Sebastián Coates

Född: 1990-10-07

Födelseplats: Montevideo, Uruguay

Längd: 196 cm

Vikt: 80 kg

Nationalitet: Uruguayan

Position: Mittback

Sebastián Coates Nion föddes i Uruguays huvudstad Montevideo för drygt 24 år sedan där han spenderade hela sin barndom. Coates har förfäder från Skottland som kom till Uruguay på en båt som de gick på i Liverpool.
Coates började sin fotbollskarriär i uruguayanska Nacional 2001, då han var elva år gammal. Där jobbade Coates sig sakta men säkert upp i åldersgrupperna och lyckades med bedriften att vara kapten över varje ungdomslag han kom till. När Coates var 18 år gammal skrev han på sitt första proffskontrakt hos Nacional och fick debutera i en match mot Bella Viste. I den matchen blev han utsedd till matchens lirare och efter detta blev han ordinarie i laget.

Liverpool fick upp ögonen för Coates 2011 och värvade honom från Nacional för en icke avslöjad summa sommaren samma år. Under året hade Coates hjälpt Uruguay till en seger i Copa America och blev i turneringen utsedd till bästa unga spelare. I Coates första år i Liverpool så var det för det mesta i de olika cuperna han fick sin speltid. Den 21 mars 2012 gjorde Coates sitt första mål i den röda tröjan, ett riktigt klassmål dessutom.

Det såg rätt bra ut för Coates ett tag även om han aldrig lyckades slå sig in i laget på riktigt. För det mesta fick han sitta på bänken eller spela i cupmatcher. När Coates sedan började få skadebekymmer så försvann han rätt snabbt ifrån de flesta Liverpool-supportrars tankar. Coates skadade knät i en vänskapsmatch mot Japan i augusti 2013 som skulle hålla honom borta från fotbollen merparten av säsongen. I januarifönstret valde Liverpool att låna ut Coates till Nacional för fortsatt rehabilitering och för att dessutom ge Coates en chans att komma med i Uruguays VM-trupp. Detta lyckades han med efter att ha hunnit med att spela fem matcher för Nacional innan hans mardrömssäsong var över.

Efter att ha spelat väldigt få minuter för Uruguay i sommarens VM så kom Coates tillbaka till Liverpool igen. Det blev dock inte något långvarigt stopp för Coates som blev utlånad till Sunderland inför den här säsongen. Efter att ha skadat sig återigen har Coates nu precis kommit tillbaka från skada och kan förhoppningsvis visa upp sig i Premier League på riktigt för kanske första gången.

Enligt mig är det inte troligt att Coates kommer vara en Liverpool-spelare länge till. De skador han fått de senaste åren har stannat av hans utveckling och den nu 24-åriga Coates är inte bra nog för att spela i en klubb som Liverpool.

Snabbchecken

Andre Wisdom gjorde en bra match då han som vanligt startade för West Brom när de spelade borta mot Hull i helgen. 21-åringen hade bra koll på Quinn på sin kant hela matchen och var även verksam framåt. Matchen slutade 0-0.

Jordon Ibe fick nöja sig med ett inhopp när Derby tog emot Sami Hyypiäs Brighton. Matchen var redan vunnen när den nyligen fyllde 19-åringen kom in på planen sista 11 minuterna då Derby ledde matchen med 3-0.  På andra sidan planen fanns även en annan utlånad Liverpool-spelare, Joao Teixeira. Den 21-åriga portugisen hade precis som laget det tufft mot Derby som ledde med 3-0 redan efter 20 minuter. Teixeira startade matchen men blev utbytt redan i den 27:e minuten då Hyypiä ville göra taktiska förändringar.

Divock Origi spelade hela matchen när hans Lille spelade 1-1 borta mot Lens. Det blev inga poäng i matchen för 19-åringen som gjorde en helt ok match. Han var aldrig iskall men inte heller riktigt het nog. Verkar ha det lite tufft med målskyttet den senaste tiden men kommer förhoppningsvis tillbaka i form tids nog.

Tiago Ilori fanns med på bänken hela matchen när hans Bordeaux vann med 3-2 hemma mot Lorient.

Sebastian Coates är tillbaks från skada men kunde inte spela i helgen då hans Sunderland mötte Liverpool och han var alltså inte tillåten att delta i den matchen.

Oussama Assaidi satt på bänken hela matchen när Stoke vann hemma mot Arsenal med 3-2.

Luis Alberto satt även han på bänken hela matchen när hans Malaga vann med 1-0 borta mot Deportivo.

Iago Aspas fick inte något fortsatt förtroende i Sevilla efter sina tre mål i cupen förra veckan. När 27-åringens Sevilla vann med 1-0 mot Rayo Vallecano fick han sitta kvar på bänken hela matchen.

 

3 kommentarer
 1. Missade inte Origi en straff mot Wolfsburg i går?

 2. Hämta hem Illori i Januari och låt han komma in i laget och förhoppningsvis hjälpa vårat försvar. Det kan ju iallafall inte bli sämre.

  Om han nu inte vill spela med Borini så hämta hem en spelare som kan löpa i djupet (Ibe eller Aspas borde väl fungera om vi nu inte kan värva någon).

  Hade velat se hur Wisdom klarar av att spela i mitt försvaret då han kom upp som en sådan back i ungdomslagen.

  • Jag tror att Wisdom kommer bli mittback på sikt, men att matchas in via högerbacken kan vara en bra väg att gå. Det har många andra, som t.ex Carragher, gjort tidigare.

   Ilori skulle vara en rejäl förstärkning om Liverpool ska spela med en hög backlinje. Då är han fantastisk. Tror däremot flera av Liverpools nuvarande backar är bättre lämpade vid lågt försvarsspel än vad Ilori är för tillfället.

Kommentarer är stängda.