Vi gör en snabbcheck av utgången av Champions Leagues gruppspel säsongen 2020/2021.

Grupp A

 1. Bayern München 16p
 2. Atletico Madrid 9p
 3. Red Bull Salzburg 4p
 4. Lokomotiv Moskva 3p

Kommentar: På förhand en ganska lättippad grupp som gick precis som de flesta förväntade sig. Salzburg var åter igen en frisk fläkt, men inte heller den här gången lyckades uppstickarklubben ta sig till slutspel, precis som ifjol när de blev grupptrea bakom Liverpool och Napoli. Det mest anmärkningsvärda i grupp A var kanske att Bayern München var så pass överlägsna gentemot Atletico Madrid, men å andra sidan har tyskarna sett ruggigt starka ut det senaste året.

Grupp B

 1. Real Madrid 10p
 2. Borussia Mönchengladbach 8p
 3. Shakhtar Donetsk 8p
 4. Inter 6p

Kommentar: Efter mycken möda och stort besvär lyckades Real Madrid ”göra en Liverpool”, det vill säga ta sig vidare till slutspelet efter att ha vunnit en direkt avgörande sista gruppspelsmatch. Att det skulle vara så besvärligt för Real Madrid att ta sig vidare var oväntat, men å andra sidan är det irrelevant när slutspelet väl börjar. Kul att den gamla svenskklubben Mönchengladbach tog sig vidare, och likt trean Shakhtar har de några spelare som säkerkligen är intressanta för större klubbar; spelare som Marcus Thuram, Denis Zakaria och Manor Salomon kommer nog röra på sig nästa sommar. Gruppens flopp var förstås Inter som är klart bättre än både Mönchengladbach och Shakhtar på pappret.

Grupp C

 1. Manchester City 16p
 2. Porto 13p
 3. Olympiakos 3p
 4. Marseille 3p

Kommentar: Kanske inte så oväntat att City och Porto gick vidare, men att de portugisiska CL-rävarna skulle vara så pass klar grupptvåa var desto mer oväntat. Lite av en besvikelse att Olympiakos och framförallt Marseille inte bjöd upp till bättre motstånd.

Grupp D

 1. Liverpool 13p
 2. Atalanta 11p
 3. Ajax 7p
 4. Midtjylland 2p

Kommentar: Ajax och Atalanta är småtrevliga, men för naiva lag, för att kunna hota Liverpool på allvar. I slutändan var det en ganska enkel gruppseger och vi kunde vila nyckelspelare i flera matcher. Gillade det jag såg av Perr Schuurs och Antony i Ajax, de måste vara väldigt intressanta för större klubbar snart. Tycker också man måste nämna att det var starkt av Midtjylland att trots allt ta ett par poäng med tanke på motståndet.

Grupp E

 1. Chelsea 14p
 2. Sevilla 13p
 3. Krasnodar 5p
 4. Rennes 1p

Kommentar: Kanske inte den tuffaste gruppen, men både Chelsea och Sevilla gjorde jobbet på et bra sätt. Chelsea hade kanske inte den bästa inledningen i ligan, men nu har de ryckt upp sig. Deras nuvarande ligaposition är gedigen och att gå vidare som gruppetta före Sevilla måste bedömas som en bra prestation.

Grupp F

 1. Borussia Dortmund 13p
 2. Lazio 10p
 3. Club Brugge 8p
 4. Zenit 1p

Kommentar: Som LFC-supporter är det trist att Simon Mignolets Brugge inte lyckades ta sig vidare. Lazio är ett intressant lagbygge, men det troliga är väl att de åker direkt i slutspelet.

Grupp G

 1. Juventus 15p
 2. Barcelona 15p
 3. Dynamo Kiev 4p
 4. Ferencvarosi 1p

Kommentar: Juventus avslutade med en 3-0-seger i Barcelona. Det skapar medvind för Juve och motvind för Barca inför fortsättningen. Det betyder också att Barca kommer att få möta en gruppetta direkt i slutspelet, vilket onekligen bäddar för en riktig holmgång.

Grupp H

 1. Paris SG 12p
 2. Leipzig 12p
 3. Manchester United 9p
 4. Istanbul Basaksehir 3p

Kommentar: Märkligt att Man United lyckades bli utslagna när de vann de två första matcherna, men i slutändan var det inget snack om saken, Leipzig var överlägsna i den avgörande matchen. Annars kommer väl den här gruppen mest bli ihågkommen för ”den matchen som spelarna avbröt efter fjärdedomarens rasistiska ord”.