För några år sedan hade vi ett segment på sidan som kallades ”Jespers 5 snabba”. Nu testar vi ett liknande tema, men som får heta ”Pelles 3+3”. Det publiceras på söndagar och synar veckan som varit; 3 nyheter/händelser/observationer lyfts fram, likaså 3 spelare som levererat starka insatser.

* * *

3 observationer från veckan:

1. Myrstacken som dog. Liverpools energiska presspel har varit som bortblåst den här säsongen, så även i helgens match mot Brighton. Läs mer reflektioner kring detta HÄR.

2. Krossen i Manchester. City var som väntat totalt överlägsna United och vann till slut med tennissiffrorna 6-3. Det är uppenbart att City kommer att vinna ligan med stor marginal, då alla andra är klassen sämre. Liverpool har som bekant gett City en rejäl fight de senaste åren, men vi kan nog alla redan konstatera att så ej blir fallet den här gången. Det är tråkigt för både LFC och spänningen i ligan.

3. Toppstriden i Primeira Liga. Benfica, Braga och Porto ser ut att gå en spännande fight om ligatiteln i Portugal. Möjligtvis kan också Sporting, som varit aningen trögstartade, komma in i racet så småningom. I synnerhet eftersom PL ser ut att få en klar vinnare i form av City är det befriande att se en liga med en ordentlig titelstrid. Det är omöjligt att förutspå vilket lag som kommer att stå som portugisiska ligavinnare i slutet av säsongen.

* * *

3 spelare som förtjänar att lyftas för sina prestationer under veckan:

1. Erling Håland. Har redan gjort 14 ligamål vilket är dubbelt(!) så många som tvåan i skytteligan mäktat med. Om Håland får vara skadefri har han goda möjligheter att slå PL-målrekordet på 34 mål.

2. Moisés Caicedo. 20-åringen stod för en gedigen insats mot Liverpool. Han pressade sönder Henderson innan 0-1-målet, spelade med hög intensitet matchen igenom och lyckades även matcha Salah i en viktig löpduell. Caicedo var allt som Liverpools mittfältare brukade vara i sina fornstora dagar. Det är bara att öppna plånboken, FSG.

3. André-Frank Zambo Anguissa. Fortsätter att visa finfin form. I helgen gjorde den duktige bollvinnaren två mål i 3-1-matchen mot Torino och stod rent allmänt för en mycket gedigen insats.