Villarreals talangfulla nigerian skulle kunna vara ett alternativ för Jürgen Klopp.

Det är några år sedan som Villarreal spelade i Champions League. Numera harvar klubben på mer ”rimliga” positioner i tabellen; den här säsongen slutade de på 14:e plats i tabellen.

Villarreal har en förmåga att hitta okända spelare som de utvecklar och förädlar. Den här säsongen har en av dessa spelare – Samuel Chukwueze – fått ett rejält genombrott. Vi tar därför en titt på 20-årige Chukwueze och undersöker vilken typ av spelare han är.

* * *

Chukwueze är född och uppvuxen i Nigeria. Han representerade landet på U17-landslagsnivå och signades av Villrreal under 2017. Initialt spelade han för klubbens B-lag, där han gjorde bra ifrån sig. Den 20:e september 2018 fick han debutera i A-laget när han byttes in mot Glasgow Rangers i Europa League.

Sedan dess har Chukwueze gjort stor succé i A-laget. På 26 matcher har yttermittfältaren producerat 5 mål och 2 assist, men det är främst spelet – och inte poängproduktionen – som har väckt intresse hos Europas storklubbar.

* * *

Chukwueze är en vänsterfotad offensiv spelare som oftast spelar högermittfältare, men som även kan spela offensiv mittfältare, central anfallare eller vänstermittfältare.

Han jämförs ofta med Arjen Robben, eftersom många blir påminda om holländaren när de ser honom spela. Det är en logisk jämförelse, då den vänsterfotade Chukwueze också är enormt kvick och skicklig på att dribbla – precis som ju Robben är.

Chukwueze kan ta sig förbi motståndare, även i trängda situationer. Som grädde på moset har han inte bara spelat bra mot ”mindre klubb” utan också mot exempelvis Barcelona, vilket många betraktar som ett kvitto på hans kvalitet.

* * *

För några år sedan var Chukwueze nära en flytt till Arsenal och han gör ingen hemlighet av att han vill spela i England. Det är fortfarande hans ambition, har han berättat i intervjuer.

Liverpool är en av många klubbar som ryktas vara intresserade av Chukwueze. Bland annat pekar Neil Jones på GOAL ut honom som ett ”spännande alternativ” för Liverpool.

* * *

Jag är övertygad om att Chukwueze kommer att få en fin karriär. Han är tillräckligt snabb, dynamisk och stark för att kunna bli ett vapen i Premier League; han kommer att dribbla sig förbi motståndare och skapa oreda även i PL-försvar, men det finns fortfarande saker att jobba på.

Chukwueze är fortfarande för enfotad, vilket gör honom lite endimensionell. Ibland är det för uppenbart att han kommer att leta sig in i banan, men å andra sidan har Robben gjort karriär på att vara precis lika endimensionell.

För Liverpools del behöver Liverpool få ut fler dimensioner av Chukwueze om man signar honom. Klopp behöver en offensiv spelare som kan hantera flera positioner – inte bara till höger i anfallet – där ju Salah redan huserar. Med tanke på Chukwuezes ålder och talang bör det finnas stor utvecklingspotential där, så han vore inget tokigt alternativ för LFC, även om han inte vore ”etta på min lista”.

5 kommentarer
 1. Hur ser eran topp 5 för realistiska värvningar till Liverpool i sommar? Jag har dålig koll, trodde verkligen att de skulle hugga på Pulisic när han blev tillgänglig men så blev det ju inte och lite smått irriterad över det.

  • Det kommer efter CL-finalen!

  • Listan är rätt lång för tillfället. Många intressanta alternativ, sen återstår att se vilka som är på marknaden i sommar av dem vi har med.

   Vi är supertaggade att dra igång transfersommaren på Totaal Liverpool efter lördagens final!

  • Ni kanske kan köra topp 5 för varje lagdel? 🙂

  • Vi får se, men det är inte omöjligt.

Kommentarer är stängda.