Högklassiga mittbackstalanger på agendan.

Giorgio Scalvini är en av Italiens absolut hetaste unga spelare. Blott 19 år gammal gör den hela 194 centimeter långa mittbacken succé i Atalanta och även spelat 3 A-landskamper, vilket naturligtvis har genererat i stor intresse från betydligt större klubbar.

Enligt La Gazzetta dello Sport är klubbar som Liverpool, Manchester City, Inter och Bayern München intresserade av ynglingen. Flera andra källor uppger att Liverpool har scoutat honom mycket intensivt.

Gazettan hävdar att Atalanta kräver omkring €40m för att släppa Scalvini. Det motsvarar omkring £35m – mycket pengar – men samtidigt ingen enorm summa för en spelare med hans potential. Det är exempelvis inte ens hälften av vad den ett år äldre kroatiska VM-succén Joško Gvardiol ryktas kosta.

* * *

En annan ung mittback som ryktas till Liverpool är Benficas Antonio Silva. Endast 19 år gammal – jämnårig med Scalvini – har Silva slagit igenom i Benficas A-lag den här säsongen. Han lyckades till och med ta en plats i Portugals VM-trupp, men var framförallt i Qatar för att se och lära inför framtiden.

A Bola rapporterar att Liverpools intresse för Silva är konkret och att man planerar att föra samtal med Benfica inom kort.

* * *

Liverpools transferprioritet är uppenbarligen mittfältet, men förr eller senare måste också en högklassig ung mittback införskaffas.

Ibrahima Konaté är den enda mittbacken på plats som är ett säkert kort på lång sikt. 31-åringarna Joel Matip och Virgil van Dijk är inte längre unga, även om vi kan förmoda att van Dijk blir kvar i flera år till eftersom han har ett långt kontrakt med klubben och naturligtvis är både en bra spelare och stor ledare. Den skadedrabbade Matips kontrakt går ut sommaren 2024, medan Joe Gomez tveksamma form gör honom till ett osäkert kort.

Om Matip eller Gomez lämnar klubben kommer Jürgen Klopp säkerligen att vilja ha in en ung mittback av hög klass. Både Scalvini och Silva är födda 2003 och är bland Europas absolut bästa unga mittbackar. Det är naturligt att Liverpool är intresserade av de bästa talangerna, och de tillhör den eftertraktade skaran.

2 kommentarer
  1. Vad tror ni om mittfälts-värvningar då? Lyckas vi landa Bellingham? Eller blir det Argentinas stjärnskott Fernandez? Kanske chansar vi på Marockos succéman och min egen favorit från VM, Amrabat?

    • Jag har haft ögonen på Enzo under hela säsongen (Benfica, Porto och PSV är mina ”fokuslag” den här säsongen) och han vore en mycket bra värvning, men Bellingham är nummer 1.

      Tror det största problemet är att Liverpool verkligen behöver förstärkning NU medan Bellingham säljs först i sommar, samtidigt som konkurrensen givetvis är stenhård.

      Hoppas inte på Ambrabat, han är bra, men mittfältare som Koné (Gladbach) och Caicedo är mycket bättre.

Kommentarer är stängda.