Inför matchen:

Liverpools lag har läckt ut på RAWK. Enligt vanligtvis pålitliga användare där kommer Liverpool att mönstra exakt samma startelva som mot Chelsea. Roy ändrar alltså inte på sitt vinnande lag.

Startelvan: Reina, Kelly-Carragher-Skrtel-Konchesky, Meireles-Leiva-Gerrard-Maxi, Kuyt-Torres.

Bänken uppges se ut så här: Hansen, Shelvey, Eccleston, Spearing, N’Gog, Poulsen, Jovanovic.

Anmärkningsvärt är att ingen back återfinns på bänken. Jag hade nog tippat att Wilson skulle vara där, men icke. Johnsons frånvaro betyder att han fortfarande är skadad. Däremot är Babel skadefri – han är helt enkelt petad. Snacka om en markering av Roy att föredra Eccleston och Shelvey framför Babel.

Är det bara jag som har lite onda aningar inför den här matchen? Wigan är ett lurigt lag med individuellt skickliga spelare som till exempel N’Zogbia, och de har en oroväckande tendens att besegra storlag på sin hemmamatta.

I skrivande stund finns inga uppgifter om Wigans startelva, men klart är i varje fall att McCarthy, Gohouri samt Boyce missar matchen.

* * *

Matchen slutade 1-1. Ett helt okej resultat mot ett lag som ju besegrade flera storlag – varav Liverpool var ett – förra säsongen.

Jag vet inte riktigt om man ska vara nöjd eller missnöjd med matchen. Visst, Wigan var nog vassare spelmässigt – åtminstone efter Liverpools fina inledning – men å andra sidan träffade Gerrard ribban när elva-tolv minuter återstod. Det var… snopet.

Liverpool kändes trötta. Slitna. Truppen är tunn och många spelarna är kring 30 år gamla. Min känsla är att det börjar ta ut sin rätt på spelarnas kroppar.

Det blev naturligtvis inte bättre av att Meireles var sjuk och därmed tvingades byta i halvtid. Shelvey ersatte, men han är fortfarande väldigt färsk och inte kapabel att ersätta en spelare av Meireles kaliber.

Nåja, Liverpool fortsätter att plocka poäng, och man är absolut inte hopplöst efter i striden om fjärdeplatsen.

10 kommentarer
 1. Jag tror att vi kommer förlora med 2-1 ikväll, vi brukar ha svårt mot Wigan borta. Men jag hoppas att jag har fel!

  Jag känner mig ändå säkrare med Kelly på högerbacken än Carragher. Sen så verkar det ju som att Lucas hittat toppformen och att vinna boll och hålla boll känns väldigt viktigt i den här matchen.

  Vi får se upp med N’zogbia, Rodallega och sen vet jag inte om Mccarthy kommer att spela på mittfältet.

 2. har också en känsla av att det kan bli förlust men jag hoppas precis som du att jag har fel.

 3. Var kan man se matchen ? Viasat xtra men hur får man den ?

 4. riktigt dålig match men det är bara att köra vidare och hoppas på 3p mot stoke i helgen.

 5. Det här var nog den sämsta matchen jag sett i år. Vad hände efter Torres mål egentligen? Alla tog helt slut och pressade ju inte Wigan till några misstag whatsoever. Jag är dock glad att vi inte förlorade med 2-1 som jag tippade. En poäng borta mot Wigan är jag faktiskt nöjd med om vi ser på matchen.

  Men fan vad nära Gerrard var att avgöra för oss…

 6. Ah detta var verkligen inte bra. Väldigt många som såg slitna och sega ut. Passningsspelet var under all kritik. Kelly och Shelvey var båda bedrövliga och det blir mer och mer uppenbart att vi måste få in en mer spelskicklig mittback efter Carra och Skrtels eviga tjongande. Konchesky är en av få jag tycker får godkänt. Gerrard försöker, men ser trött ut, Lucas var inte alls lika het som tidigare och Maxi kommer som vanligt ingenstans. Kuyt kämpar en del men inte heller han får ut mkt. Torres gör ett snyggt mål sen inget mer. Verkar som om han knappt ens vill ha bollen. Vi behöver fler spelare som kan bryta mönstret så en kreativ teknisk yttermittfältare är välkommet i januari (Hazard, Young, Mata eller liknande)

  Hoppas alla är piggare till helgen och matchen mot Stoke!

 7. Tycker du Konch var godkänd?

  I stort sett allt som Wigan skapade kom från inlägg på hans kant!

 8. Kan hålla med dig om det Cribe, och hans defensiva brister har vi sett prov på förut. Anser att en ny vänsterback behövs då Konchesky får problem varje gång han möter en hyggligt skicklig ytter. N’Zogbia tex är ju ganska vass. Tycker dock han var en av få som kämpade och även försökte komma med i offensiven. Men godkänd var väl kanske att ta i. Får ta tillbaka mitt uttalande!

 9. Tycker nog att det behöver förstärkas på varje position
  förutom målvakten.

  Torres måste vakna upp med nackspärr idag efter Carras alla luftpastejer!

 10. Mm Reina kan vi lita på. Hoppas han stannar för alltid. Mittback, vänsterback, skicklig ytter, defensivt skicklig innermittfältare plus anfallare. Så i stort sett varje position ja.

  Ja snart får han väl whiplash-skador med efter att få Terry, Alex, Alcaraz eller någon annan mittbacks knä eller armbåge i ryggen.

Kommentarer är stängda.