Liverpools begränsade ekonomiska tillgångar gör att Rafa Benitez som vanligt måste finkamma Bosmanmarknaden.

Milan Jovanovic är klar. Jag har spekulerat lite i vilka andra spelare som kan bli aktuella. Joe Cole är naturligtvis en spelare som man snabbt kommer att tänka på i sammanhanget, men det finns fler.

Jag har även nämnt Mouhamadou Dabos namn på bloggen. Nu tänker jag ta upp ytterligare exempel på spelare vars nuvarande kontrakt går ut i sommar.

En sådan spelare är Bayern Münchens Hamit Altintop. 27-åringen behärskar såväl defensiva som offensiva mittfältspositioner, och kan faktiskt även spela högerback.

Vidare har Altintop en jättebössa som han gärna avlossar. Skulle helt klart vara en bra truppspelare för Liverpool, precis som han är för Bayern nu.

Tänk vad användbar han hade varit för Liverpool den här säsongen. Han är antagligen en bättre innermittfältare än Lucas Leiva och en bättre högerback än Jamie Carragher och Phillip Degen.

Det ska bli intressant att se vilket lag som snappar upp den turkiska landslagsmannen i sommar.

En annan Bosmanspelare från Bundesliga är Kevin Kuranyi. Visst, en bra och erfaren huvudspelare, men jag har alltid haft svårt för honom. Nej, tack.

Då skulle jag hellre se Stuttgarts Cacau. 28-åringen är ju egentligen brasse, men har gått och blivit tysk medborgare på sistone, så arbetstillstånd i England vore inget problem. Cacau var lysande i första CL-matchen mot Barcelona. Kvicka fötter och kreativitet – en bra spelare, men ingen fantastisk spelare.

Nere i Italien sitter veteranen Mark Bresciano och väntar på att få ett bra kontraktserbjudande från en Premier League-klubb. Jag tror att hamnar i något mittenlag.

I Skottland fortsätter Kris Boyd att spruta in mål, men hans framtid är alltjämt osäker – han blir också Bosman i sommar.

OK, alla de här spelarna är inte tillräckligt bra för Liverpool, men jag ville bara visa att det finns gedigna Bosmanspelare, och de har var de som jag kunde komma på omedelbart, utan att göra någon research.

Utöver Bosmanspelarna finns det naturligtvis även en hel del spelare som bara kommer att ha 12 månader kvar på sina kontrakt i sommar, vilket gör att de finns tillgängliga för relativt små summor. Ett exempel är Simao, som ju var högaktuell för Liverpool för några år sedan.