Det ska bli grymt intressant att se vad Roy Hodgson och de andra ”gubbarna” i Liverpool kan vaska fram i sommar. Det är väl ingen som förväntar sig något ”mega spending” a la Manchester City, men personligen har jag ingenting emot att fynda på spelarmarknaden.

Vad tycker ni att Liverpool behöver? Jag tror inte att man ska underskatta den nuvarande truppen, som består av många klasspelare, men behöver behöver både breddar och spetsas till en aning – speciellt med tanke på att flertalet spelare troligtvis kommer att lämna i sommar. Jag syftar främst på Diego Cavalieri, Albert Riera, Yossi Benayoun samt Javier Mascherano.

Dessutom har ju Fabio Aurelio redan lämnat, men där är jag lite förvirrad, eftersom Fulham har visat intresse för honom, enligt media. Betyder det att Hodgson vill ha kvar den gode Aurelio? Jag förutsätter dock att han lämnar såvida inga rapporter hävdar det motsatta.

Milan Jovanovic är en utmärkt ersättare till Riera, men de andra har inga ersättare. Det betyder att truppen behöver förstärkas med;
– En backup till Pepe Reina.
– En vänsterback kapabel att starta många matcher. Jag vill inte se någon renodlad offensiv spelare som endast är bra framåt, utan någon som även kan ”täppa igen” kanten totalt när det behövs.
– En yttermittfältare med förmåga att kunna spela på båda kanterna och tillräckligt mogen i sitt spel för att kunna starta många matcher.
– En defensiv innermittfältare som är tillräckligt bra för att starta många matcher.

Dessutom behöver laget en anfallare, som enligt min mening bör vara en spelare som kan komplettera Fernando Torres på ett bra sätt. Hodgson brukar föredra att använda sig av 4-4-2 med en djupledslöpare och en targetman. Torres är en makalös bra djupledslöpare – nu måste klubben hitta en riktigt bra targetman att komplettera honom med. Helst en stor, stark, smart spelare, som även är rörlig och hyfsat målfarlig. Den här spelaren skulle även hjälpa laget mycket i samband med såväl defensiva som offensiva fasta situationer.

Slutligen kan jag även se användning för en spelskicklig mittback, som helst ska vara riktigt bra i luftrummet också. Det är visserligen inget måste, men eftersom tre av truppens fyra mittbackar är träben kan uppspelen bli lite väl dåliga när Daniel Agger är skadad, vilket han ju är lite för ofta. Det är inte prio #1 för mig, men Sami Hyypiä saknades verkligen förra säsongen och en liknande spelartyp skulle vara bra att få in.

Jag kommer att lista mina förslag på nyförvärv så småningom. När jag gör det kommer jag inte att ta någon hänsyn till prestationer i VM, eftersom en del spelare tenderar att över- eller underprestera för sina landslag i den typen av turneringar.

Observera att Liverpool bör värva minst två home grown-spelare för att uppfylla kvoten kommande säsong.

Vad tycker ni att Liverpool behöver? Eller; vilka behöver man?

9 kommentarer
 1. Wayne Hennessey
  Gary Cahill
  Stephen Warnock
  Joe Cole/Van Der Vaart
  Arda Turan/Van Der Vaart
  Lass Diarra
  Carlton Cole

 2. Suarez (inte grundat på vad han presterat i Vm,eftersom jag inte sett Uruguay spela). Tänkt som ersättare till Benayoun,men kan även spela anfallare. Riktigt bra på fasta situationer,och det behövs grymt mycket i dagens Liverpool!)
  Edin Dzeko
  Kjaer/G.Cahill/Wilson
  Arda Turan (endast om han kostar högst 10m) även han riktigt bra på fasta situationer.
  Moussa Sissoko (blivande storspelare som springer sjukt mycket och som är bra både offensivt och defensivt) ett mkt bättre alternativ än båda Diarra tycker jag.
  Engelskt målvaktstalang

 3. Mv: Pepe, Dida

  Hb: Johnson, Kelly

  Mb: Carra, Agger, Skrtel, Wilson

  Vb: Insua, Warnock

  Hm: Maxi, Kuyt

  Cm: Gerrard, Lucas, Jonjo, D. Murphy, Ireland

  Vm: McGeady, J.Cole

  F: Torres, Jovanovic, C.Cole, N’gog/Nemeth/Dalla Valle

  In: Dida, Warnock, Wilson, D. Murphy, Ireland, J. Cole, McGeady, C. Cole,
  Jovanovic

  Ut. Diego, Aurelio, Aqui, Mach, Babel, Riera, Degen, Kyrgi, Bena

  Tror absolut inte att det blir något ligaguld med detta lag, plus att man torskar lite stjärnstatus i masken och aqui, men jag tror att de mycket väl kan kriga sig till en fjärdeplats och sedan bygga därifrån, bygger på lite mer brittisk attityd och att Roy får många spelare att överprestera å att alla är skadefria =D

 4. Huntelaar/ Carlton Cole
  Arda Turan/ Van Der Vart/ Ireland
  Lass Diarra/ Toulalan/ Cattermole
  Warnock
  Wilson
  Målvakt – ingen aning, antingen en i 35-40 års åldern eller en som är 19-24. Inte samma misstag och köpa en backup som är lika gammal som Reina.

 5. Vad innebär de nya reglerna om kvoten av home grown-spelare. ..

 6. Vill få in Huntelaar / Wilson, en stabil vänsterback och en PLAYMAKER.

  Går rykten om att inter är intresserade av lucas (hahah)

 7. Jag tycker att Liverpool behöver en snabb och offensiv vänsterback då syftar jag på Aleksander Kolarov som inte är omöjlig att köpa loss om Lazio inte begär ett överdrivet pris, jag tänker att Liverpool behöver snabba yttrar Glen Johnson har visat att han även kan vara anfallare haha. Yttermittfältrana har vi gott om Milan Jovanovic om han skriver på då kan han vara vänstermittfältare och Maxi höger. Centrala mittfältare Steven Gerrard och in med Lassana Diarra. Anfallare Oscar Cardozo och Torres två kvicka och beslutsamma anfallare och jag ser en ljus framtid för Liverpool om Roy värvar Cardozo. Mittbackar Daniel Agger och Simon Kjaer hade varit ett perfekt köp annars tänker jag mig mer på David Luiz.

  Ut- Macherano, Degen, Ngog, Lucas, Diego, Benayoun, Riera, Aurelio och Kyrgiakos. De kan bringa in runt 50 miljoner pund plus 12 miljoner som Roy får från styrelsen.

  Reserver- Insua, Aquilani borde få regelbunden speltid, Huntelaar, Kuyt, Dida, Gregory Van Der Wiel, Carlton Cole, Julio Baptista 9 miljoner euro ett riktigt fynd köp

  Det kanske låter crazy att ha Cole och kuyt på bänken men det är ett förslag.

  • Om det är någon klubb som alltid begär överpris för sina spelare, är det tyvärr Lazio. Kolarov går inte att ”fynda”, utan skulle snarare sluka en stor del av transferbudgeten.

Kommentarer är stängda.