Vi har fått se två Liverpool-spelare titulera sig gruppvinnare nu i dagarna, samtidigt har ytterligare en spelare fått packa sina väskor och åka hem från turneringen.


Dejan Lovren, Kroatien
Match: Island, vinst 2-1
Speltid: 20 minuter
Kommentar: Kroatien vilade i stort sett hela sin ordinarie elva, men lyckades trots det ta hem tre poäng mot Island och verkligen cementera sin plats som gruppvinnare. Lovren, som gjort ett bra gruppspel, inledde på bänken, men fick komma in de sista tjugo minuterna. Inhoppet var ingen större succé, då han orsakade den straff som ledde till 1-1-målet, men Lovren är såklart given i startelvan i åttondelsfinalen mot Danmark. Kroaterna har imponerat i gruppspelet och går in i slutspelet som en outsider till slutsegern, får man det att stämma är det inget lag som kan känna sig säkert.


Roberto Firmino, Brasilien
Match: Serbien, vinst 2-0
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Trots fina inhopp är Firmino fast på den brasilianska bänken, därifrån fick han se laget vinna ganska komfortabelt i måstematchen mot Serbien. Ett mål i vardera halvlek grundlade segern för förhandsfavoriterna och gruppsegern var aldrig riktigt hotad. Om Serbien haft med Fulham-Mitrovic i stället för Newcastle-Mitrovic hade man kanske kunnat hota i den här matchen, men det var tydligt att formen som den serbiske centertanken haft under sin tid på lån i Championship inte hade följt med till Ryssland.


Marko Grujic, Serbien
Match: Brasilien, förlust 2-0
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Grujic lämnar VM utan att ha fått en minuts speltid, men det var på förhand ändå ganska väntat, Serbien hade sin styrka på mittfältet och spelare som Milinkovic-Savic och Matic byter man inte ut i första taget. Nu får Grujic åka hem från VM och fundera över hur sin framtid. Ska han bli kvar i Liverpool, satsa på att lånas ut ytterligare en gång eller lämna permanent? Han börjar komma upp i den ålder där besluten betyder väldigt mycket för hur karriären ska bli.