Liverpool ger sig in i en rykande transfersoppa.

Fluminenses unga anfallare João Pedro är huvudpersonen i en spektakulär transfersaga.

17-åringen är egentligen ”klar” för Watford, men får inte flytta förrän efter 18 år fyllda och avtalet är därför inte 100% bindande.

Enligt Globo Esporte har Watford redan betalat €2,5 miljoner för Pedro och kan få betala ytterligare €7,5 miljoner beroende på bonusar som kan triggas i framtiden.

Kruxet är att avtalet mellan Fluminense och Watford innehåller en klausul som innebär att avtalet kan brytas helt – men då måste Fluminese betala €20 miljoner i straffavgift till Watford.

När det nuvarande avtalet skrevs hade Pedro öst in mål på juniornivå, men inte briljerat i A-laget. Sedan dess har han visat framfötterna rejält i Fluminenses A-lag, med bland annat 7 mål på 10 matcher, vilket har skapat intresse från storklubbar.

Globo Esporte hävdar att Liverpool är en av klubbarna som är intresserade. Liverpool ska ha ha hört sig för om villkoren för ett eventuellt köp.

För Fluminenses vore det logiskt att bryta avtalet om någon annan klubb är beredd att betala mer än €20 miljoner, men självklart inte annars. Liverpool och andra intressenter kan därmed inte snappa upp honom billigt, men om de ser stor potential i spelaren har man förstås de ekonomiska resurserna att sno honom från Watfords grepp.