[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Under den senaste tiden har rykten växt sig allt starkare att Liverpool är mycket intresserade av en viss Jorginho ifrån Hellas Verona i Serie B (nuvarande Serie A). Och då mina och Pelles antenner inte kan sträcka sig hur långt som helst, så har vi den här gången bestämt oss för att ta in lite extern hjälp – närmare bestämt ifrån vår allas Serie B-expert, Kristian Borell.

För er som hänger på Svenskafans så känner ni säkert igen honom ifrån bland annat FAN TV – där han agerar Italien-expert i soffan. Ni kan även ha sett honom på Eurosport, eller i sin nuvarande skepnad på sajten Il Calcio al Corso.

Men för många av er är övriga så är det säkert också en ny bekantskap.

tumblr_m4dox5QiA21qzavcbo1_500

* * *

Nåja, nog om detta. Dags att gå över till det vi kom hit för, det vill säga –  Jorginho.

Min twitter-feed (@JesperEss) har under de senaste veckorna bestått av kommentarer såsom ”Who the f*ck is Jorginho, En spelare ifrån Serie B???, Vad ska vi med honom till?…”och så vidare…

Jag har även läst mig till att klubbar såsom Milan, Arsenal, Manchester City, Manchester United och Chelsea – varit intresserade av brassens tjänster under en längre tid. Men mer än så visste alltså varken jag eller Pelle om den här spelaren.

Därför vill vi ju givetvis veta nu, Kristian…

Jorginho/Hellas Verona

Jorginho

1, Vem är denne Jorginho och hur skulle du beskriva honom som spelare?
–  Jorginho är ett spelgeni som kan spela på vilken plats som helst på mittfältet och i anfallet, utom center då. Hans teknik är utmärkt, han skjuter bra och har en spelförståelse som gör att han skulle kunna spelfördela längre bak i banan. Om det nu inte var så att han så lätt sågar sig fram så intelligent och snabbt i djupled, och så lätt tar sig till avgörande passningar och avslut.

2, Hellas blev ju som bekant uppflyttade den gångna säsongen.. hur skulle du bedöma Jorginho’s betydelse för detta Hellas Verona, & vilken roll har tränare Mandorlini gett honom?
–  Han var en outtröttlig motor som fungerade i både med- och motgång. Kort sagt en spelare som ett lag verkligen behöver.

3, Vad tror du att han skulle kunna åstadkomma i Liverpool på kort respektive lång sikt? Skulle han passa/platsa i Premier League?
–  Som alla spelare, och speciellt då unga spelare, behöver han känna förtroende. Han kommer med en stor portion ”europeisk” arbetsvilja och det talar för att han passar i PL. Men, det är inte på något sätt lätt att anpassa sig till det brittiska för sydamerikaner och det kan vara så att Jorghinho är ”för tunn” när de stenhårda tacklingarna blir för många och för ivriga. För att inte tala om att anpassa sig till ett nytt sätt att leva, som inte är latinskt.

4, Med det stora antalet klubbar som varit intresserade av honom, vad tror du fått dem alla att tveka och inte ta steget fullt ut (och värva honom)?
–  Storleken, han kan ibland kännas lite ”tunn”, och det faktum att han ”bara” har två Serie B- och en Serie D-säsong under bältet.

5, Vad tror du om Hellas Veronas möjligheter i Serie A den kommande säsongen, med och utan Jorginho?
–  Sportchefen Sean Sogliano kommer att läsa ”situationen Jorginho” rätt. Om han låter honom gå, och det ser ju ut så, kommer han att ha fått precis de pengar han vill för en spelare som inte spelat Serie A-fotboll och som kanske behöver ett eller ett par år till innan han tar steget till Serie A.

* * *

Jag passade även på att klämma in några bonusfrågor för er som är intresserade av Serie A (likt mig själv)..

Serie A

6. Vilka talangfulla spelare (som den bredare massan inte känner till) tycker du att man ska hålla lite extra koll på under nästa säsong av Serie A? Finns det några guldkorn?
–  Jag talar hellre om vilka projekt man skall hålla ögonen på. Sportchef Petrachi och tränare Ventura har något riktigt fint på gång i Torino, och det blir hur spännande som helst att se nämnde Soglianos Hellas Verona. De båda är de bästa ”yngre” sportcheferna och har som uppgift att visa att ”hjärnan kan spöa pengarna”, då varken Torino eller Hellas Verona har/har haft speciellt mkt pengar.

7. Vad tror du att det betyder för Serie A att ett lag som Palermo åkt ner en division med sin karismatiske ägare Zamparini? Och hur länge får Gennaro Gattuso ratta den där skutan egentligen?
–  Det betyder egentligen ingenting alls för Serie A att Palermo åkt ur. Däremot påverkar det fotbollen i södern, som varken kan räkna med Palermo, Reggina, Bari eller Lecce i högsta serien.

8. Som Lecce-fantast så måste vi sist men inte minst fråga dig om en viss Luis Muriel, vad står i spåkulan där? Jag gissar att det säkert finns en och annan story ifrån hans Lecce-period, men att det inte råder någon tvekan om hans talang.
–  Det är faktiskt nästan löjligt hur mycket han påminner om en viss Ronaldo. Flytet i steget, kylan framför målet … för mer info om Luis Muriel – läs Kristians krönika (som skrevs för lite mer än ett år sen) –> HÄR

. . .

Vi tackar givetvis Kristian för intervjustunden och hoppas att ni läsare har fått en något tydligare bild av Jorginho nu – vare sig han hamnar på Anfield i sommar, eller inte.