Den här veckan kör vi på ett ryktesinlägg istället för nya varje dag. Häng med i transfercirkusen på Totaal Liverpool!

* * *

Måndag:

Det finns klubbar som vill låna Ryan Kent, Pedro Chirivella, Kevin Stewart, Connor Randall och Cameron Brannagan men Jürgen Klopp har inte bråttom med att ta beslut om sina unga talangers framtid. Vidare vill flera Championship-klubbar låna Brad Smith men Klopp tänker inte låta honom lämna förrän en vänsterback har köpts in; Ben Chilwell står högst upp på önskelistan men Leicester tackade nej till Liverpools bud på £7 miljoner. Däremot kommer Allan Rodrigues de Souza att lånas ut, eftersom Liverpool fortfarande inte kan få arbetstillstånd för denne (The Liverpool Echo).

Mario Götze förväntas välja spel i Borussia Dortmund före Tottenham (The Mirror).

Jordon Ibe tvekar till att skriva på för Bournemouth, trots att klubbarna ju redan är överens om övergångsvillkoren. Ibe vill veta vilka andra erbjudanden som finns innan han accepterar övergången – WBA och Newcastle är också intresserade av honom (The Mirror).

Officiellt: Danny Ward har skrivit på ett nytt flerårskontrakt och lånas ut till Huddersfield hela säsongen 16/17.

Den 39-årige målvakten Alex Manninger provtränar med Liverpool. Klubben överväger att erbjuda honom ett kontrakt. I så fall blir Manninger tredjemålvakt bakom Mignolet och Karius, då Adam Bogdan förväntas lämna under de närmaste veckorna (The Liverpool Echo).

* * *

Tisdag:

Idag tog Jordon Ibe farväl av ledare och lagkamrater på Melwood. Han har accepterat en flytt till Bournemouth; både kontraktsvillkoren och övergångssumman är spikad, och övergången ser ut att slutföras under den här veckan. Övergångssumman ligger på £15 miljoner (The Liverpool Echo).

Martin Skrtel är i Turkiet för att slutföra sin övergång till Fenerbahce. Övergångssumman ligger på £5,5 miljoner (GOAL.com).

* * *

Onsdag:

Liverpool kräver £32,5 miljoner för Christian Benteke, men varken Crystal Palace eller West Ham vill betala den summan (The Daily Mail).

Jürgen Klopp har bekräftat att Mario Balotelli inte ingår i planerna och att det bästa för honom vore att lämna Liverpool. Detta har Klopp också sagt till Balotelli (The Telegraph).

Mamadou Sakho kommer att missa säsongsinledningen på grund av en hälskada (The Telegraph).

Ibe har klarat läkarundersökningen hos Bournemouth och kommer att presteras imorgon (Sky Sports).

Officiellt bekräftad övergång: Sergi Canos är klar för Norwich. Liverpool får initialt £2,5 miljoner men kan få ytterligare £2 miljoner om Canos levererar i sin nya klubb.

* * *

Torsdag:

Officiellt bekräftad övergång: Martin Skrtel är klar för Fenerbahce.

Officiellt bekräftad övergång: Jordon Ibe klar för Bournemouth.

* * *

Fredag:

Just nu har Liverpool endast två, Lovren och Matip, A-lagsmittbackar skadefria. Detta eftersom både Sakho och Gomez är skadade. Den sistnämnda har dessvärre råkat ut för en ny skada. Detta gör att Klopp vill värva ytterligare en mittback – helst erfaren sådan (The Liverpool Echo, Telegraph, Daily Mail, Daily Express, Mirror).

Luis Alberto ingår inte i Klopps planer och kan därmed bli nästa spelare att lämna Liverpool. Klubben hoppas få £7 miljoner för Alberto, som hade en imponerande tid i Deportivo La Coruna. Sevilla ligger bra till för att signa Alberto (The Liverpool Echo).

Liverpool förväntas offra Lazar Markovic som en konsekvens av uteblivet spel i Europa. Det kan bli så att Liverpool lånar ut Markovic ytterligare en gång, i synnerhet om man får betalt för detta. Det finns intresse från Spanien och Italien men det mest konkreta intresset är från Sporting Lissabon, där hans tidigare tränare i Benfica Jorge Jesus numera huserar (GOAL.com).

Joe Allen har 1 år kvar på sitt kontrakt till Liverpool, men han vill klargöra sin långsiktiga framtid i sommar och inte vänta till nästa sommar. Swansea är en av klubbarna som rycker i Allen. I juni tackade LFC nej till Swanseas bud på £8 miljoner (BBC Sport).

* * *

Lördag:

Liverpool försöker inte längre värva Piotr Zielinski, som istället förväntas flytta till AC Milan. Nu riktar Liverpool blickarna mot andra alternativ (GOAL.com).

Liverpool och Leicester är fortfarande inte överens om övergångssumman för Ben Chilwell. Den unge vänsterbacken har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med Leicester, men de hoppas kunna förlänga kontraktet och håller därmed hårt i honom. Liverpools budade £5 miljoner + ’add ons’, detta bud förkastades av Leicester som kräver £10 miljoner för honom. LFC anser å sin sida att det är ett överpris och kan tänka sig att signa Chilwell nästa sommar istället, då en tribunal skulle fastställa övergångssumman. Klopp har ingen panik eftersom han anser att Brad Smith utgör tillräcklig backup till Alberto Moreno, som tysken fortsatt tror på (GOAL.com).

17 kommentarer
 1. Jag läste att kent var klar för en utlåning

  • Tydligen ej bekräftat på liverpools hemsida

 2. Att klubbar står på kö för att låna våra spelare är väl ytterligare ett bevis på den satsningen som tog fart under Benitez tid då han anställde Borello och den där andra Spanska ungdomstränaren. Kul och häftigt, och jag tror vi kommer att få se många fler Ibe’s och Oyo’sarframöver.

 3. Tycker inte Liverpool ska låna ut Brannagan och Kent då jag tycker dom är bra nog att vara truppspelare och få speltid i Cuperna. Tycker dock Ejaria och Chirivella ska lånas ut för att få senior erfarenhet.

  Vill väldigt gärna se Ojo, Kent och Brannagan få Mer erfarenhet i Liverpool och under Klopp.

 4. Älskat totaalliverpool och är inne här och läser varje dag.
  Har själv knåpat ihop en liten blogg där mina tankar om Liverpool kommer att finnas.
  Gå gärna in och var med och kommentera även där.

  http://liverpoolfootballclub.blogg.se

  • Kul ! Kommer följa den, var inne och läste nyss. Riktigt rolig krönika igår.

 5. Det har florerat en bild på vad vissa skrev var Dahoud på Melwood på twitter igår. En annan sa att det var en annan spelare från tyska ligan vid namn Nadiem Amiri. Är det någon som har koll på vem det faktiskt var som var på plats?

  • Så vitt jag kan komma ihåg håller Amiri på att rehabträna ett knä så det låter lite osannolikt att Liverpool skulle köpa honom nu.

 6. Nu när Ibe lämnar tror ni det finns chans för Markovic att stanna? Och tar han chansen i så fall? Ska bli intressant att se vad Klopp gör den närmaste tiden. Själv hade jag gärna sett Draxler på ingående men det blir väl bara en dröm.

  • Draxler är fantastisk men visst måste väl ändå en VB och defensiv mf stå högre upp på önskelistan?

  • VB tar jag för givet att vi införskaffar, men det täcker väl Ibe försäljningen? Om vi säljer Benteke för 30 kanske det kan gå till Draxler? Jag undrar om vi verkligen söker en DM eller är Dahoud tänkt som DM? Känns som vi har många mittfältare i truppen?

  • Tror ni verkligen att det kommer in en vänsterback? Kanske någon yngre som Chilwell dyker upp men jag tror inte det kommer in någon etablerad som blir förstavalet i startelvan. Tror man kommer fortsätta med Moreno och så finns Flanagan och Clyne som backup.

 7. Skrtel är enligt Daily Mail presenterad av Fenerbache. Finns bild med han med en Fenerhalsduk runt halsen

 8. Ser gärna att Lazzo lånas ut men inte med option på försäljning, gossen spås/spåddes vara lika bra som Messi för guds skull och han har det definitivt i sig, att låna ut han till Sporting tycker jag bara är dumt, bättre något lag i Championship ges chansen och han verkligen acklimatiserar si till England och spelstil.

  Att vi bara har 2 mittbackar friska är ett orosmoment, Gomez med en ny skada är inte helt otippat och att Sakho inte är helt okej är ytterligare bevis på att någonting är fel, undrar när Sturres skada kommer, dagen innan premiär

  Murphys Law rakt upp i kanelen, återigen. Är övertygad om att en top 3 plats är inom räckhåll med en helt frisk trupp men med dessa skador är det bara s***….

  • Hur är det inte otippat att Gomez drog på sig en skada? Han är inte skadebenägen sen tidigare och det är inte knät det är fel. Visst händer det att en spelare som rehabiliterar kan få några settbacks men då är det vanligast att man slår upp samma skada, inte en helt annan. Sen ska den inte vara så allvarlig(några veckor tydligen) från dom första rapporterna och han kan ju lägga bra med vikt på foten av bilderna att döma. Sakho däremot är skadebenägen och att han är skadad ser jag inte som något större tecken på något fel i organisationen.

   Så som du säger, om någonting kan gå fel så går det fel förr eller senare. Det finns ingenting Klopp och herrarna kan göra för att hindra alla skador. Jag är 100% säker på att dom gör allt dom kan för att göra träningarna så säkra som möjligt men då det är ansträngande för kroppen att träna så kan någonting alltid hända.

 9. Det lär ju inte hända men oj vad jag gärna hade sett att man plockat in Arbeloa.

Kommentarer är stängda.