När andra engelska storklubbar spelar CL-matcher har Liverpool märkligt nog valt att spela en träningsmatch mot Rangers. Jag är ärligt talat skeptisk till att Liverpool överhuvudtaget spelar den här matchen, men men…

Startelvan: Doni(57), Johnson(66), Wilson(78), Coates, Agger(78), Spearing, Lucas(66), Maxi(78), Aurelio(65), Carroll, Bellamy(66).

Bänken: Reina, Hansen(57), Enrique(78), Henderson(78), Kuyt(65), Downing(66), Adam(66), Skrtel(78), Flanagan(66).

Första halvlek:
Liverpool såg inte särskilt inspirerade ut under den första halvleken; att Rangers gjorde matchens första mål var alldeles på sin plats. De som jag tycker har imponerat är Doni (bra backup-keeper) och Coates. Doni gjorde flera bra räddningar och Coates spelade mycket bra.

Detta är naturligtvis positivt, då Doni inte har stått sedan försäsongen och Coates inte har spelat särskilt många matcher för klubben än.

Rangers tog ledningen med 1-0 i den 20:e minuten sedan Liverpool misslyckats med att få bort bollen i samband med en hörna. Målet gjordes av McCulloch.

Andra halvlek:
I den 57:e minuten hade Rangers en målchans där bollen dansade på mållinjen, men Doni lyckades rädda bollen innan hela gick över linjen. Doni blev dock skadad under sekvensen – min snabba lekmannabedömning är att ett finger gick ur led – och brassen tvingades byta med Martin Hansen.

Liverpool skapade bara ett fåtal chanser. Maxi gjorde en enkel felpass i en 2mot1-situation, Carroll brände en bra chans i samband med en hörna och var dessutom nära att få straff i den 86:e minuten, men det ville sig inte ikväll. Rangers vann matchen med 1-0.

För att komma in på spelarkritik, tycker jag att Doni gjorde en gedigen insats. Mittlåset med Coates och Agger var också bra. Carroll gjorde en ganska bra match rent spelmässigt men hade svårt att komma till målchanser, vilket mycket berodde på dåligt understöd. Bland inhopparna var Adam absolut bäst; han tog smarta initiativ och slog öppnande passningar, men samtidigt var han kanske planens mest motiverade spelare och det märktes. Downing kändes också pigg i slutet av matchen.