[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Utlåningskollen är tillbaka för att stanna på Totaal Liverpool!

TL’s nya skribent Cornelius kommer att leverera regelbundna rapporter för hur Liverpools utlånade spelare presterar under säsongen. Han kommer att profilera en spelare per utlåningsrapport samt genom en snabbcheck redogöra mer generellt hur resterande utlånade LFC-spelare sköter sig. Den här gången är Luis Alberto spelaren som profileras.

Ge gärna feedback om vad ni tycker om det nya upplägget!

* * *

Profil:

Luis Alberto

Född: 1992-09-28
Födelseplats: San José del Valle, Spanien
Längd: 182 cm
Vikt: 72 kg
Nationalitet: Spanjor
Position: Offensiv mittfältare

Luis Alberto Romero Alconchel, oftast kallad endast Luis Alberto, började sin fotbollskarriär i spanska Sevilla för tio år sedan. Efter fem år i ungdomsakademin fick han ta steget upp till B-laget 2009 och figurerade sedan där i knappt tre år. Sevillas B-lag håller till i Segunda División B (division tre) och där lyckades Luis Alberto skrapa ihop 77 matcher och på dessa gjorde han 25 mål. Andra säsongen var den mest framgångsrika då Alberto gjorde 16 mål på 34 matcher. Den 11 april 2011 fick Luis Alberto göra sin debut för A-laget då han byttes in i andra halvlek i en 0-1 förlust mot Getafe i ligan. Det blev inte mer än några korta framträdande för Luis Alberto i A-laget, allt som oftast så var det B-laget som gällde.

I Augusti 2012 lånades Luis Alberto ut till Barcelona B i ett ettårigt avtal med en klausul som gav Barcelona möjlighet till att göra övergången permanent i slutet av säsongen. Utlåningen blev en succé för Luis Alberto som var en av lagets absolut bästa spelare genom säsongen. På 38 matcher stod han för 11 mål och 17 assister. Det var under den här tiden som Liverpool och Brendan Rodgers fick upp ögonen för den nu 22-åriga spanjoren och som ni säkert redan vet blev Luis Alberto klar för Liverpool sommaren 2013.

Alberto 3

I Liverpool har Luis Alberto knappt fått något förtroende av Rodgers, för det mesta har spanjoren antingen fått värma bänk eller spelat i U-21 laget. De största rubrikerna Luis Alberto skapat som Liverpoolspelare har istället varit utanför planen. Den 31 mars 2014 blev Luis Alberto stoppad av polis för att ha pratat i telefon samtidigt som han körde bil. Han blev ombedd att blåsa i en alkoholmätare och resultatet visade 61 mg alkohol i Luis Albertos utandningsluft, nästan dubbelt så mycket som den lagliga mängden som ligger på 35 mg. Luis Alberto fick efter detta böta drygt 2000 pund och fick dessutom sitt körkort indraget i 12 månader.

Luis Alberto är en mångsidig spelare som kan figurera som yttermittfältare, forward, i nummer-tio rollen och är dessutom tvåfotad. Hans kombination av styrka, bollkontroll och förmåga att se en passning gör honom till ett väldigt mångfunktionellt anfallsvapen. Hans brist på A-lagserfarenhet är dock det största problemet, Luis Alberto är nu 22 år gammal och har ännu inte fått någon kontinuerlig matchning i A-lags miljö. Lyckas Luis Alberto inte i Malaga i år så har jag väldigt svårt för att se en framtid i Liverpool för honom.

* * *

Snabbchecken:

Jordon Ibe gjorde kanske sin bästa match hittills när hans Derby slog Reading med 3-0 på bortaplan. 18-åringen fick för första gången spela från början till slut och gjorde ett av målen i en vinst som såg till att Derby klättrade upp till andra plats i Sky Bet Championship. Chris Martin, som gjorde Derbys resterande två mål, hade följande att säga om Ibe; “Jordon’s got a bit of everything and we are lucky to have him. I don’t see any reason why he wouldn’t be someone that breaks into the England Under-21s. If he keeps doing that for Derby then you get the international recognition.”

Ibes mål kan ses cirka 40 sekunder in i nedan video:

Joao Teixiera hade ingen anledning att fira i helgen. Portugisens Brighton förlorade hemma mot Middlesbrough med 1-2 i en match där Teixiera återigen fick förtroendet från start av Sami Hyypiä. Efter 30 minuter var dock Teixiera tvungen att utgå på grund av skada och 21-åringen lär vara borta från spel ett tag framöver.

Oussama Assaidi hoppade in och spelade dryga kvarten när Stoke slog Swansea hemma med 2-1. Marockanen var en positiv injektion för Mark Hughes lag och spelade fram till Jon Walters mål vilket gav Stoke segern.

Divock Origi var tillbaks från start när Lille förlorade mot Guingamp med 1-2 hemma. I ett rätt så tamt Lille så var Origi en av de bättre spelarna. Belgaren fick spela hela matchen och fick iväg ett par småfarliga skott och borde kanske gjort ett mål, men allt som allt så får han ett godkänt betyg.

Brad Smith har enligt David Triggs, Liverpool Echo, avbrutit sitt lån hos Swindon Town och återvänt till Liverpool. Den senaste tiden har 20-åringen spenderat skadad och med Australiens landslag och man har alltså enligt Triggs valt att avbryta utlåningen.

Sebastian Coates fick inte någon plats i Sunderlands trupp när man i helgen blev fullständigt överkörda av Southampton (8-0).

Andre Wisdoms West Brom spelade 2-2 i kvällens match mot Manchester United. Wisdom gjorde en utmärkt insats såväl defensivt som offensivt.

Tiago Ilori är skadad och spelade inte i helgen.

Iago Aspas lämnades utanför Sevillas trupp.

Luis Alberto lämnades utanför Malagas trupp.

* * *

Relaterade länkar:

Totaal Liverpool: Utlåningskollen v.41

4 kommentarer
 1. Tror Wisdom kan komma att ta över efter Skrtel rätt så snabbt när han kommer tillbaka. Han kommer minst ta över Johnsons plats nästa säsong när Glen lämnar med Manquillo som backup om han får bli kvar så länge.

  • Bra tajming för Wisdom att imponera som utlånad i ett PL-lag när Johnsons svindyra kontrakt håller på att gå ut. Ser ljust ut för honom!

 2. Känns som att Ilori är rätt så skadedrabbad eller har jag fel?

  • Jo hittills har det ju varit en hel del skador.
   Förhoppningsvis bara otur men vi vet nog båda sanningen 🙂
   Vissa spelare är skadedrabbade…

Kommentarer är stängda.