[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

1. Tidigare i veckan så gjorde Jamie Carragher debut på sitt nya jobb som expertanalytiker för Sky Sports. Samtidigt som jag kollade på programmet så översämmades mitt Twitterflöde snabbt av kommentarer såsom ”Vad säger han?”, ”Vad är det egentligen för dialekt Carragher pratar?”, ”Vilket roligt skratt Carragher har”. Joey Barton ville givetvis i vanlig ordning vara värst och sa det här om Carra’s insats:

Dessa kommentarer uppskattades givetvis inte särskilt väl av ’The Anfield Faithful” och gjorde att han resten av veckan fick höra vilken stor idiot han är och allt det där andra som Barton får höra varje gång han uttalar sig. Om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag att Barton får en kick av att folk är dumma/elaka/hotfulla mot honom, men det ska vi inte gå in på nu..

Alla dessa kommentarer om Carragher var såklart väntade. Om man inte varit i Liverpool eller hört på massa presskonferenser från Carragher/Gerrard och co under de senaste 10 åren – så låter Scouse-dialekten mest som en grötig blandning mellan irländska, skottska, och lite engelska såklart.

Men om man slutar fokusera på dialekten, och faktiskt lyssnar på vad #23 har att säga – i det här fallet Arsenal, så tycker jag att Jamie gör ett fantastiskt jobb med att analysera och visa oss dödliga hur en mittback tänker och vad han förväntar sig av ett mittfält. Vad tycker ni om Carragher’s insats? Bedöm själva i klippet här nedanför:

* * *

2.

fantasy

Den första veckan av Totaal Liverpool’s Fantasy Premier League-liga har gått av stapeln. Mitt lag ’Jespers Snabba’ samlade den första veckan in (bedrövliga) 62 poäng, vilket såhär långt ger en 58:e plats. Mina chansningar att ta in både Lukaku och Mata (kapten) i laget gav inte riktigt den effekt jag hoppats på, då de tillsammans lyckades samla ihop hela 6 poäng på två matcher. José Mourinho verkar vilja spela mig ett spratt genom att hålla dem fastlimmade på bänken.

Än mer irriterande är att min kollega Pelle ligger på en delad 14:e plats med 79 poäng, och givetvis kommer ge mig pikar om detta ett bra tag framöver.

Men bäst av alla den här veckan är Per Åström och Jack H som efter den första veckan leder med 87 poäng var. Grattis, men it ain’t over until the fat lady sings!

* * *

3.

Willian

I början av veckan ryktades det att Newcastle var ute efter superbrassen Willian. Det förkastades snabbt av brassens camp med Kia Joorabchian i spetsen. Senare samma kväll var det Liverpools tur, de var enligt källor ’confident’ att signa Anzhi-spelaren. Tempen steg hos de röda supportrarna – var detta den ’marquee signing’ som de alla väntat på?

Glädjen blev kortvarig, precis som i 9/10 fall så var Tottenham plötsligt klubben i pole position – Liverpool hade dragit sig ur och Willian sprang nu istället runt i hotell-lobbyn på ett glassigt hotell i centrala London. Efter detta var det dags för tidernas längsta medical – en medical som varade nånstans mellan 48-72 timmar beroende på vilken källa man tror på, en medical som han (givetvis) klarade med flying colors till slut.

Sådär ja, allting var klart, Willian var en Spurs-spelare – tänkte alla inklusive Erik Niva som snackade i Aftonbladets podcast om hur Spurs gått och blivit en både större och attraktivare klubb än Liverpool.

Men samtidigt som Niva yttrade de här orden så rapporterade Sky Sports att Willian hastigt och lustigt hade börjat ’considering his options’. Chelsea hade gått in, snott spelaren mitt framför ögonen på alla dreglande (hybris) Spurs-supportrar… 12 timmar senare hade Mourinho nickat & hånflinat dem alla rakt i ansiktet på sin ’inför match-presskonferens’ – Willian var en Chelsea-spelare.

* * *

Vad kan vi då lära oss av det här? ’There is always a bigger fish’

* * *

4.

Ni har väl inte missat det bästa kontot på Twitter just nu? Den numera kultförklarade Kolo Touré har numera fått sitt eget konto i klass med AnfieldCat – som ju nådde stora framgångar när det kom ut.

Följ @KoloTFacts för tweets i stil med dessa: ”Kolo Toure has a grizzly bear carpet in his room. The bear isn’t dead it is just afraid to move.”

Kolofacts

* * *

5.

I min sista punkt så måste jag ge STOR cred till er läsare som stått för väldigt många intressanta och läsvärda diskussioner i kommentarsfältet den senaste tiden. Jag hoppas att det fortsätter så resten av säsongen! Keep it up!