Totaal Liverpool ger er de hetaste ryktena i Fotbolls-Europa!

* * *

Harvey Elliott kommer att flytta till Liverpool i sommar. 16-åringen har tackat nej till Fulhams kontraktsförslag – och Liverpool har vunnit dragkampen om hans signatur. Klubbar som Real Madrid, PSG och Leipzig var också intresserade av Elliott, som är den yngsta spelaren som någonsin spelat i Premier League (Telegraph).

* * *

Nathaniel Clyne har 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och ingenting tyder på att parterna har inlett förhandlingar om en förlängning. Liverpool har redan mottagit flera erbjudanden för Clyne, som man hoppas få mer än £10 miljoner för (Liverpool Echo).

* * *

Jürgen Klopp kommer att ge Divock Origi mer speltid nästa säsong. Den belgiska fotbollsexperten Kristof Terreur sa nyligen följande till Sky Sports: ”He has been promised a more advanced role now Sturridge has left.

“He’s basically the back-up for Mane, Salah and Firmino. He’s basically the first back-up for them.

“They’ve offered him good money. I think the moment the cards are on the table right now that he might sign a new deal for four or five years.”

* * *

Steven Gerrard har tackat nej till Newcastle. Istället vill han fortsätta som manager hos Glasgow Rangers (Mirror).

Under de kommande veckorna kommer Klopp att ta ett beslut kring Ryan Kents framtid. Han kommer antingen att lånas ut igen eller säljas. Glasgow Rangers står först i kön om Kent lånas ut igen och just nu pågår en nervös väntan för deras del (Daily Record).

Crystal Palace är intresserade av Rangers hetlevrerade colombian Alfredo Morelos, som skottarna kan tänka sig att sälja för omkring £20 miljoner. Morelos har inte gjort någon hemlighet av att han gärna skulle flytta till England (Daily Record).

* * *

West Ham har budat €50 miljoner för Maxi Gomez, vilket är lika mycket som anfallarens utköpsklausul. Diskussioner pågår dock fortfarande om hur summan ska betalar i form av avbetalningar och så vidare (Sky Sports).

Hittills i sommar är West Ham den enda europeiska klubben som har visat intresse för Inters kroatiska mittfältare Ivan Perisic. Shanghai Shenhua budade €35 miljoner för Perisic, men veteranen tackade nej till en Kina-flytt (FCInterNews.it).

* * *

Arsenal är nära att signa St Etiennes mittback William Saliba för €30 miljoner. Som en del av affären kommer han att lånas tillbaka till St Etienne den kommande säsongen (Telefoot).

* * *

Stoke har tackat nej tll Bournemouths bud på £12 miljoner för Jack Butland. Stoke begär £20 miljoner för målvakten (Mirror).

* * *

Tottenham är beredda att sälja Danny Rose, Kieran Trippier, Sergie Aurier, Victor Wanyama, Vincent Janssen, Cameron Carter-Vickers, Josh Onomah och Marcus Edwards (Daily Mail).

* * *

Ruben Loftus-Cheek förlängde nyligen sitt kontrakt med Chelsea. Det var ett 5-årskontrakt värt £150 000 i veckan (Daily Mail).

José Mourinho har tackat nej till ett enormt stort kontraktserbjudande från Guangzhou Evergrande. Den kinesiska klubben erbjöd honom ett kontrakt värt sammanlagt €100 miljoner (Guardian).

* * *

Valencia äger fortfarande Aymen Abdennour, men är angelägna om att skeppa honom. Klubben har till och med bett backen förlänga sin semester istället för att ansluta till lagets försäsongsträning. Abdennour har 1 år kvar på sitt kontrakt med Valencia. Brescia nådde nyligen en överenskommelse med Valencia, men Abdennour tackade nej. En annan potentiell intressent är Toulouse (Marca).

Paul Pogba har sagt till sina lagkamrater att han förväntar sig att lämna i sommar – och att det troligtvis blir för spel i Real Madrid. Italiens nya skattelagar försvårar en flytt till Juventus (Marca).

Sergej Milinkovic-Savic är den spelaren som Manchester United vill ersätta Pogba med, men Lazio vill ha €120 miljoner för serben, vilket United anser är för mycket (Marca).

* * *

Bayern München är intresserade av Steven Bergwijn (Bild).