Inför matchen:

WBA mot Liverpool. Roy Hodgson mot Kenny Dalglish.

För Liverpools del saknas den legendariska duon Jamie Carrgher & Steven Gerrard på grund av skador. Den senaste matchen som de saknades var när Liverpool vann med 3-0 på bortaplan mot Wolves i januari.

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Adam, Lucas, Henderson, Downing, Carroll, Suarez.

Bänken: Doni, Maxi, Coates, Kuyt, Spearing, Flanagan, Bellamy.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 2-0 efter mål av Adam (straff) och Carroll.

Detta var en riktigt bra insats av Liverpool. Redan i den 9:e minuten gav Adam bortalaget ledningen på straff sedan Suarez blivit fälld i straffområdet. Straffsituationen blev omdiskuterad, men jag har ärligt talat svårt att se varför; det var ju en solklar straff.

Liverpool fortsatte att spela bra. Det märktes tydligen att förståelsen mellan spelarna har blivit betydligt bättre sedan säsongsinledningen, vilket är helt naturligt, med tanke på de många sommarvärvningarna.  Liverpool kontrollerade verkligen den här matchen, och ett ytterst stereotypt & förutsägbart Hodgson-präglat WBA slog bara långbollar som Liverpools enkelt bemästrade – man hade inga större problem att avväpna hemmaspelarna.

Med tanke på matchbilden kändes det ytterst rättvist att Carroll utökade ledningen strax innan halvtidsvilan. Den alltid lika hårt kämpande Carroll blev briljant frispelad av Suarez och fick äntligen göra mål igen. Skönt!

I andra halvlek fortsatte Liverpool att ha bollen – och skapa chanser. Man gjorde visserligen inga fler mål, men å andra sidan höll man nollan, vilket innebar att man vann matchen med 2-0. Det var hur rättvist och logiskt som helst sett till matchbilden. Mycket imponerande av LFC att utan några större problem besegra WBA på deras egna hemmaplan, tycker jag.

Nästan alla var bra i Liverpool. Backlinjen var bra; mittbackarna var stabila, Johnson gjorde en stark insats och Enrique var som vanligt helt lysande. Lucas och Adam vann mittfältskampen, Henderson gjorde en gedigen insats men Downing stod åter igen för en svag insats. Carroll var bra men borde ha gjort fler mål. Suarez var som vanligt helt briljant. Det är inte längre någon som tvivlar på att uruguayanen håller världsklass.