Senaste nytt

VM: Fyra med guldchans

Det börjar bli dags för semifinaler i fotbolls-VM och det är fortfarande fyra av våra spelare som har chans att åka hem som mästare. Två spelare som i allra högsta grad är bärande i sina landslag, två spelare som med största sannolikhet kommer att få se de kommande matcherna från bänken. Så, tror ni att vi får se någon världsmästare från Liverpool FC? De här har chansen:


Dejan Lovren, Kroatien
Motståndare: England
Kommentar: Kroatien övertygade i gruppspelet, men har verkligen fått slita i de två senaste omgångarna. Två segrar i straffläggningar gör att man nu är i semifinal och en som i allra högsta grad varit bidragande på vägen fram är Dejan Lovren. Sedan den hårt kritiserade insatsen mot Tottenham under förra säsongen har han svarat upp med att först vara med och ta Liverpool till final i Champions League och nu alltså lett försvarslinjen i sitt landslag så pass bra att han ska få spela en VM-semifinal. Med starka namn som Modric, Rakitic och Mandzukic framför sig i planen och en stark målvakt i Subasic finns chansen för vår kroatiske försvarskämpe att verkligen sätta guldkant på sommaren. I semifinalen kommer han dock att stöta på ett bekant ansikte.


Jordan Henderson, England
Motståndare: Kroatien
Kommentar: Ytterligare en spelare som motbesvisat sina kritiker är Jordan Henderson, efter en stark avslutning på ligasäsongen och en imponerande insats i Champions League står även han i semifinal i VM. Från sin plats defensivt på det engelska mittfältet har han gjort en fenomenal turnering, han har kanske inte fått de största rubrikerna, men han har gjort ett stort jobb i det tysta och ju längre turneringen gått, desto mer beröm har han fått i media. Mot Sverige visade han upp både starka lungor och ett stort hjärta, när han på ett uppoffrande sätt stoppade upp de få attacker som svenskarna kom i. Nu står han inför en tuff match, där han ska försöka få stopp på ett av turneringens allra bästa mittfält. Kanske ska han nu få chansen att ta revansch på Luka Modric efter CL-finalen?


Trent Alexander-Arnold, England
Motståndare: Kroatien
Kommentar: Det kommer säkerligen att bli ytterligare en match på bänken för vårt unga löfte, men jag kan tänka mig att den här turneringen ändå givit honom en hel del. Att få vara med runt ett lag i ett mästerskap så här pass tidigt i karriären är säkerligen lärorikt och med känns som ett engelsk landslagsfotboll är på uppgång. Alexander-Arnold har inte gjort sin sista landskamp, det är en sak som är säker.


Simon Mignolet, Belgien
Motståndare: Frankrike
Kommentar: Mignolet har inte fått en minut i turneringen och kommer inte heller att få det, men han har ändå glatt oss som följer honom i sociala medier. Han må vara en begränsad målvakt belgaren, men han har tagit petningen i Liverpool på ett föredömligt sätt och fortsätter att vara oerhört professionell i rollen backup i det belgiska landslaget. I seminfinalen ställs hans Belgien mot ett Frankrike som sett ramstarkt ut genom hela turneringen, men kanske är det nu det är dags för den gyllene belgiska generationen att lyfta på allvar?

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...