Totaal Liverpool tar en titt på vad Michael Edwards kan tänkas hitta på i januari.

Det har förekommit ett och annat kaotiskt vinterfönster i Liverpool under de senaste tio åren, men den här gången har man satt sig själva i en bekväm sits, som innebär att man verkligen inte behöver känna sig stressade.

Laget bara vinner och vinner, det verkar nästan inte längre spela någon roll hur prestationen ser ut, man vinner ändå. Vinnarkulturen är total och bara mentala spöken kan stoppa Liverpool från att vinna ligan den här säsongen.

Min känsla var att Liverpool var en offensiv spelare kort inför säsongen. Det har man redan korrigerat genom att ta in Takumi Minamino för den i sammanhanget väldigt lilla övergångssumman £7,25 miljoner. Minamino utgör den typen av billig, hungrig, mångsidig och utvecklingsbar utfyllnadsspelare som klubben gärna tar in, och av allt att döma kommer han passar in bra i lagets sätt att spela.

Dessutom har skadorna på flertalet mittbackar gjort att klubben har återkallat Nathaniel Phillips från sitt lån i Stuttgart.

* * *

Nu undrar många om Liverpool kommer att ta in fler spelare i januari. Om man ska tro på de engelska medierna sitter klubben – av naturliga skäl – lugnt i båten. Framförallt är det långsiktiga nyförvärv som man kikar på, ungefär som när man tog in Harvey Elliott och Sepp van den Berg i förra sommarens transferfönster.

Det finns flera kandidater över vilka dessa unga spelare skulle kunna tänkas vara. Mestadels handlar ryktena om unga britter i de lägre divisionerna.

Ben White är en 22-årig mittback som för tillfället är utlånad från Brighton till Leeds. Han är oerfaren i PL-sammanhang och skulle i så fall förmodligen köpas in som en långsiktig ersättare till Dejan Lovren, som mycket väl kan lämna nästa sommar. Pålitliga källor som exempelvis Athletic har bekräftat Liverpools intresse för White.

Sam McCallum är en 19-årig vänsterback som tagit en ordinarie tröja i klassiska Coventry City under säsongen. McCallum – liksom Vitesses 23-åring Max Clark – ryktas vara spelare som är aktuella för LFC. Det finns täckning på de flesta positionerna i Liverpools trupp, men det är tunt bakom Robertson på vänsterbackspositionen. Det vore rimligt om Liverpool letar efter förstärkning där, i dagsläget är McCallum det hetaste ryktet.

Jarrad Branthwaite är namnet på en 17-årig mittback som slagit igenom i Carlisle United den här säsongen. Tonåringen uppges scoutas av samtliga PL-lag. Om LFC tar in honom vore det förmodligen först och främst till reservlaget.

Jude Bellingham, 16-årig mittfältare i Birmingham City, är också en spelare som uppges vara aktuell för massvis med PL-klubbar. Bellingham har sett spännande ut i Championship den här säsongen och frågan är hur länge Birmingham kan stå emot storklubbarnas intresse.

* * *

Några till LFC-rykten:
– Daily Mail hävdar att Liverpool har en januaribudget på £50 miljoner men att man troligtvis kommer spara pengarna till sommarfönstret.
– Daily Mail uppger att Ferran Torres, Valencia, är en intressant spelare för Liverpool. Den 19-årige yttern har briljerat i La Liga under säsongen.
– Athletic skriver att Norwichs duo Jamal Lewis och Emi Buendia är ”välkända” för Liverpool. Gissningsvis är dock detta inte någonting som är aktuellt redan den här månaden, då Norwich säkerligen håller hårt i alla sina nyckelspelare för att undvika nedflyttning.
– Bild har tidigare uppgett att Liverpool är en av många storklubbar som visar konkret intresse för Kai Havertz.
– Både pålitliga tyska och engelska källor har tidigare uppgett att Liverpool är sugna på Jadon Sancho, men det är oklart om Minamino-värvningen har påverkat det intresset.
Sander Berge kopplades ihop med Liverpool i samband med lagets CL-möten med Genk.

* * *

Liverpool kommer förmodligen också att göra sig av med en och annan spelare den här månaden.

Enligt Sky Sports går Nathaniel Clynes rehabilitering så pass bra att han kanske kan klara en läkarundersökning den här månaden. Hans kontrakt med Liverpool går ut efter säsongen och klubben kommer förstås bara kunna kräva en liten övergångssumma av en potentiell köpare.

Det har också cirkulerat vissa mindre pålitliga rykten om att Adam Lallana och Xherdan Shaqiri har klubbar efter sig, men det till synes säkra utgångstipset är att duon blir kvar i Liverpool säsongen ut.

2 kommentarer
  1. Om Clyne på väg tillbaka så skulle jag gärna se att han utmanar TAA om en plats då jag tycker att han börjar bli för bekväm. Jag ser mer och mer att han slarvar i försvarsjobbet, vilket är oroväckande.

    • Tycker tvärtom att det börjar se bättre och bättre ut defensivt för TAA.

Kommentarer är stängda.