. . .

Enligt The Liverpool Echo är Ashley Williams den mittback som Brendan Rodgers helst vill signa i sommar. Williams, som även är intressant för Arsenal, skulle gå på omkring £8 miljoner att köpa loss från Swansea. FSG:s transferstrategi är visserligen att värva spelare under 24 år, men Rodgers tror att amerikanerna kommer att inse att man inte kan ersätta Jamie Carragher med en rookie.

Däremot, uppger tidningen, är Liverpool inte längre intresserade av Feyenoords lagkapten Stefan de Vrij. För några veckor sedan scoutade Rodgers personligen den holländska mittbacken, men han har inte imponerat tillräckligt mycket för att LFC ska följa upp sitt intresse och nu riktar man blickarna mot andra spelare istället.

The Liverpool Echo skriver även att Martin Skrtels framtid i klubben är osäker. En spelare som LFC definitivt hoppas sälja är Andy Carroll. Det förefaller allt mer osannolikt att Carroll blir kvar i West Ham, men Liverpool kommer att leta efter en annan köpare. Carroll själv vill gärna återvända till Newcastle.

* * *

Arsene Wenger vill värva en ny mittback, om Barcelona värvar Thomas Vermaelen, som Arsenal skulle släppa för omkring £15 miljoner. Martin Skrtel och Ashley Williams toppar fransmannens önskelista. Liverpool kommer att låta Skrtel lämna för omkring £13 miljoner, men Arsenal kan få konkurrens av Zenit om hans signatur. Liverpool och Manchester United är också intresserade av Williams, som Swansea kräver åtminstone £10 miljoner för. Williams har klargjort för Swansea att han vill lämna om en storklubb försöker signa honom i sommar (The People).

Arsenal är intresserade av målvakten Michel Vorm, men Pepe Reina är också fortfarande ett intressant namn för London-klubben (The People).

* * *

Liverpool, Arsenal, Chelsea och Newcastle har scoutat Pierre-Emerick Aubameyang under den här säsongen. 23-åringen värderas till omkring £10 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Christian Eriksens kontrakt med Ajax går ut sommaren 2014. Det går intensiva rykten om att Eriksen är på väg bort från Ajax och själv hävdar dansken att han ännu inte har fått något kontraktsförslag av Ajax.

– Jeg har ikke fået et decideret tilbud om forlængelse, men min agent har haft nogle samtaler med klubben om det. Hvordan det kommer til at se ud efter sommerferien, ved jeg ikke. Jeg ved ikke, om jeg spiller i Ajax efter sommerferien, men jeg starter sikkert op i Ajax efter ferien. Og så må vi se hvad der sker derefter, säger Eriksen till Sporten.dk.

* * *

Tony Pulis överväger att lämna Stoke i sommar. Pulis känner att han har tagit klubben så långt som han kan, samtidigt som han inte är helt överens om transfertrategin ordföranden Peter Coates. Den sistnämnde har prioriterat att lägga stora resurser i klubbens ungdomsverksamhet, medan Pulis vill ha en större transferbudget till A-laget istället (The Daily Mail).

* * *

Chelsea har gett Thibaut Courtois en prislapp på över £20 miljoner för att skrämma bort intressenter. Många klubbar – inklusive Atletico Madrid – är intresserade av den belgiska målvaktstalangen (The London Evening Standard).