Ikväll blev jag övertalad att ansluta mig till den enorma skara människor som har twitter. Vi får se hur det går. Kommer förmodligen främst att ”retweeta” intressanta meddelanden och skriva lite spontana tankar om vad som dyker upp. Längre analyser får givetvis inte plats där, utan kommer istället att skrivas ut här.

Min twitter hittar ni på www.twitter.com/pelle2x eller @pelle2x som man säger.

* * *

Kvällens stora rykte kring Liverpool handlar om Blackburns unga mittback Phil Jones.

Det är The Mirror som skriver att både Kenny Dalglish och Alex Ferguson vill värva Jones, som skulle gå på omkring £15 miljoner, vilket inte avskräcker Liverpool.

Dalglish och Damien Comolli scoutade Jones i gårdagens match mot Manchester City. Chelsea och Arsenal är också intresserade av tonåringen.

* * *

Uppdatering #1:

Jones kan bli en av spelarna som Liverpool köper i sommar. Dalglish och Comolli kollade på mittbacken mot Manchester City, och han passar perfekt in i Liverpools värvningsstrategi. Arsenal och Manchester United är också intresserade av Jones, som värderas till omkring £12 miljoner (The Telegraph).

Dalglish kommer att fortsätta att bevaka Jones, som scoutades av en LFC-delegation, med Comolli i spetsen, mot Manchester City (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #2:

Pepe Reina låter allt mer positiv till att stanna i Liverpool. Han sa följande till den spanska radiokanalen Cadena COPE: ”Jag är glad, lugn och bekväm här. Ser fram emot framtiden som jag tror kommer att ge mycket glädje och förhoppningsvis kommer det nya projektet med de nya amerikanska ägarna att vara ett övertygande [projekt].

”Självklart, Benitez köpte hit mig men det betyder inte att jag är olycklig under Dalglish, snarare mtosatsen, jag tycker att han är den idealiska mannen för Liverpool i dagsläget.

”Som jag förstår det, och baserat på vad jag har fått reda på av folket här, kommer vi att ta hit några viktiga spelare, fortsätta att växa och förhoppningsvis om ett eller två år vara i den positionen där Liverpool förtjänar att vara, vilket är slåss för titlar.”

* * *

Uppdatering #3:

The Daily Express och The Daily Star rapporterar också om Liverpools intresse för Jones. Den sistnämnda tidningen menar att priset kan bli så pass lågt som £10 miljoner om Blackburn åker ur Premier League.

* * *

Uppdatering #4:

Nu rapporterar även lokaltidningen The Lancashire Telegraph om Liverpools intresse för Jones.

Dessutom har Skysports.com publicerat ett mer spektakulärt rykte i form av att Liverpool uppges hålla kolla på Joey Barton och dennes situation i Newcastle. Bartons kontrakt med klubben går ut sommaren 2012.

* * *

Uppdatering #5:

Liverpool och Chelsea är intresserade av Nuri Sahin (TalkSPORT).

Liverpool och AC Milan visar intresse för Axel Witsel. Liverpool är beredda att följa upp sitt intresse med ett bud på Witsel, som Standard Liege vill ha åtminstone £10 miljoner för att släppa (TalkSPORT).

* * *

Uppdatering #6:

Ezequiel Lavezzis agent hävdar att Liverpool har följt argentinaren under ett års tid och kan vara på väg att buda på honom (TalkSPORT).
Kommentar: Vargen kommer?!

* * *

Fler rykten kommer eventuellt senare, beroende på vad som dyker upp på nätet.