3 – En managers viktigaste uppgift

”We know we need to improve the team but sometimes by improving one aspect you destroy what make you win”

Wenger sätter ord på något som i mitt tycke är en helt genialisk analys av vad en managers jobb går ut på. Förbättra laget med det speltekniska, utan att förstöra det som faktiskt gör att laget vinner. Utan den instinkt som Trent visade med sin hörna mot Barca exempelvis, eller Robbos otroliga vilja att vinna boll högt upp i planen, eller den tveklösa tron på vår fronttrios fantasti i sista tredjedelen, så är detta inte samma Liverpool. Det är Klopps förtjänst, han förbättrar spelarna, men låter dom också uttrycka sig själva och sin egen identitet på planen.***

#4 – Champions of Europe

Min kompis Cain och hans band The Anfields, som förövrigt gjort melodin till vår jingel i TL-podden, är en oerhört hängiven LFC-supporter. Medan vi andra firade hela natten lång så stannade han och bandet uppe hela natten för att göra klart en ny låt – Champions of Europe.

***

#5 – Det här är bara början

När man vinner en sån här match kan man njuta extra länge, närmare bestämt till den 5:e augusti. Men vi kan samtidigt också börja se fram emot nästa titel – Community Shield. Sedan ska det såklart även spelas en match i Europeiska Supercupen. Båda dessa må vara glorifierade försäsongsmatcher. Men med tanke på motståndet är det också en chans för det här unga laget att bli blodtörstigt inför den kommande Premier League-säsongen. Jag hoppas vi gör allt för att vinna båda matcherna, och då även har ett par prydliga nyförvärv att visa upp. För det är nu det roliga börjar, i alla fall som skribent på en transfertokig sajt som Totaal Liverpool.

På återhörande i sommar.