Liverpool uppges ha väldigt goda chanser att signa Werner, medan Lovren är ett av Romas mittbacksalternativ.

Den tyska tidningen Bild fortsätter att skriva upp Liverpool chanser att köpa Timo Werner i sommar. I deras ”transfer tracker” är deras bedömning att Liverpool ligger absolut närmast till hands. Nedan är nämligen Bilds procentuella bedömning över hur stora möjligheter intressenterna har att signa Werner:
– Liverpool 65%
– Bayern München 15%
– Real Madrid 10%
– Chelsea 5%
– Inter 0%
(Stanna i Leipzig resterande 5%)

Häromdagen rapporterade Bild att Jürgen Klopp vill träffa Werner innan man skriver på några papper, vilket kvarstår, men de hävdar samtidigt att Klopp redan har pratat med anfallaren i telefon ”åtskilliga gånger”. Klopp stora ansträngningar imponerar på Werner, som vid flertalet tillfällen har påpekat att han måste trivas i sin nya klubb för att få ut maximalt av sin kapacitet.

Samtidigt är Bild övertygade om att Werner bara vill till en klubb på den absoluta toppen, och som regerande CL-mästare passar Liverpool in i den beskrivningen. Lägg därtill att Werner är öppen med att det vore en dröm att spela i Premier League.

* * *

Förra sommaren placerades Dejan Lovren i AS Roma vid flertalet tillfällen, men den italienska huvudstadsklubben la aldrig något konkret bud, förutom ett tafatt försök att få låna in kroaten. Liverpool tackade rakt nej till utlåning och brittiska medier uppgav att Lovren blev besviken på Roma eftersom de aldrig steppade upp sitt intresse med ett seriöst värvningsförsök. Istället lånade Roma in Chris Smalling, som aningen överraskande har gjort succé i Serie A.

Nu vill Roma köpa loss Smalling, men det är lättare sagt än gjort, eftersom engelsmannens fina säsong har skapat intresse även från andra håll och kanter. Enligt Gazzetta dello Sport jobbar Roma fortfarande på Smalling, men de har också backup-alternativ – och det är där som Lovren kommer in i bilden.

Lovren, 30, har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Gazzettan bedömer att han tillgänglig för omkring €10m i sommar, vilket innebär att han representerar ett billigare alternativ än Smalling. Samtidigt hävdar tidningen att Roma, utöver Lovren, också har två andra backup-alternativ i form av Jan Vertonghen och Sokratis Papastathopoulos.