Den här veckan kör vi på ett ryktesinlägg istället för nya varje dag. Häng med i transfercirkusen på Totaal Liverpool!

* * *

Måndag:

Idag måndag läkarundersöks Joe Allen av Stoke. Allen och Stoke är redan överens om kontraktsvillkoren, och en övergång är därmed ytterst nära att bli helt klar (Liverpool Echo).

Liverpool kommer att låna ut flertalet unga spelare. En av dessa är Ryan Kent, som är intressant för exempelvis Barnsley. Lloyd Jones och Jack Dunn är två andra talanger som kan lånas ut (Liverpool Echo).

Lucas Leiva är nära en övergång till Galatasaray. Lucas har accepterat deras treåriga kontraktserbjudande värt €2,5 miljoner om året medan den turkiska klubben är beredda att betala Liverpool en övergångssumma på €3 miljoner. Lucas blev som bekant nyligen skadade i en träningsmatch och kommer behöva tre veckors behandling, men den informationen som Galatasaray har fått är att de inte behöver vara oroliga över skadan (Fanatik).

Officiellt bekräftad övergång: Joe Allen har skrivit på för Stoke.

Aaron Cresswell har råkat ut för en knäskada under försäsongen och kommer att missa omkring 4 månader spel (The Telegraph).

Smith är på väg att lämna Liverpools USA-vistelse för att återvända till England. På tisdagen ska han läkarundersökas hos Bournemouth. Liverpool har en återköpsklausul de kommande 2 åren (Liverpool Echo, GOAL.com).

Liverpool har lagt ner sitt intresse för Chilwell. Han är nära att skriva nytt kontrakt med Leicester. Eftersom han inte ser ut att vilja flytta till Liverpool har Klopp lagt ner försöket att signa honom (Liverpool Echo, GOAL.com).

* * *

Tisdag:

Crystal Palace är beredda att betala £30 miljoner för Christian Benteke. Anfallaren indikerat att han vill stanna i Liverpool men Palace har för avsikt att lägga ytterligare ett bud (Daily Mail).

Officiellt bekräftad övergång: Ryan Kent lånas ut till Championship-klubben Barnsley resten av säsongen.

* * *

Onsdag:

Sakhos framtid i Liverpool hänger på en skör tråd. Fransmannen har blivit hemskickad från USA och Klopp har uttryckt en seriös oro över Sakhos attityd kring truppen under den intensiva träningsperioden i USA. Klopp och Sakho har inte haft något direkt bråk, men tysken tröttnade på mittbackens attityd i USA. Nästa vecka kommer Klopp och Sakho att ta ett samtal om hans framtid i klubben. Under tiden kommer Sakho att rehab-träna på Merseyside. Sakho skulle vara av intresse för franska klubbar, så som PSG, om han tillåts lämna Liverpool (The Mirror).

Officiellt bekräftad övergång: Brad Smith har skrivit på för Bournemouth.

* * *

Torsdag:

Taiwo Awoniyi är aktuell för en utlåning till NEC Nijmegen (Daily Mail).

* * *

Fredag:

Liverpool är intresserade av Lyons 19-årige ytterback Jordy Gaspar (L’Equipe).

* * *

Lördag:

Officiellt bekräftad övergång: Morecambe har gjort klart med Jack Dunn på lån. Lånet gäller till den 2:a januari.

* * *

Söndag:

Roma kommer att försöka låna in Mama Sakho (Corriere dello Sport).

Ashley Williams ser ut att ha spelat sin sista match för Swansea. Den walesiska klubben har nämligen accepterat Evertons bud på £10 miljoner (The Sunday People).

Jon Flanagan kommer att lånas ut till Burnley inom kort (The Mirror).

7 kommentarer
 1. Kan man inte få mer för Lucas än 3 milj, tycker han är värd 5-8 milj med tanke på vad andra spelare säljs för.
  Hoppas också att crystal palace återkommer med ett nytt bud ang benteke.

  Är nöjd med fönstret så här långt.

  • Det verkar som att Liverpool låter Lucas gå billigt som tack för lång och trogen tjänst.

  • Hans ålder och skadehistorik spelar nog in rätt så mycket. Han är ju inte heller någon spelare som verkar vara en viktig kugge i laget nästa säsong och har inte varit ordinarie en längre tid nu. Sen är det nog också så som pelle2x säger att Liverpool inte vill stå ivägen för en spelare som Lucas om han nu vill lämna och godkänner ett lite lägre bud än vad man kanske kunnat få för honom om man verkligen försökte.

 2. Frustrerande att inget verkar ske, visserligen långt kvar på transferfönstret, vare sig på vänsterbacksplatsen eller defensiva platsen på mittfältet. Kommer bli jobbigt med ännu en säsong där vi måsye göra 3-5 mål för att vinna. Med Chilwell ute ur bilden(?) kanske det börjar hända lite på vb, och med Lucas på väg bort kanske även på dmc? Men med Flanno utlånad behöver vi kanske även påfyllning på hb med?

  • Jag tror endast ytterbackar är något Liverpool är intresserade av. Efter att Sakho-sagan va småsaker som nog inte kommer resultera i en försäljning så tror jag endast en VB kommer plockas in. Har lite svårt att se Liverpool plocka in en till central mittfältare(då jag tror Wijnaldum kommer spela i en av dom två centrala positionerna) även om man inte har en renodlad defensiv mittfältare. Can, Henderson, Milner, Wijnaldum och Stewart tror jag räcker för Klopp då endast två av dom kan spela åt gången.
   Kanske en ung MB som kan spela som DM är något Liverpool kan köpa in? Typ någon som Reece Oxford t.ex.

  • HB kommer nog ej ses över. Flanagan kommer ju tillbaka efter en förhoppningsvis individuellt sett framgångsrik säsong, sedan tror jag Milner kommer få agera stand-in som HB alternativt att unge Trent Alexander-Arnold får chansen då och då. Randall finns ju också till förfogande, dock ser iaf inte jag någon långsiktig framtid för denna yngling i vår trupp då jag anser honom vara rätt medioker på de mesta, en sämre version av Flanagan (vet att han är några år yngre, men ser inte den utvecklingspotentialen tyvärr). Men men, han får ju dock mer än gärna överraska mig!

   Som VB lär det komma in en förstärkning. Man kan ju alltid drömma om Ricardo Rodriguez, men det lär nog tyvärr ej hända. Moreno får nog 1 säsong till på sig att bevisa vad han går för, samt att vi kommer nog ta in en yngre backup eller direkt konkurrent till honom. Då Chilwell inte verkar gå igenom så har det ju talats om oräkneliga ynglingar. Senast idag så jag ett rykte om en av de få spelare jag aldrig hört talas om trots gedigen FM-lirare och talangfanatiker – Jordy Gaspar från Lyon. Blir ytterst intressant att se vad som plockas in.

   Trust in Klopp.

   Y.N.W.A.

 3. Talisca är så gott som klar för wolverhampton. Skönt ?

Kommentarer är stängda.